24. srpna 2022 • 16:42

Distanc a konec v Plzni! Qose do konce roku bez fotbalu, pak je volný

Autor: šq, vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrozilo mu půl roku, v horším případě roky dva. Plzeňský Krisi Qose dostal za strčení do hlavního rozhodčího v nedělním utkání ČFL Admira–Plzeň B (3:1) stopku na čtyři měsíce. Jeho zaměstnavatel, Viktoria Plzeň, se s ním okamžitě dohodla na  rozvázání smlouvy. 



Disciplinární komise albánského záložníka nakonec soudila podle mírnější verze paragrafu 48, odmítla tedy „zvlášť hrubý způsob“ tělesného napadení. A z možného půlroku ubrala dva měsíce.

„Prvním přečinem bylo strčení do hráče domácího týmu a po udělení červené strčil do rozhodčího utkání. Hráč se dnes dostavil na naše jednání a předal dopis, v němž se omlouvá rozhodčímu a zároveň vyjádřil lítost. Komise vzala v potaz všechny okolnosti a rozhodla o výši trestu. Rozhodnuto bylo dle paragrafu 48, odstavec dva Disciplinárního řádu Fotbalové asociace ČR,“ vysvětlil verdikt předseda disciplinárky Řídící komise pro Čechy Michal Volf.

Qoseho zkrat? Komplikace, sudí Pilný ho možná trochu utíral, soudí Zelenka
Video se připravuje ...

Kristi Qose v neděli během zápasu ČFL na Admiře dvakrát strčil domácího kapitána Martinice. Sudí Marek Pilný mu ukázal žlutou kartu a následně červenou, to podle jeho interpretace Albánec nepochopil, protestoval proti vyloučení a rozhodčího strčil do zad. 

Qoseho zaměstnavatel, Viktoria Plzeň, reagoval okamžitě: „I na základě tohoto rozhodnutí došlo mezi hráčem a klubem k dohodě o rozvázání kontraktu. Kristi Qose se tedy stává volným hráčem, s okamžitou platností opouští klub a ani jedna ze zainteresovaných stran již nebude celou věc jakkoli komentovat,“ sdělil mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Qosermu hrozil až dvouletý distance, záleželo by na projednávaném paragrafu. Disciplinárka Řídící komise pro Čechy už v minulosti za inzultaci rozhodčího uložila maximální dvouletý trest, který v roce 2017 dostal někdejší reprezentant Radek Šírl. Bývalý hráč Petrohradu tehdy nejprve strčil do asistenta a poté udeřil hlavního sudího. Na rozdíl od nedělního zápasu plzeňského „béčka“ byl tehdy duel Šírlových divizních Zbuzan předčasně ukončen a posléze zkontumován.

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud