Jan Vacek
Premium
16. ledna 2023 • 04:40

Sparta řeší střed, pomůžou nové tváře? Priske má volné ruce a víc možností

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MARBELLY | Byl to zásadní úkol pro zimu. Vyztužit střed pole a dodat mu mnohem větší variabilitu. I proto Sparta vynaložila značné úsilí, aby do kádru přivedla záložníky Kaana Kairinena a Qazima Laciho. Trenér Brian Priske má rázem mnohem víc možností, jak klíčovou oblast sestavy personálně obsadit. „Z mého pohledu je záloha srdcem týmu, musíme v ní být velice silní,“ vysvětluje dánský kouč.



Tohle nemá být vzkaz, že by na Letné nepanovala spokojenost s výkony Lukáše Sadílka a Davida Pavelky. Naopak. Tohle duo končilo podzimní část sezony v nadstandardní formě. Jenže na všechno bylo až příliš osamoceno.

„Oba kluci hráli opravdu výborně, ale pro nás je důležité, abychom na téhle pozici vytvořili konkurenční prostředí a měli víc variant,“ hlásí Brian Priske.

Těch se totiž Spartě nedostávalo. Od poloviny října s výjimkou pohárového mače v Domažlicích nastoupili do všech duelů právě Sadílek a Pavelka. Bylo jich celkem šest. Jiná možnost vlastně ani neležela na stole…

„Myslím, že jsme ve středu pole byli trochu zranitelní. Speciálně v situaci, kdy nám chyběl Krejčí. Sáček měl kolísavou výkonnost, navíc si taky prošel zdravotními problémy,“ připomíná severský kouč.

Pokud by v závěru první poloviny ročníku Pavelka nebo Sadílek z různého důvodu vypadli, dostala by se Sparta do úzkých. A takové hrozby se pro jaro chtěla za každou cenu vyvarovat.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud