Premium
6. října 2022 • 11:26

Když Slavia dominuje: jak Trpišovský rozebral Liberec. Bude to fungovat dál?

Autor: Jakub Lebloch
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když už Slavia dominuje, tak to stojí za to - vyprávět by mohly Teplice, Pardubice, Brno, České Budějovice a naposledy Liberec. Výhra ve velkém stylu, naprostá dominance. Slavia si proti Slovanu (3:0) vypracovala šance na 3,26 gólu (podle metriky xG) a Liberec jen 0,55. Nabízíme vám rozbor důvodů dominantního výkonu.



Dominance po celém hřišti

Základ k naprosté kontrole utkání položila bezchybná obrana Slavie. „Sešívaní“ tlačili na kombinačně hrající hosty po celém hřišti a pomocí zodpovědného a velmi koordinovaného presinku nutili hráče Liberce k mnoha technickým chybám.

Trenéru Trpišovského tak vyšel risk s velmi agresivním postavením celého týmu, což kladlo velké požadavky na stoperskou dvojici, která musela bránit útočníky Liberce jeden na jednoho.

SESTŘIH: Slavia - Liberec 3:0. Sešívaní se dotáhli na Plzeň, rozhodla třináctiminutová smršť
Video se připravuje ...

Jak Ousou, tak Kačaraba zvládli své úkoly na jedničku. Vyřešili i velmi složité situace a pomohla jim také absence nejlepšího útočníka Liberce Van Burena.

Slavia však bránila skvěle především jako tým. Slovanu znemožňovala kombinaci neuvěřitelně aktivním defenzivním pojetím - hostům umožnila na prvních třech pětinách hřiště průměrně pouze tři přihrávky, než zasáhla defenzivním zákrokem, což je nevídaně málo (ligový průměr Slavie v této sezoně je 6,39).

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud