16. listopadu 2022 • 15:10

Liga očima fanoušků: Plavšič nás baví, teď na Spartu! Omluva trenérovi

Autor: šf, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Podzim ve FORTUNA:LIZE je minulostí, kluby teď čeká nezvykle dlouhá přestávka. Nejlepší výchozí pozici pro jaro má Plzeň, Slavia ale číhá v závěsu. A mírný optimismus po posledních kolech panuje i na Spartě... Jaká je aktuální nálada ve fanouškových táborech předních českých klubů? A kde dluží trenérovi omluvu?

  • SLAVIA PRAHA

    Podzimní účet: celkově špatný nebyl

    Ligový podzim skončil a nás čeká už jen MOL Cup a dlouhá pauza způsobená nesmyslným šampionátem v Kataru. Přiznám se, že při hodnocení Slavie v první části sezony jsem trochu rozpačitý a přemýšlím, zda je úspěšná či nikoli. Celkově asi úspěšná je. Jsme na druhém místě a ve hře v domácím poháru. Odstup na Plzeň je pouze dvoubodový, což není zlé. Na druhou stranu nepostup do jarní fáze Konferenční ligy mě opravdu mrzí. Přes týmy, se kterými jsme se utkali, jsme stoprocentně postoupit měli.

    Ale jako jednoznačně nejhorší na podzimu beru prohru v Plzni, ta byla dost nebývalá – i přesto, že za ni nejvíce mohla červená karta. Suma sumárum opravdu asi nemůžeme mluvit o nějaké špatné sezoně, vždyť jsme nastříleli jen v lize 51 gólů. Parádní výsledek. Jen nezávidím sportovnímu úseku a vedení rozhodnutí, jak dál v rámci přestupového období. Stoper je jasný, ten musí přijít.

    Také někdo do útoku. Ale bude to masivní posilování, jak bylo původně v plánu, nebo jen lehké zimní doplnění? Uvidíme…

    DAVID OCETNÍK. 44 let, AREA 114

    SESTŘIH: Zlín - Slavia 0:4. Suverénní jízda. Sešívaní jsou na dva body od Plzně
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    Přes zimu musíme šlápnout do pedálů

    V první půli FORTUNA: LIGY byl zprvu pohled na naši hru až nesnesitelný. Trenér dostal nezvykle dlouhou dobu na aklimatizaci v českém fotbalovém prostředí. Teprve po řádném výplachu od Slavie pochopil, že změny jsou nutné. Teď dotáhnout některé věci do konce, abychom se prezentovali fotbalem hodným Sparty. Úkolů, které nás na jaře čekají, je „neúrekom“.

    Prvním z nich je posílení/redukce kádru. Těm, kteří odehrají svůj (pod)průměr, dát šanci na (roze)hrání jinde. Navrátivší se „krajánkové“ by měli také šlápnout do pedálů. Námitka, že jejich smlouvy to neumožňují, je problém klubové administrativy. Teď my, fandové. Nespokojenost lze dát najevo různým způsobem, ale něco bylo skutečně za hranou. Rozhodčí žádám, ať své pravomoci uplatňují také vůči řvoucím funkcionářům na lavičkách, a publikaci Práce s VAR všem pod stromeček. FAČR nechť lépe pracuje s termíny a předseda ať se pohne alespoň „o fous“ směrem do reality. Fevoluce ať se neukládá k zimnímu spánku. Čas je do 28. ledna roku příštího.

    MILOŠ KOLÁŘ. 71 LET, FOTBALOVÝ DŮCHODCE

    SESTŘIH: Sparta - České Budějovice 1:0. Výhru v husté mlze trefil Haraslín
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Máme náskok, ale nebezpečí venku

    Konec podzimu nás opravdu nenašel v dobré kondici. Zápas s Brnem nebyl vodítkem, ale spíše výjimkou. Ztráta se Spartou, budiž. Ale remizovat s posledním? Špatně! Ti perníkáři prostě nejsou úplně marný – a my už jsme toho měli po celém podzimu plný zuby.

    Hele, nedá se nic dělat, zjara budeme mít všichni stejnou startovní čáru. Žádná Evropa, ale pro všechny jen naše liga. Nějaký malý náskok máme. Nicméně všichni nebezpeční soupeři nás čekají venku. Pozitiva podzimu: první místo v tabulce, mužstvo má tvář a vždy se snaží otáčet i špatně se vyvíjející zápasy. Negativa: nevidím, maximálně nula v Lize mistrů. Ale s tím jsem prostě počítal, to je úplně jiná dimenze.

    Chytří Pražáci ať se podívají sami na sebe. Slátanci neprolezli „skupinou hrůzy“ a rudoši si mohli lízat tak zmrzlinový pohár. Zjara zase do toho. No, zjara… V lednu to ještě na jaro moc nevypadá, ale budiž. Těším se. Čest královně Viktorce, veselé a bohaté Vánoce všem!

    KOVI. 54 LET KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    SESTŘIH: Pardubice - Plzeň 1:1. Ligový lídr nečekaně ztratil s posledním
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Plavšič má sympatie. Teď postup v poháru!

    Pro Baník byl minulý víkend úspěšný. Dorosty devatenáctek i sedmnáctek porazily po dramatických bojích pražskou Spartu, kde emoce jako vždy při vzájemných soubojích stříkaly. Nikdo z baníkovské veřejnosti ale nepochopil krytí zápasů dorostů s naším áčkem. Hůř to zorganizovat nešlo. Áčko si poradilo s venku nepříjemnou Bohemkou. Na klokany jsme vletěli a i přes jejich kontaktní gól po pauze jsme vyhráli rozdílem třídy.

    Neskutečný zápas odehrál Srdjan Plavšič. Nejen že převyšuje ostatní hráče z ligy rychlostí, hrou jeden na jednoho nebo v práci s míčem, ale ještě více mě těší jeho přístup k fotbalu v Ostravě. Maká, bojuje a hecuje spoluhráče. Takový přístup jsem od něj nečekal. I díky tomu si sympatie Ostravských získal po pár kolech. Věřím, že klub udělá maximum pro to, aby ho v kádru udržel.

    V sobotu máme doma v poháru Spartu. Je to jednoznačně zápas podzimu. Je třeba sparťany porazit i za cenu toho, že z Ostravy odjedou s brekem…

    DAVID LIVEČ. 41 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - Bohemians 4:1. Plavšičův koncert, dvakrát pálil Almási
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Dlužím omluvu trenérovi: Jardo, díky!

    Výjezd na Baník hodil nepříjemnou čtyřbrankovou kaňku na závěr podzimu. Takhle, kdyby mi někdo před zahájením sezony řekl, že Bohemka bude po půli sedmá, dva body za poháry, vysmál bych se mu. Dnes musím neskromně říct, že je mi to málo. Hra na Robina Hooda ligové tabulky mě štve. Hlavně Ostrava a Budějky v Ďolíčku je pět bodů úplně v prachu.

    Baví mě přístup trenéra Veselého, kterému dlužím omluvu. Nemám rád posuny asistentů do čela po odchodu lídra lavičky, ale tady to sedlo jako Matysík na Peruána. Fotbal, který přitahuje diváky. Tiskovky, které mají hlavu, patu a jsou často vtipné a bez frází. Zdravé sebevědomí a jasná vize. Jo, každý má mouchy a rotace brankářů v posledních zápasech mě bude budit nejspíš i po Vánocích, ale možná si tím trenér nenápadně řekl o zimní posilu. Ta bude muset přijít minimálně do středu obrany, který byl asi nejslabším článkem dobře fungujícího týmu. Každopádně, Jardo, díky! Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 30 LET, ŽIVNOSTNÍK

    INSIDER speciál: Lingr nahradil Stancia, Sparta vyřešila trable šalamounsky, říká Kotal
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud