17. srpna 2022 • 16:12

Liga očima fanoušků: Minčeva poslat domů, příběh jako blázen v Ďolíčku

Autor: šf, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    FORTUNA:LIGA má za sebou už třetí kolo, v čele tabulky se stále nečekaně drží Bohemians a Brno. V Ďolíčku navíc aktuálně mají ještě o důvod víc k radosti... Slávisté zase vnímají, že to drhne i přes dobré výsledky a v Ostravě se po výhře nad Zlínem konečně trochu uklidnili. Jak vidí fanoušci z předních českých táborů aktuální dění ve svých klubech?

  • SLAVIA PRAHA

    I přes výsledky to docela drhne

    Prvním ze tří zajímavých utkání v minulých dnech bylo to na Panathinaikosu. Bylo vidět, že Řekové použijí všechny prostředky k tomu, aby nás vyřadili.

    Podmáčené hřiště, které neskutečně zpomalovalo míče. Přesně tak, jak Slavia nechce. „Fanouškovské lasery“ v televizi vypadaly hodně nepříjemně, ale údajně to zas takový problém nebyl. Nicméně tyhle extrémní nefotbalové pokusy by měla UEFA trestat. Naše hra byla nemastná a neslaná, ale důležitý je postup.

    Dva dny nato se odehrálo derby B-týmů. Skvělé vítězství 4:2 před parádní kulisou viděl téměř vyprodaný stadion na Xaverově. Tiskovou konferenci navštívilo přesně 0 novinářů, ať žije druhá nejvyšší soutěž!

    Na zápas áčka v Jablonci chci co nejdříve zapomenout. Vyjmenovat hráče, jimž se nepovedl, by nestačilo ani na jednu A4. Například Santos, evidentně skvělý hráč, který ví, co s balonem – a najednou blik! Vytvoří hrubku, která se jen tak nevidí. Nicméně opravdu věřím, že je přestane dělat. Hlavní jsou body, že jo. Tak teď už hurá na Raków Čenstochová!

    DAVID OCETNÍK. 44 LET, AREA 114

    SESTŘIH: Jablonec - Slavia 2:3. Domácí i v deseti trápili favorita, rozhodl Traoré
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Scénář první půle Ctrl+V

    Stejně jako v Budějicích gól a přenechání iniciativy v druhé polovině poločasu soupeři. Karabcovi jsem přál trefu jako nikomu. Kolik toho má ve svém věku naloženo na bedrech, to by unesl málokdo. Tahle mladá krev s Daňkem má budoucnost před sebou. Starý pardál Pavelka tvrdil muziku, někdy až příliš. Zahozená penalta byla zhojena nevídanou bombou Höjera.

    Vzhledem k tomu, že soupeř ani jednou netrefil branku, těžko hodnotit výkon Holce. Dobrý mančaft však začíná od brankaře, což potvrzují Slavia i Plzeň. Tady nás opravdu tlačí bota. Takže po výhodném prodeji Hancka bude třeba investovat (majitel to umí) do prvotřídního brankaře. Přece nás to Šádek nebude učit!

    Trochu k derby B-týmů: Slavia lepší. Naše téměř nové mužstvo musí přidat, respektive posílit hráči áčka, kteří pravidelně nenastupují. Nakonec prosba pro skauting: pošlete minimálně ještě jednoho hráče na hostování do Brna, aby nám neutekl Ševčík. To bychom byli všem pro smích. A na úplný konec: zaplaťte letenku Minčevovi a pošlete ho, prosím, domů. Děkuji.

    MILOŠ KOLÁŘ. 71 LET, FOTBALOVÝ DŮCHODCE

    SESTŘIH: Sparta - Olomouc 2:0. Jasný zápas pro Letenské, trefili se Karabec a Höjer
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Když to vyjde, skvělé. Jinak buďme soudní

    Tak jsme tam, čeká nás play off Ligy mistrů. S Tiraspolem to ale nebylo vůbec lehké a opět díky našemu mágovi v bráně se to povedlo. Samozřejmostí byl týmový výkon a skvělé hlediště, které vycítilo, kdy mužstvo podporu potřebuje, a svým neúnavným povzbuzováním hráče dokopalo k postupu.

    Peněženka našeho bosse ztěžkla a hned se vydal vyšperkovat kádr dalšími jmény. Ne že by to bylo špatně, to určitě ne. Při tom, co nás čeká, to bude určitě potřeba. Někteří nastoupili již v sobotu proti Hradci. Proti tomu, který nás dokázal porazit. Trenér Koubek má můj obdiv za to, co dokáže, kdekoliv ho najmou. Jinak to byl zase boj, zase 2:1, jak jinak. A zase diskutabilní momenty, nepenalta a červená na druhé straně. Ještě že to VAR rozsoudil, jinak bychom toho zase poslouchali…

    Dnes je tu těžší horší oříšek: Karabach. Jestli to vyjde, budeme pro všechny za zjevení. A když ne? Svět se nezboří, Evropská liga taky není k zahození. Ještě loni bych díky ní skákal radostí, tak buďme soudní… Čest královně Viktorce!

    KOVI. 54 LET, KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    SESTŘIH: Hradec Králové - Plzeň 1:2. Votroci v deseti hodinu vzdorovali, rozhodl Pilař
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Lepší nálada a víc klidu v kabině

    Sestava na Zlín zůstala stejná jako na druhý poločas na Bohemce a na hřišti to bylo vidět. Kromě prvních deseti minut, kdy jsme tahali za kratší konec, jsme měli první poločas pod kontrolou. Nebyl to úplný válec, ale hra byla účelná, a hlavně produktivní. Zejména útoky po pravé straně v podání Sanneha a skvěle hrajícího Jaroně byly nebezpečné.

    Úvod druhého poločasu byl ještě vydařený, ale poslední půlhodinka byla jalová a někteří hráči ji odchodili. Obávali jsme se gólu, který přišel naštěstí pozdě. Naše vítězství je přes to všechno zasloužené, a především ohromně důležité. Nálada v kabině se určitě uklidnila a mančaft s realizačním týmem má aspoň trošku o něco více klid na práci. Pozitivní je výkon Jaroně, který tým táhl a snad půjde výkonnostně jenom výše.

    Pokud doma porazíme Teplice, což je svým způsobem povinnost, sedm bodů po čtyřech kolech není zase tak špatných. A máme novou tvář z Chorvatska, i když přivést posilu ze zahraničí na třetí kolo, nevím… Snad své kvality brzy ukáže.

    DAVID LIVEČ. 40 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - Zlín 3:1. Pohodlný duel pro favorita, první Vrbova výhra v Ostravě
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Nemáme útočníka a příběh jako blázen

    V ideálním světě odehraje David Puškáč 30 ligových zápasů a dá 16 branek. My realisti jsme věděli již před sezonou, že pokud jich odehraje 20, budeme muset být šťastní. Razítko přišlo, žel, hned ve 3. kole. Se vší úctou k ostatním, jiného útočníka zkrátka nemáme, a v Teplicích to bylo vidět. Obzvlášť poté, kdy se do sprch po červeném faulu odebral Roman Květ.

    Zelenobílí nedokázali podržet vepředu balon a často jej zbytečně odevzdali. Naštěstí do toho někdo pět minut před koncem křápnul a nedal domácím možnost reagovat. Vynikající práce, Toníčku! Bohemka je v čele a najednou se stává módní a zajímavou přestupovou adresou, kam se hrnou i špílmachři z bundesligy.

    Konec legrace: mám ohromnou radost, že ještě v Ďolíčku uvidím kluka, co vás posadí na zadek. Náš klokánek Jan Morávek má za sebou delší seznam zranění než Tomáš Rosický a Michael Owen dohromady, a tak mu hlavně přejme zdraví, a ne sedačku vedle Puškyho. I kdyby měl na hřiště vlézt na 15 minut, je to pro nás příběh jako blázen. „Klokani“ bojují!

    VÍT LUKEŠ. 30 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Teplice - Bohemians 0:1. Oba týmy dohrávaly v desíti, rozhodl Křapka
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud