Jonáš Bartoš
24. září 2022 • 17:04

Vysvědčení 14 posil Plzně: trefené bingo, odchod po úletu i zranění

Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Před sezonou roztočila plzeňská Viktoria divoký přestupový tanec. Do týmu přivedla postupně 14 fotbalistů, aby „vytunila“ kádr pro zápasy v Evropě. Aktivní byla do poslední chvíle transferového okna, zvlášť, když klapl senzační postup do Ligy mistrů spojený se stamilionovými příjmy. Kdo se ve Viktorii chytil, kdo naopak dopadl naprostým fiaskem? Přinášíme kompletní přehled včetně statistik jednotlivých posil.  

  • Václav PILAŘ

    záložník, 33 let, Jablonec

    Zápasy: 11
    Odehrané minuty: 346
    Góly, asistence: 1+0

    Návrat zkušeného záložníka se Plzni vyplácí. Pilař sice nepronikl do elitní jedenáctky, přesto naskočil do jedenácti ze šestnácti možných zápasů. Rozhodl proti mateřskému Hradci, když zasáhne do utkání, vždy je platným hráčem. Velmi dobře nahradil zraněného Jana Sýkoru proti Slavii, kvůli zranění ofenzivního univerzála je možné, že se po reprezentační pauze do hry podívá ještě víc. Zásadní je, že mu drží zdraví, zvládl celou přípravu a týmu i z lavičky pomáhá.

    Hradec Králové - Plzeň: Pilař 1:2! Nejdřív slavil, pak se omlouval mateřskému klubu
    Video se připravuje ...

  • Kristi QOSE

    záložník, 27 let, Karviná

    Zápasy: 5 (2 v ČFL za béčko)
    Odehrané minuty: 174 (124 v ČFL)
    Góly, asistence: 0+0

    Největší flop plzeňského léta. Střední záložník absolvoval s týmem kompletní letní přípravu, dostával prostor. Trenéry ale nepřesvědčil, navíc příliš nezapadl do kolektivu. Konečnou znamenal úlet v zápase třetiligového béčka. Proti Admiře napadl sudího Pilného, následoval čtyřměsíční distanc. Plzeň zareagovala ukončením smlouvy, horkokrevný Albánec si po zimě musí hledat nové angažmá. Na západě Čech stihl za první tým pouze tři ostré zápasy, větší prostor dostal pouze v prvním poločase proti Pardubicím.

    Kristi Qosé ve třetí lize strčil do sudího Pilného Kristi Qosé ve třetí lize strčil do sudího PilnéhoFoto TV Com

  • Martin JEDLIČKA

    brankář, 24 let, Dunajská Streda

    Zápasy: 0

    Nadějný gólman stejně jako Marián Tvrdoň musí čekat na šanci. V plzeňské brance dominuje Jindřich Staněk, který své kolegy v ostrém zápase ještě nepustil do akce. Jedlička naskakoval v přípravě, pod dohledem Matúše Kozáčika se pilně připravuje. Situace se může změnit během zimní pauzy, pokud na Staňka přijde lákavá nabídka z prestižní evropské soutěže.  

  • Jan KLIMENT

    útočník, 28 let, Wisla Krakov

    Zápasy: 8
    Odehrané minuty: 378
    Góly, asistence: 5+0

    Postupový gól do sítě Karabachu byl zatím posledním momentem v plzeňském dresu. Jana Klimenta přibrzdilo svalové zranění, až po reprezentační pauze se postupně začne vracet do tréninkového procesu s týmem. V létě přitom nabral výjimečnou formu, z hlediska plzeňských posil šlo o terno. V osmi zápasech stihl pět branek, výtečně se doplňoval v útoku s Tomášem Chorým.

    Plzeň - Pardubice: Kliment se trefil hlavou do protipohybu brankáře, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Filip ČIHÁK

    obránce, 22 let, Pardubice

    Zápasy: 2
    Odehrané minuty: 92
    Góly, asistence: 0+0

    Plzeňský odchovanec se v létě vrátil z Pardubic, aby brzy odešel na hostování v Hradci. Ve velké konkurenci stoperů stihl celý zápas proti Pardubicím a minutu proti Karabachu, vyhlídka na větší herní vytížení nevalná. Proto se dohodlo další hostování, Miroslav Koubek ho v Hradci začal okamžitě využívat. Do dalších let má v Plzni určitě budoucnost.

  • Mohamed TIJANI

    obránce, 24 let, Slavia

    Zápasy: 3
    Odehrané minuty: 270
    Góly, asistence: 0+0

    V přetlaku stoperů se i u něj řešila možnost hostování, nakonec se Tijani udržel v plzeňském kádru. Vynechal přípravu s týmem kvůli zdravotním problémům, trvalo déle, než byl nachystaný do zápasů. Utkání, do nichž naskočil v lize, ale zvládl bez problémů. Zaskakuje v případě, když nemůže elitní dvojice Hejda, Pernica.

  • CADU

    obránce/ záložník, 24 let, Pardubice

    Zápasy: 2
    Odehrané minuty: 72
    Góly, asistence: 0+1

    Brazilský šikula šel do Plzně s velkými ambicemi. V přípravě dostával hodně prostoru, v sezoně už ale pro jeho kousky nebylo v sestavě příliš místa. Stihl asistenci proti Pardubicím, pak ale proseděl dalších sedm zápasů na lavičce. Obě strany vyřešily hráčovu situaci hostováním v Baníku, kde od trenéra Pavla Vrby dostává prostor na pravém křídle.

  • Libor HOLÍK

    obránce, 24 let, Jablonec

    Zápasy: 14
    Odehrané minuty: 595
    Góly, asistence: 0+2

    Vyjma dvou zápasů zasáhl do každého plzeňského duelu. Při zranění Radima Řezníka je alternativou na pravé straně obrany, trenér Bílek ho v případě defenzivní potřeby využívá i pro bránění na křídle. Holík zaujal krásnou asistencí v odvetě s HJK Helsinky, na hřišti působí jistě a spolehlivě. Na pravidelný základ to ale momentálně není.

  • René DEDIČ

    útočník, 28 let, Třinec

    Zápasy: 8 (2x ČFL za béčko)
    Odehrané minuty: 231 (151 v ČFL)
    Góly, asistence: 1+0 (gól v ČFL)

    Šokoval už jen tím, že z druholigového Třince najednou otevřel dveře kabiny českého mistra. Do chvíle, než Plzeň přivedla Fortune Basseyho, poměrně často dohrával závěry zápasů místo Tomáše Chorého. Trenéři spoléhají na Dedičův důraz a výšku. Potřebná kvalita ale na Plzeň chybí, aktuálně střídá zápasy za béčko s lavičkou, případně tribunou.

  • Jan SÝKORA

    záložník, 28 let, Lech Poznaň

    Zápasy: 16
    Odehrané minuty: 1090
    Góly, asistence: 4+1

    V Plzni pan nepostradatelný, už v minulé sezoně výrazně přispěl k titulu. Když se povedl trvalý přestup z polského Lechu, okamžitě se zařadil mezi klíčové postavy týmu. Odehrál všechny zápasy, zvládne více postů, vstřelil už čtyři góly. Bohužel proti Slavii si po šlápnutí od Petera Olayinky otočil koleno, minimálně podzimní část sezony pro něj skončila. Ohromná škoda…

    Plzeň - Slavia: Sýkora musí po Olayinkově zákroku střídat a podzim pro něj skončil
    Video se připravuje ...

  • Erik JIRKA

    záložník, 24 let, volný hráč (naposledy Real Oviedo)

    Zápasy: 10
    Odehrané minuty: 212
    Góly, asistence: 0+0

    Extrémně rychlý křídelník přišel v půlce srpna jako volný hráč. Do zápasů naskakuje, ale jen dvakrát dostal šanci v základu. Potřebuje zlepšit práci s balonem, pak může přijít i kýžená produktivita, kterou od ofenzivních hráčů plzeňští trenéři vyžadují. Šance na hřišti ještě určitě dostane, i když na své přímé konkurenty v boji o sestavu zatím ztrácí.

    Olomouc - Plzeň: Jirku trefil míč do ruky ve vápně, penalta se ale sporně nepískala!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Václav JEMELKA

    obránce, 27 let, Sigma Olomouc

    Zápasy: 10
    Odehrané minuty: 752
    Góly, asistence: 0+3

    Plzeň se na konci léta dočkala vysněné posily. Václav Jemelka zvládl přesun z Olomouce bravurně. Z levonohého stopera udělal trenér Michal Bílek poctivého levého obránce, Jemelka už si zkusil bránění Dembélého či Dumfriese během svátečních zápasů v Lize mistrů. Reprezentační bek vyniká klidem a jistotou, ve Viktorii se okamžitě stal pevným členem základní jedenáctky.

  • Fortune BASSEY

    útočník, 23 let, Ferencváros Budapešť

    Zápasy: 8
    Odehrané minuty: 262
    Góly, asistence: 0+1

    Plzeň ulovila nigerijského forvarda na roční hostování s opcí. Od důrazného, urostlého a zároveň rychlého útočníka si hodně slibuje, má alternovat Tomáše Chorého. Bassey zatím nespustil kanonádu podobnou loňské smršti v Budějovicích, kde na podzim okouzlil devíti góly. Skýtá ohromný potenciál, který bude chtít Viktoria určitě v následujících týdnech řádně vytěžit.  

    Plzeň - Slovácko: Bassey se mohl zapsat mezi střelce, ale míč ho překvapil
    Video se připravuje ...

  • Adam VLKANOVA

    útočník, 28 let, Hradec Králové

    Zápasy: 6
    Odehrané minuty: 488
    Góly, asistence: 0+2

    Plzeň si na exhradeckého kapitána trpělivě počkala. Ve chvíli, kdy si zajistila Ligu mistrů, zesílila jednání s východočeským klubem a drobného šikulu „udělala“ jako svou čtrnáctou letní posilu. Vlkanova přechod na vyšší level zvládá slušně – zapadl do sestavy, patřil k nejlepším hráčům Plzně na Barceloně i proti Interu. Čeká na první gól, radost proti Slavii mu překazil odmávaný ofsajd

    Plzeň - Slavia: Vlkanova prostřelil Mandouse! Ale gól odvolán kvůli ofsajdu Chorého
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud