Martin Vait
13. března 2023 • 15:08

Komise o penaltě v Teplicích: Hrubá chyba Szikszaye, asi ho čeká pauza

Autor: Martin Vait
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potenciálně vypjaté zápasy mezi Baníkem a Spartou, potažmo Slavií s Plzní? Prakticky bez zásadních kontroverzí z pohledu sudích, Komise rozhodčích k arbitrům neměla žádné výtky. Jiné to bylo v duelu Teplic s Brnem, kdy velké vášně vzbudila penalta v nastavení pro hosty. A vedení arbitrů vyčetlo hlavnímu Ladislavu Szikszayovi, že situaci neposoudil jako pokutový kop rovnou na hřišti.



Zklamání Teplic bylo obrovské a z pochopitelných důvodů, když sahaly po první jarní výhře. „Nemá smysl to komentovat. Na videu jsem nic neviděl. Rozhodčí mohl předtím odpískat faul na Urbance. Ale proč se kolem toho motat, od toho jsou jiní. Kluci jsou zdrcení,“ prohlásil zdrcený nový kouč domácích Frťala. 

Na hřišti se kolem sudího po původním neodpískání penalty seběhly oba týmy, VAR Pavel Orel zhruba dvě minuty pečlivě kontroloval zásadní moment. Situace zprvu vypadala z pohledu televizních kamer spíš hraničně, VAR Pavel Orel ale z opakovaných záběrů rozklíčoval, že Václav Chaloupek doopravdy stáhl a poté zezadu podrazil Ondřeje Pachlopníka.

Szikszay se u obrazovky opravil a Komise rozhodčích se postavila za verdikt videoasistenta. „Pokutový kop měl být nařízen rozhodčím přímo na hrací ploše, jednalo se o hrubou chybu rozhodčího, který na základě intervence VAR správně nařídil pokutový kop pro hostující družstvo za podražení,” uvedla Komise rozhodčích v komuniké k uplynulému kolu. 

Podle informací deníku Sport a iSport.cz si tak hlavní arbitr, který v minulé sezoně patřil k nejlepším v lize, dost možná nezapíská minimálně dva zápasy.

Z konkrétních momentů se vedení sudích dále vrátila pouze k červené kartě pro Lukáše Čmelíka po facce, kterou uštědřil Janu Vodhánělovi. „Rozhodčí správně vyloučil hostujícího hráče za hrubé nesportovní chování v přerušené hře,” stojí v komuniké Komise rozhodčích.

 

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud