10. listopadu 2022 • 04:50

Co ukázala Sparta: Priskeho zbraň, Sadílek v laufu i (ne)nápadný Kuchta

Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Jedna věc je zvládnout těžký a důležitý zápas, druhá tenhle výsledek následně i potvrdit. Spartě se to v nedávné minulosti ne vždy dařilo, ve středu večer to ale zvládla s grácií. V dohrávce 14. kola FORTUNA:LIGY setnula v domácím prostředí Slovácko 4:0 a oštemplovala tak víkendový sukces v Plzni. I navzdory nepokojím v domácím kotli, jenž průběh duelu v prvním dějství narušil. Co všechno zápas ukázal?

  • Táhněte domů! Fans se postavili kotli

    Byl to zvláštní pohled. Druhý poločas dohrávky Sparty se Slováckem se odehrál za zcela vylidněného domácího kotle. A ne, nebyl uzavřený, jen se vyprázdnil poté, co zbytek stadionu tvrdě odsoudil přerušení utkání v prvním dějství po salvě světlic a petard. „Hovada, táhněte domů!“ byla jasná reakce letenských tribun na to, co se odehrávalo po dvaceti minutách hry za Matějem Kovářem. Ve zbylém průběhu duelu diváci usilovně hnali Pražany dopředu, utkání vytvořili vysoce důstojnou kulisu.

    A trenér Brian Priske si toho náležitě považoval. „Máme dvě možnosti: můžeme se bavit o lidech, kteří odešli, anebo o těch, kteří s námi zůstali celý večer a postavili se za klub. O těch chci mluvit především, protože nás moc podpořili. Stáli nejen za hráči, ale za celým klubem. Chtěl bych říct, že k nim mám opravdu největší respekt za to, jaký poslali signál nejen hráčům, ale všem lidem v klubu. Dali najevo, že takovou formu protestu nebudou tolerovat. Měl jsem z našeho propojení s nimi skvělý pocit.“

    Sparta - Slovácko: Kotel domácích naházel světlice na hřiště, Priske jim šel domluvit
    Video se připravuje ...

  • Sadílek v laufu

    Víte, proč si Sparta v létě přivedla Lukáše Sadílka? Přesně kvůli výkonům, které odvádí v posledních zápasech. Své Slovácko, kde se vypracoval k oporám, paradoxně složil zbraněmi, kterými Pražany upoutal. Mentalita válečníka, nohy maratonce. To jsou jeho silné stránky. Slovo únava jako by šestadvacetiletý motor sparťanské zálohy neznal. Sadílkova pohonná jednotka mnohdy probouzí sparťany z úsporného režimu.

    „Každý den dělá obrovské pokroky. Pokud jde o fyzickou připravenost, je to náš hráč číslo jedna. Má obrovská čísla v naběhaných celkových metrech i v metrech ve sprintové rychlosti,“ chválí ho Brian Priske. Ve středu na Letné navíc přidal i gól. Již třetí v aktuálním ročníku. Tolik jich v Uherském Hradišti stihl za celou minulou ligovou sezonu. Jde nahoru. „Těší mě, že dělá pokroky i v taktice, začíná víc rozumět tomu, jakým stylem chceme hrát. Jak si v našem způsobu hry představujeme, aby hrál záložník. Aby porozuměl, kdy musí být ve svém prostoru a kdy je příležitost, aby ho opustil. Navíc je úžasně pracovitý. Jeho mentalita je na špičkové úrovni,“ dodal dánský trenér.

    Sparta - Slovácko: Sadílek dostal perfektní balon a prostřelil Nguyena! 1:0
    Video se připravuje ...

  • 3-4-3 jako nová zbraň? Proč ne!

    Zaskočil tím Plzeň a nechytalo se ani Slovácko. Řeč je o formaci 3-4-3, se kterou rudí opět slavili úspěch. Stane se z rozestavení, kterému se Brian Priske dlouho vyhýbal, nová zbraň Letenských? „Je to těžká otázka,“ reagoval Priske po Slovácku. „Když se podíváte na výsledky, nabízí se to. Vyhráli jsme 4:0, 1:0… Možná by to bylo nejlogičtější, ale posledních 15-20 minut jsme přešli do rozestavení 4-3-3 a vytěžili z toho gól Adama Karabce. I tahle varianta fungovala. Je důležité, že máme plán A i B,“ glosoval taktiku sparťanský trenér. „Primárně je to ale o filosofii, jak chceme hrát. Ta je pro nás klíčová. Můžete zaparkovat autobus s pěti hráči vzadu a nebo hrát fotbal, což je mi ale bližší.“

    Sparta - Slovácko: Karabec krásnou utaženou ranou zvýšil už na 4:0
    Video se připravuje ...

  • Kuchta nenápadně u gólů

    V Plzni se neprosadil a stejné to bylo i ve středu na Letné. Tentokrát ale Jan Kuchta byl ve hře Pražanů znát. Byl u dvou gólů ze čtyř. U první trefy vyhrál souboj pro asistujícího Lukáše Haraslína. Ve druhém případě zase chytře nalákal obránce do souboje, nechal propadnout balon pro Davida Pavelku, který nachystal gól právě slovenskému křídelníkovi. „V Plzni jsme odehráli dobré utkání, jen z trochu jiné perspektivy, bylo to defenzivnější a víc o soubojích. Teď jsme dali pěkné góly, určitě to byl jeden z našich lepších zápasů,“ kvitoval Priske středeční výkon, na kterém se podílel i z Ruska zapůjčený reprezentační forvard.

    Ve druhé půli utkání Sparta - Slovácko se o nůžky neúspěšně pokusil Jan Kuchta Ve druhé půli utkání Sparta - Slovácko se o nůžky neúspěšně pokusil Jan KuchtaFoto Blesk:TONDA TRAN

  • Slovácko na lopatkách

    Kdepak, na tohle ve Slovácku zvyklí nejsou. Skromný klub z Uherského Hradiště se v posledních letech stal jakousi „nemesis“ Sparty. Před rokem jí doma popravil 4:0, na jaře jí pak vyřídil i ve finále poháru. Tentokrát se karta úplně otočila. Letenští měli jasně navrch, hosté reagovat nedokázali. Prohrávali osobní souboje, v koncovce byli sterilní a v obraně jim zely obří díry. „Hořelo nám to všude. Pravda je, že Sparta se v šancích chovala úplně jinak než my. Udělali jsme hloupé chyby. Tři góly šly středem zálohy a obrany. Ať už to byla záloha či stopeři. Nemůžeme se na nic vymlouvat. Dělali jsme triviální chyby, někteří hráči šli do zápasu špatně mentálně nastavení. Sparta nás zaslouženě trestala,“ nebral si servítky trenér Martin Svědík.

    Sparta - Slovácko: Haraslín pojistil vedení do odkryté brány, 3:0!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud