10. srpna 2022 • 11:20

Liga očima fanoušků: Bílkovi Vrbovu slávu! Bude na Spartě slunečno?

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
1
  • Hlavní kouč Plzně Michal Bílek před odletem do HelsinekHlavní kouč Plzně Michal Bílek před odletem do HelsinekFOTO: Blesk:Foto : Czech News Center / Rusinova Maria

    Je za námi druhé kolo FORTUNA:LIGY. Výsledkově ne tak divoké, ale rozhodně zajímavé. Všichni favorité z tuzemské TOP 3 napravili ztráty bodů z toho prvního. Nejen z toho důvodu je o čem hovořit. Jak události uplynulého kola viděli přiznivci Slavie, Sparty, Plzně, Baníku a Bohemians v naší tradiční rubrice Liga očima fanoušků?

  • SLAVIA PRAHA

    Snad v Ewertonovi nezůstane blok

    Klasická slávistická sezona je v plném proudu, hrajeme dvakrát týdně a zatím musíme borce pochválit. Porážka Panathinaikosu ukázala jiný obraz hry než v zápase s Hradcem. Následovala skvělá výhra nad Zlínem.

    Z utkání s Panathinaikosem si bohužel donesl červenou kartu Eduardo Santos. Tento chlapík je pro mě jedním z nejlepších hráčů. Jeho přehled, rychlost a neprostupnost je skvělá a vzpomínám na naši bývalou dvojici Ngadeu a Deli. Ano, Santos má ještě co dohánět a jeho dvě chyby v zápase se Zlínem byly strašidelné, ale věřím, že z něj vyroste opravdu skvělý hráč.

    U Ewertona zase obdivuji fotbalovou chytrost, jak to u Brazilce má být, patičky, stahovačky a jesličky protihráčům. Škoda brutálního zákroku Cedidly. Je to neomluvitelné jak od něho, tak rozhodčích, a buďme rádi, že to vypadá jen na čtyři až šest týdnů mimo. Snad to v něm nezanechá nějaký blok. Teď nás čeká trojboj, zápas v Řecku, derby B týmů na Xaverově a liga v Jablonci. Nejdůležitější je postoupit přes Panathinakos, ještě to bude hodně těžké.

    David Ocetník. 44 let, AREA 114

    ZLATÁ PÍŠŤALKA: Masakr v Edenu. Červenou mohl dostat i Potočný proti Spartě
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Už to vypadalo jako presink…

    Jako by se slunečné dny promítly i do výkonu mužstva v Budějovicích. Pravda, lehce se fotbalově zamračilo posledních dvacet minut, ale i nadále prý má být slunečno. Základem byl gól již ve druhé minutě zápasu. Höjer zprava levou nohou nachytal Šípoše trochu na švestkách, byť s přispěním obránce domácích.

    Čvančara, který nastoupil v útoku s Julišem – dva útočníci na hřišti soupeře, zatím nevídáno – palec nahoru, potvrdil, že umí. Králem na hřišti však byl Daněk, který ukazuje obrovský potenciál. Pravá, levá, žádný problém. Sympatické bylo, že trenér dal šanci maximu hráčů, aby před zeštíhlováním kádru ukázali, co umí.

    Jen Vorel pořád na šanci v bráně čeká, ačkoliv tentokrát byl na lavici. Holec opravdu špička není. Teď přemýšlejme o sestavě bez Hancka, myslím, že čas pro zahraničí nazrál; zaslouží si to a má na to. Koho přivést za rozumné peníze je úkol pro skautské oddělení, které vede bratr Tomáše Jiří Rosický! Ale jinak – Kuchta po roce hostování za 75 milionů korun, zatímco Lincoln do Fenerbahce za 3,5 milionu?

    Miloš Kolář. 71 let, fotbalový důchodce

    Priske po první výhře: Jsem šťastný i za kluky. Daněk je velmi chytrý hráč
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Bílkovi bych přál Vrbovu slávu

    Věděli jsme, že je to blízko. Vysněné play off Ligy mistrů. Doufali jsme, že už jsme dost zkušení na to, abychom tuhle šanci nepustili. Naše prý prázdná kasa se na to moc těšila a já se jí ani nedivím. I fanoušci by si zasloužili pořádnou Evropu. Ne, že by Konferenční liga byla nějaká podřadná soutěž, to v žádném případě, ale… čím výš, tím víc peněz a také klidu.

    V Kišiněvě to zadarmo nebylo. Domácí, co mají v kádru babylon mnoha národností, to ale naštěstí nezvládli. Naše napadání jim nevonělo a nám to přineslo úspěch. Bylo úplně jasné, že v sobotu proti Pardubicím musí dojít k rotaci, že musíme nechat základ, aby si odfrknul.

    Taky jsme viděli, že to prostě úplně nešlapalo, nicméně to nevadí. Výhru 2:1 beru, hlavně ať se otrkají noví hráči, potřebují to. Jo a znovu musím připomenout: Michal Bílek je pan Trenér. Pokud mu to ve spolupráci s hráči vydrží – a já si myslím, že jo – tak bude slavný jako Pavel Vrba. Ze srdce mu to přeju!

    Kovi. 54 let, koordinátor distribuce

    MOMENTY 2. kola: Plzeň obligátních 2:1 a klokaní tornádo
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Půle na Bohemce může být zlom

    Po domácím debaklu se Sigmou jsem v Ďolíčku nečekal zázraky, ale minimálně chuť od mančaftu kolaps z úvodního zápasu napravit. První poločas jsem ale viděl mizerný výkon bez jakéhokoliv nasazení a bojovnosti. O nějaké fotbalovosti ani nemluvím. Působili jsme úplně odevzdaně a bez zájmu. Po vyrovnávacím gólu domácích jsme se úplně sesypali. A nebýt Laštyho v brance, rozdíl by byl o přestávce více než dvoubrankový.

    O poločase trenér Vrba výborně vystřídal a nakonec jsme po dramatu byli blízko ke třem bodům. Výraznou změnu do hry přinesli Sanneh, Pojezný a Tijani, kteří už v přípravě, společně s Jaroněm, prokazovali slušnou formu. Velmi nahlas si řekli o místo v základní sestavě.

    Věřím, že druhý poločas bude pro nás jistým způsobem zlomový a začneme sbírat body. Máme teď doma Zlín a poté Teplice. Při vší úctě k těmto soupeřům povinnost velí dvakrát za sebou zvítězit. Sedm bodů po čtyřech kolech by mohly dát zapomenout na strašlivý start ligy v prvním kole.

    David Liveč. 40 let, vedoucí prodeje

    Rozpačitý Vrba po remíze: Poločas jsme zkazili. Nevím, jestli mám být spokojený
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Představení, euforie a body na charitu

    Před týdnem jsem si přál omlátit Pavlu Vrbovi o hlavu větu, která jistě vstoupí do dějin. Doporučená zásilka Kuzmanoviče z páté minuty vrátila Ďolíček do reality, v níž Bohemka z posledních devíti zápasů s Baníkem bodovala pouze jednou. Na okamžik. Poté se pod taktovkou principála Květa rozjelo představení, jaké jsme dlouho neviděli.

    Tři branky zelenobílých artistů během čtvrthodinky a následný válec do poločasu způsobily euforii, o které snad ani nechci mluvit. V minulé sezoně bývaly poločasy Bohemians jako den a noc. V prvním mužstvo na poháry, ve druhém na ČFL. Tentokrát to určitě nebylo tak markantní, ale paralela se prostě nabízí. Poslat bod na charitu v takto rozehrané partii, kdy ze soupeře opravdu chvílemi děláš šašky, je ohromně mrzuté.

    Ať to nezní úplně negativně, Baník dobře vystřídal a zlepšil se. Výkony Vršovických v prvních dvou kolech jsou každopádně ohromným posunem a velikým příslibem. Tohle chceme z tribun vidět, tohle nás všechny moc a moc baví! Klokani bojují!

    Vít Lukeš. 30 let, živnostník

    SESTŘIH: Bohemians - Baník 3:3. Drama v Ďolíčku! Bod Ostravě zařídil Tijani
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud