Premium
25. srpna 2022 • 05:00

Nová Viktoria: plná kasa a silný partner. Šádek je „na chvilku živý“

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pod taktovkou „kouzelníka“ Adolfa Šádka utekla Viktoria Plzeň hrobníkovi z lopaty, po úterním sražení Karabachu počtvrté v historii pronikla do Ligy mistrů a počítá tučné zisky. Klub se bez ekonomicky silného majitele řítil do dluhové spirály, nicméně příjmy z elitní soutěže zachraňují novou éru. Podle odhadu deníku Sport a serveru iSport.cz se západočeskému bossovi podaří do konce sezony splatit závazky i naplnit rozpočet na aktuální ročník. Několik zdrojů navíc potvrdilo, že velmi blízko je příchod nového silného partnera.



Adolf Šádek vsadil na hodně vysokou kartu, risk mu nakonec vyšel. Přitom ještě v zimě usilovně pracoval na prodeji klubu. Aby zabezpečil ekonomiku a fungování celé organizace, napůjčoval si a rozjel odvážnou loterii. „Poslední dva roky se s tou celkovou situací peru. Už jsem byl chvilku mrtvý, pak polomrtvý, teď jsem na chvilku živý,“ vydechl majitel Viktorie chvíli po kýženém postupu ve studiu Premier Sport 2.

Plzeň si postupem do základní skupiny automaticky vydělá 15,64 milionu eur (386,31 milionu korun), k tomu přijdou další zisky z desetiletého koeficientu a příjmy z podílu na televizních právech. Celková suma se pohybuje v rozmezí 450–470 milionů korun plus případné zisky za uhrané body ve skupině.

Plzeň se může těšit na luxusní injekci. S ní ale přijde čas splácení závazků. V současné chvíli mohou dělat podle informací

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud