15. února 2023 • 10:25

Liga očima fanoušků: Cipro se dívá z nebe. Sparta vyhrála první set, ale...

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Své zápasy ve víkendovém 19. kole FORTUNA:LIGY zvládla kompletní velká trojka. Sparta si zastřílela v Ďolíčku, Slavia i Plzeň se na výhry proti Brnu a Českým Budějovicím nadřely možná víc, než se čekalo. Souboj v Edenu se nesl i v duchu loučení s legendárním trenérem červenobílých František Ciprem. A jaká je aktuální nálada v jednotlivých fanouškovských táborech? Projděte si tradiční Ligu očima fanoušků.

  • SLAVIA PRAHA

    Důstojná rozlučka a výhra pro Cipra

    Slavia i její příznivci se důstojně rozloučili s nedávno zesnulým Františkem Ciprem. Pro mě osobně a asi pro mnohé fanoušky mého věku to byl především trenér, který dovedl klub k titulu po předlouhých 49 letech a pod kterým Slavia dokráčela v Evropě v novodobé historii vůbec nejdál, až do semifinále Poháru UEFA. Teprve mnohem později jsem se dozvěděl, že Cipro za Slavii také téměř deset let hrál. Jak zpívala Tribuna Sever, teď už se spolu s Bicanem či Pláničkou z nebe dívá, jak Slavia válí.

    V sobotu tedy neválela tak, jak bychom si přáli. Ve skutečnosti odehrála jeden z nejméně povedených domácích ligových zápasů v této sezoně, vstřelila jen dvě branky, stejně jako proti Mladé Boleslavi, kdy však hrála skoro celý zápas v oslabení. Navíc pustila soupeře hned do tří tutových šancí. Je samozřejmě skvělé, že je Ondřej Kolář zpět v parádní formě, ale ještě lepší by bylo, kdyby to nemusel ukazovat – zvlášť v domácích zápasech proti týmům ze skupiny o udržení. Lepší soupeři tato okénka v obraně budou trestat.

    ONDŘEJ KREML. 39 LET, VĚDECKÝ PRACOVNÍK

    SESTŘIH: Slavia - Brno 2:0. Vítězná pocta Ciprovi, ze standardky rozhodl Ewerton
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA

    První set jsme vyhráli, ale pozor

    I když jsem v to po prvních dvou jarních zápasech nedoufal, budu se loučit optimisticky. Bohemku jsme přejeli nejen výsledkově, ale už to bylo o dost lepší i herně. Nevím sice, co by se dělo, kdyby proměnila penaltu a pak šla do vedení, ale na kdyby se nehraje. Důležité je, že jsme zápas zvládli a měli ho prakticky po celou dobu pod kontrolou. A šest gólů venku, na Bohemce, která je pro každého nepříjemná, se počítá.

    Ale pozor, nesmíme usnout na vavřínech, jako už tolikrát v minulosti. Hra je pořád místy neurovnaná, rovněž si stále neumíme vždy poradit s běhavým soupeřem, který nás vysoko napadá a hraje důrazně na hranici pravidel. Tenhle styl nám pořád moc nechutná, o čemž jsme se mohli přesvědčit na začátku druhé půle. Ale začínají převládat pozitiva, mezi která bych vedle přece jen o poznání lepšího herního projevu zařadil vyprazdňující se marodku nebo probouzejícího se Kuchtu a taky Minčeva, který se jako střídající gólově prosadil dvakrát po sobě a jeví se moc dobře. Uvidíme, tolikrát už jsme doufali. Každopádně první set jsme vyhráli…

    MICHAL ŠEDIVÝ. 54 LET, OUTDOOR EXPERT

    SESTŘIH: Bohemians - Sparta 2:6. Gólová show, Letenští řádili ve druhé půli
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Trpělivost, diesel se zahřívá déle

    Tak tedy podruhé na jaře doma, tentokrát za tři body. Stíháme soupeře před sebou, dýcháme mu na záda… Ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že to není ono. Jako kdybychom někam schovali tu naši ukrutnou bojovnost, snahu nacpat soupeři svoji hru, prostě mu ji vnutit, ať se snaží, jak chce.

    Ono hrát s nějakýma Budějkama, které se klepou dole u dna tabulky, tohle, to je spíš málo než moc. To můžeme už o víkendu odjet ze Slovácka s trojkou, a je sklizeno. Vzhledem k tomu, co nás venku čeká, by to nebyly žádné krásné vyhlídky. Ale třeba se mýlím, možná jsme teď v souboji se slabšími celky nechtěli ukázat zuby a vytáhneme je v pravý čas.

    Takže tři body máme, to je hlavní. Hra se nám určitě zlepší, v to pevně doufám. A pak nám určitě naši hráči nabídnou nějaké brankové hody, na to se těším. Kádr máme dobrý, diesel se taky zahřívá déle, tak mějme trpělivost. Čest Královně Viktorce, vše zlé z Čech navždy pryč!

    KOVI. 54 LET, KOORDINÁTOR DISTRIBUCE

    SESTŘIH: Plzeň - České Budějovice 2:1. Hrdina Květ, Dynamo vzdorovalo
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    K fotbalovosti musíme přidat agresivitu

    Prvních dvacet minut zápasu s Jabloncem jsme měli držení míče 80:20 v náš prospěch. Bylo evidentní, že první gól bude rozhodující. Bohužel jej vstřelili hosté, a doma jsme tak nejen ztratili tři body, ale také znehodnotili rekordní výhru z Teplic. Chtěli jsme hrát po zemi a po křídlech s centry do šestnáctky. Ty ale byly buď nekvalitní, nebo jsme se cpali do vápna v malém počtu.

    Chyběla mi větší agresivita jak od obránců, tak od ofenzivních hráčů – u těch hlavně v zakončení. Je třeba k fotbalovosti přidat i bojovnost. Bez té to nepůjde. Vždyť u nás nikdo netlačil ani na rozhodčího, žádná diskuse, hádka, nic… Samostatnou kapitolou byl sudí: jako obvykle úzkoprsý, alibistický, kdy pískal veškeré kontakty včetně hry tělem. Neustále přerušovaná hra dehonestuje kvalitu ligy. Naši sudí rozhodně nejdou s trendem pouštět plynulou hru a zamezit zdržování.

    Musím říct, že se mi vůbec nelíbí nové dresy: klubové logo je uprostřed, a ne na srdci. Tam je logo Ostravy…

    DAVID LIVEČ. 42 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - Jablonec 1:2. Efektivní hosté, Plavšičova paráda přišla pozdě
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Náraz a teď zase zpátky na zem

    Nedělní podvečer v převyprodaném Ďolíčku přinesl pro Bohemians po výborném vstupu do soutěže tvrdý náraz. Nabuzení fanoušci si nepřipouštěli, že by Sparta měla svatostánek vyloupit, a za pravdu jim dávala i část odborníků.

    Před týdnem jsem chválil, že Bohemka může po dlouhé době rotovat sestavou, což se ukázalo jako pouze částečná pravda. Adam Jánoš ve středu pole chyběl jako Škubánek u Káti. Kapitán Jindřišek roli ve středu nezvládl a při veškeré úctě a sympatiích je otázka, zdali šlo o jeden zápas, nebo dlouhodobý fakt. Podobně Martin Dostál. Nechci házet vinu na dva hráče, nebylo by to fér, ale všichni sami viděli…

    A když k tomu kanonýr Pušky zahodí pecku v nejméně vhodný okamžik, tak to na body zkrátka není. Letenští vrátili zelenobílé zpátky na zem, což závěrem nemusí být špatně. Pro nestranného diváka zápas jako víno. Až na jednu věc! VAR! Osmkrát v zápase čekat na rozhodnutí od videa je prostě hrůza. Navíc pokud Čvančara s Prekopem dohráli, tak už nerozumím ničemu, a ať si Příhoda říká, co chce. „Klokani“ bojují!

    VÍT LUKEŠ. 30 LET, ŽIVNOSTNÍK

    Červená pro Lischku a Prekopa? Hraniční situace, VAR správně nezasáhl, říká Komise
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud