Michal Kvasnica
6. září 2022 • 16:25

Nový trenér Pardubic? Jedná se o Saňákovi, v záloze jsou zkušená jména

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jiří Saňák, čtyřiačtyřicetiletý asistent kouče Václava Jílka v Olomouci, je podle informací deníku Sport a webu iSport.cz pro Pardubice vytipovanou jedničkou na uvolněnou pozici hlavního trenéra. Bude záležet na tom, zda ho Sigma pustí. Má totiž platnou smlouvu. Odvolaná zkušená dvojice Jiří Krejčí a Jaroslav Novotný dostala od východočeského klubu nabídku působit v tamní mládeži.



Je to deset dní, co po dlouhé době Pardubice odvolaly trenérské duo Jiří Krejčí, Jaroslav Novotný. Poslední mužstvo prvoligové tabulky mezitím převzal čtyřicetiletý Pavel Němeček, jenž prohrál ve Zlíně (1:2) i s Olomoucí (0:2). Jde nicméně o dočasnou záležitost.

„Chci mu poděkovat, naší nabídky se vůbec nebál, ale od prvopočátku jsme se bavili o tom, že se jedná o přechodné období,“ sdělil sportovní ředitel Vít Zavřel v rozhovoru pro O2 TV Sport.

„Pavel ještě studuje licenci, odváděl velmi dobrou práci v dorostu, teď je od jara v třetiligovém béčku. Je třeba jít postupnými kroky, jako je to u hráčů. Nepochybuju o tom, že Pavel doroste v brzkých dobách do A-týmu, ale zatím to není na pořadu dne,“ dodal upřímně.

Kdo tedy na jeho místo? V tuto chvíli se jedná o Jiřím Saňákovi, kterého Pardubice vábily už před pár měsíci. K dohodě zatím nedošlo, protože odborníka z Dlouhé Třebové váže na Andrově stadionu platný kontrakt. Saňák je asistentem Václava Jílka, s nímž působil už ve druhé polovině jeho prvního angažmá v Sigmě a pak i ve Spartě.

„Rád bych řekl něco konkrétního, ale je to ve fázi jednání. Věřím, že v příštích dvou týdnech se to pohne. Intenzivně na tom pracujeme. S jedním trenérem jsme v jednání, máme i pořadí dalších trenérů. Blíže to specifikovat nemohu,“ omlouval se Zavřel v televizi.

MOMENTY 7. kola: Doski útočil na nejrychlejší gól a recidivisté z Jablonce
Video se připravuje ...

Klíčové slovo bude mít sportovní manažer Hanáků Ladislav Minář, který Saňáka před třemi roky po jeho konci v Íránu přivedl zpět do Olomouce, aby měl hlavní kouč kvalitnější oponenturu. Povedlo se.

Nyní se moravský celek zvedá, tudíž Minář není nakloněn změnám v realizačním týmu, nicméně v minulosti vyšel vstříc atraktivnější nabídce nejen Jílkovi, ale třeba i Josefu Muchovi.

„Zájem Pardubic o asistenta Jiřího Saňáka můžeme potvrdit, ale to je v tuto chvíli vše,“ potvrdil redakční informace Minář.

Mezi další záložní varianty „Tesly“ po Saňákovi má podle redakčních informací patřit Karel Krejčí (nedávno skončil u mládeže Táborska), Václav Kotal (Žižkov), Dušan Uhrin mladší (nedávno skončil v kyperské Karmiotisse) či Radek Kronďák (Chrudim).

„Hledáme trenéra, který si bude uvědomovat, že přichází do Pardubic, to znamená do skromnějšího prostředí. I s novým stadionem tady nebudeme mít podmínky, jako jsou ve Spartě, Slavii nebo Plzni. Hledáme týmového hráče, který bude komunikativní vůči vedení a hlavně vůči hráčům. Rádi bychom, aby se zajímal o naši mládež a byl v pravidelném kontaktu s šéftrenérem mládeže. Chtěli bychom, aby byl i jazykově vybavený a posunul nás nějakým směrem,“ upřesnil Zavřel filtr požadavků, které Saňák splňuje navzdory tomu, že sám ještě profesionální mančaft nikdy nevedl.

Sympatickým gestem je nabídka Pardubic bývalým trenérům, aby pokračovali ve východočeském klubu u mládeže. Novotný už má na starosti čtyřikrát týdně ranní tréninky dorostenců, Krejčího by chtěl management u nejstarší kategorie U19, která v minulém ročníku bavila a skončila třetí.

Pohled Michala Kvasnici: Životní šance

Jílkův asistent. Chvíli je tohle označení fajn, postupně však může začít trošku vadit. Zvlášť když nejste jen přicmrndávačem, co staví kužely a dělá rozcvičku. A hlavně když máte ambici jednou fungovat jako hlavní kouč. Jiří Saňák ji má, dlouhodobě o ni mluví, což je sympatické. Podle mě na změnu má i čas. Přichází ideální doba a Pardubice jsou na rozjezd kariéry snad možná nejlepší volba. Nejde o situaci v tabulce, ale o kvalitní management a celkové nastavení. Rozumím Ladislavu Minářovi, že nechce oslabovat realizák a posilovat konkurenci. Nicméně třeba by nový asistent a jiný pohled na fotbal ve finále pomohl i Sigmě. Mimochodem, víte, koho v květnovém rozhovoru pro Sport doporučil Martin Svědík za svého případného nástupce ve Slovácku? Saňáka.

FK Pardubice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud