Jonáš Bartoš
9. července 2022 • 04:50

Plzeň: maglajz i lekce pro posily. Zaujal Mihálik, kdo má na základ?

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | Na porážky nejsou z mistrovské sezony zvyklí, ale pod alpskými vrcholky přišla slušná facka. Viktoria Plzeň narazila, v první půli proti belgickému St. Truiden schytala tři góly a druhou přípravu v Rakousku skončila výsledkem 1:3. Trenérům předposlední test před vstupem na evropské pódium leccos naznačil – třeba to, že z nových tváří si o základ říká maximálně Václav Pilař.



Nad hlavami v rakouském Westendorfu hřálo příjemné slunce, na trávníku plzeňské jedenáctce přímo hořely nohy. Západočeši dostali poprvé v přípravě na zadek. První poločas z kapitoly hrůzy znamenal tři branky po standardkách od nažhavených Belgičanů. „Tohle jste neviděli, že ne,“ vtipkoval po úvodním dějství jeden z členů realizačního týmu směrem k přítomným českým novinářům.

Šikovní a zároveň důrazní Belgičané dominovali. Zlobili tři asijští fotbalisté, jimž velel Šindži Kagawa. Zkušený borec z Japonska, který má za sebou hvězdné období v Dortmundu. Jeho jedinou kaňkou byl závěr zápasu, kdy z penalty vysoko přestřelil. „Měli jsme trošku problém ve středu hřiště, hlavně on naše díry využíval a udával ráz hry soupeře. Kluci spolu takhle hráli poprvé, v některých situacích vázla souhra a byl to trošku maglajz,“ hodnotil plzeňský asistent Pavel Horváth.

Západočeši dali zřejmě naposledy šanci členům širšího kádru, na trávníku se protočily kompletní dvě jedenáctky. Počítáme-li Sýkoru s Holíkem, v akci se ukázalo devět nových tváří z letního přestupového období, chyběl pouze stoper Tijani, který dohání kondici po nemoci. Prostor dostal v závěru i urostlý forvard René Dedič, čerstvá posila z druholigového Třince. Naopak kvůli lehčím zdravotním problémům sledovali zápas v civilu Jan Kopic, Aleš Čermák a Tomáš Chorý.

Plzeňský trenér Michal Bílek sleduje utkání proti St. Truidenu
Plzeňský trenér Michal Bílek sleduje utkání proti St. Truidenu

Plzeň v létě podepsala osm nových hráčů, přivedla zpátky Jana Sýkoru a prodloužila Libora Holíka. Reálně z nich může na základ vedle Sýkory pomýšlet pouze Václav Pilař, který i v pátek odvedl na křídle slušné penzum práce. Velmi dobře se jeví střelec pěkné branky na 1:3 Ondřej Mihálik, naopak přidat musí útočník Jan Kliment.

„Nastoupili noví kluci nebo ti, kteří se vrátili z hostování. Nicméně soupeř využil tři standardky, což se nám nestalo v průběhu celé uplynulé sezony. Doufám, že se nám to zase dlouho nestane, pochopitelně nemůžeme být spokojení,“ ohlédl se Horváth za první plzeňskou porážkou od letošního ledna (příprava 0:1 proti Mladé Boleslavi).

Rychlostí a tempem hry Belgičané naznačili, co zhruba čeká českého mistra v evropských předkolech: tlak na balon, rychlé přihrávky, napadání, presink a důraz v každém souboji. Znamenalo to užitečnou facku, aby si Bílkova družina uvědomila, co ještě musí do startu důležitých mačů vychytat. „Někdy je lepší dostat bůra, aby si tým uvědomil, že všechno není ideální,“ zakončil Horváth.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Zrající Pilař! V Plzni jistý základ nemá, v ofenzivě ale patří k nejlepším v lize
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud