30. července 2022 • 11:35

Samek odchází ze Slavie do Lecce. Nechceme bránit růstu, říká Bílek

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak už během pátku informoval iSport.cz, mladý záložník Daniel Samek opouští Slavii a přestupuje do italského Lecce. Osmnáctiletý středopolař v dresu Pražanů celkem odehrál 21 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 3 góly. Teď podepsal na jihu Evropy pětiletou smlouvu, Slavia by měla získat zhruba 2 miliony eur (50 milionů korun).



„Užil jsem si každý zápas za Slavii, nikdy nezapomenu na první ligový start, první branku. Těžko uvěřit, že to je na nějakou dobu naposledy. Itálie je pro mě velká výzva,“ uvedl Samek na klubovém webu „sešívaných“ s tím, že věří, že by se do Edenu jednou mohl vrátit.

V úvodu letní přípravy měl nakročeno na hostování do Mladé Boleslavi, se kterou už i trénoval, nakonec ovšem míří do zahraničí.

„Dan z mládeže až neuvěřitelným způsobem vlétl do A-týmu Slavie a zaujal mnoho skautů po Evropě. Když na něj nyní přišla nabídka, rozhodli jsme se, že nebudeme chtít bránit jeho sportovnímu růstu a přání odejit do Serie A. Chtěl bych mu popřát, aby se v Itálii prosadil,“ poznamenal sportovní ředitel ligového vicemistra Jiří Bílek.

Slavia - Hradec Králové: Samkova nádherná umístěná rána se od tyče odrazila do sítě, 2:0!
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud