Jonáš Bartoš
11. července 2022 • 17:05

Plzeň před generálkou: Čermák netrénuje s týmem, kdo bojuje o místo?

Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RAKOUSKA | V přípravě chtěl zabrat, ideálně znovu proniknout do základní sestavy Plzně. Jenže Aleše Čermáka brzdí zdravotní problémy. Na soustředění v Rakousku kvůli svalovému zranění netrénuje. Úterní generálku proti tureckému Besiktasi (16.00) nestihne a v ostrém startu sezony dostanou přednost jiní. Kdo si prací v tréninku a během přípravných zápasů naopak říká o místo v kádru?



Čermák v minulé sezoně zasáhl do 26 zápasů, ale nedal jediný gól. Právě lepší produktivita 27letému hráči schází. V Plzni mu běží poslední rok vysoké smlouvy, během přípravy chtěl zabojovat o větší prostor na hřišti. Jenže ve chvíli, kdy potřebuje zabrat, ho opět brzdí zdravotní problémy.

Někdejší kapitán české jednadvacítky zasáhl do tří přípravných zápasů v Česku, na soustředění v Rakousku se do akce nedostal. Zdravotní trable ho vyřadili z tréninku s týmem a připravuje se individuálně.

„Čermi je dobrý fotbalista, v uplynulé sezoně to měl těžké. Když už se na hřiště dostal, chyběla mu čísla, jeho produktivita nebyla taková, jakou jsme očekávali. Má smůlu, že se zranil a do těžkých zápasů nenaskočil, je to pro něj složitější Ale je to zkušený hráč, který nám pomůže,“ vyjádřil se k jeho pozici v sobotním rozhovoru s novináři v Rakousku trenér Michal Bílek.

Čermák nestihne úterní generálku proti tureckému Besiktasi a na šanci si musí počkat. Uprostřed pole s největší pravděpodobností začne osvědčená trojice Bucha, Kalvach, Sýkora, která skvěle fungovala v minulé titulové sezoně.

Plzeň má v aktuálním kádru 24 hráčů do pole a tři brankáře. Ze soustředění kvůli svalovému zranění odjel Robin Hranáč, naopak s týmem už po zdravotní pauze naplno trénují Filip Kaša a Mohamed Tijani.

V dosavadní přípravě zabojoval Ondřej Mihálik. Na základní sestavu to nejspíš stačit nebude, nicméně čtyřmi góly v přípravě si řekl o místo v užším kádru. „Je produktivní, měl opět šance, jednu proměnil. Je to zajímavý hráč. V průběhu soustředění jsme se s ním dvakrát bavili. Záleží jen na něm, jestli zůstane v kádru,“ chválil ho v pátek po zápase proti St. Truiden (1:3) asistent Pavel Horváth.

O den později ho doplnil i hlavní kouč Michal Bílek. „V zápasech ukázal, že je produktivní. Ale potřebujeme od něj větší zápal. Fotbalista je to dobrý, ale chceme, aby se do hry víc vtáhnul, bojoval a dřel. Když tohle zlepší, bude platný,“ prohlásil.

Plzeň na zužování kádru aktuálně příliš nespěchá. Mužstvo čeká od startu evropských kvalifikací velká porce zápasů a trenéři potřebují do nabitého letního programu širokou paletu hráčů. „Ještě nějaký pohyb v kádru nastat může. Ale nejsme úplně rozhodnutí, přestupové období je poměrně dlouhé a nic nás netlačí,“ dodal Bílek.

AKTUÁLNÍ KÁDR PLZNĚ
BRANKÁŘI: Jindřich Staněk, Marián Tvrdoň, Martin Jedlička.
OBRÁNCI: Lukáš Hejda, Luděk Pernica, Radim Řezník, Milan Havel, Filip Čihák, Libor Holík, Mohamed Tijani, Filip Kaša, Robin Hranáč (zraněný).
ZÁLOŽNÍCI: Jan Kopic, Lukáš Kalvach, Pavel Bucha, Jan Sýkora, Jhon Mosquera, Václav Pilař, Ondřej Mihálik, Modou Ndiaye, Cadu, Kristi Qose, Aleš Čermák (zraněný).
ÚTOČNÍCI: Tomáš Chorý, Jan Kliment, Matej Trusa, René Dedič.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud