24. října 2022 • 16:15

Trpišovského agent: Nabídek z ciziny měl dost, musí být jazykově vybavený

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouče Slavie považuje za jednoho z mála českých fotbalových trenérů, kteří mají šanci prosadit se v zahraničí. „Nabídek měl dost,“ prozradil agent Jindřicha Trpišovského Jiří Müller v pořadu Česká ulička na O2 TV Sport. Co je potřeba, aby opravdu uspěl, a šel by „ven“ i se svým týmem?



„Myslím, že Jindra je jeden z mála trenérů, kteří mají nějakou možnost nebo pravděpodobnost, že by se v zahraničí mohli opravdu prosadit,“ říká Jiří Müller s tím, že za zahraničí v tomhle případě považuje západní Evropu.

„Jsem přesvědčený o tom, že by se tam dokázal prosadit. Ale stejně jako u trenérů, kteří přicházejí sem, nebo hráčů, dokud nebude výborně jazykově vybavený, stejně jako jeho tým okolo, tak pravděpodobnost, že uspěje, se zmenšuje,“ ví jeden z výrazných českých agentů. V takovou chvíli by se mohlo stát, „že za půl roku, za tři měsíce by byl nazpátek a všechno by bylo pryč.“

Každopádně teď má Jindřich Trpišovský stále platnou smlouvu ve Slavii - do konce aktuální sezony a navíc dvouletou oboustrannou opci. „Druhá věc je chuť to opravdu zkusit - těch nabídek měl dost,“ vyzdvihuje Müller. Šéf agentury ESAM také Michalu Hrdličkovi v České uličce potvrdil, že na případnou zahraniční štaci by JT vyrazil se svým trenérským štábem.

Trpišovského euforie po derby! Podívejte se, jakým skluzem oslavil výhru nad Spartou
Video se připravuje ...

„Každý trenér, i v české lize, by měl mít svůj tým. Když pozorujete přestupy trenérů v Česku, tak mě vždycky dostává, že málokdo má svého asistenta, málokdo má svůj tým,“ zamýšlí se Müller. „A bohužel jsou tak strašně rádi za to, že dostanou práci, že je jim v uvozovkách úplně jedno, kdo bude jejich asistent, což je ta největší chyba,“ má jasno.

„Potom do roka končí, protože nemají ten svůj mančaft, o který se můžou opřít, a mají - za mě - takzvaný kejvače, kteří tomu hlavnímu trenérovi odkývou všechno, protože jsou zase rádi, že mají tu práci...“ popisuje Jiří Müller svůj pohled a rozhodně dodává: „Takže když Jindra kamkoliv půjde, tak půjde se svým týmem.“

Pořad Česká ulička sledujte v pondělí od 22 hodin na O2 TV Sport, Jiří Müller mluví o svých začátcích, popisuje problémy výchovy dětí, zázemí fotbalu v Česku či vztahu trenérů a agentů.

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud