Radek Špryňar
Premium
30. ledna 2023 • 14:15

Šmicer: Sparta nebyla připravená. Bílek je v klidu, Van Buren překvapil

Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liga je zpátky. Jarní část začala. A je plná překvapení. Z velké trojky nezvládla úvodní zápas Plzeň, která v domácím prostředí senzačně prohrála 1:2 s Hradcem Králové. Ztratila také Sparta po remíze 1:1 v Olomouci. Nadřela se i Slavia. O vysoké výhře 5:1 nad Jabloncem rozhodla až v závěrečné půlhodině. „Opět se potvrdilo, že příprava je jedna věc a samotná liga druhá. Je to fakt obrovský rozdíl. Jednoduše řečeno, v soutěžních utkáních ubývá fotbalovosti a přibývá soubojovosti. Třeba Sparta na to nebyla vůbec připravená,“ exkluzivně glosuje úvodní jarní porci Vladimír Šmicer. Vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem nově patří – společně s Václavem Kotalem a Stanislavem Levým - mezi trojici expertů deníku Sport a webu iSport.cz.



Fanoušci se po téměř třech měsících konečně dočkali návratu FORTUNA:LIGY. Také jste byl na trní?
„Samozřejmě, na start ligy jsem se hodně těšil, byť počasí není zrovna jarní. Pro fanoušky nic ideálního. O víkendu bylo okolo nuly, někde pod nulou, to se musíte pořádně zahřívat, aby vám nebyla kosa. Hráči to mají ještě celkem dobré. Od první minuty jsou v pohybu, jedou na plný plyn. To není problém. Horší to je pro kluky na lavičce. Znám to moc dobře. V Anglii se hraje od Vánoc nepřetržitě, je lepší se v tomto období nacpat do základní sestavy. Pak je vám hej.“

Hej bylo po přípravě i třem nejlepším týmům v Česku. V prvním kole si ale pozitivní vibrace do ligy přenesla jen Slavia.
„Přesně tak. Všichni si pochvalovali přípravu, všechno probíhalo v pohodě. I proto jsem byl v očekávání, co silná trojka předvede. Trenéři si pochvalovali posily. Žil jsem v přesvědčení, že to v prvním kole rozbalí. Jenže se opět potvrdilo, že příprava je jedna věc a samotná liga druhá. Plzeň vedla po podzimu tabulku, hned v jarní premiéře prohrála s Hradcem. Jedná se o jednu z největších senzací sezony. Navzdory

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud