Michal Kvasnica
Premium
3. května 2023 • 04:40

Sigma: tři útočníci jsou na odchodu, řeší se záložník Sparty a stoper Slavie

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zranění zad Antonína Růska je jednou z objektivních příčin, proč Olomouci nevyšel závěr základní části a proč jí momentálně čtvrté místo zaručující předkolo Konferenční ligy o sedm bodů uniká. Přitom to měl být právě Růsek, na koho si Sigma bude zvykat a kdo ji potáhne po letním odchodu Mojmíra Chytila do Slavie. Podle informací iSport.cz to ale nebude jediný forvard, který Andrův stadion v příštích měsících opustí. Velmi nejistá budoucnost je u dalších dvou. Hanáci naopak chtějí na tvrdý přestup záložníka ze Sparty a přemýšlejí o druholigových stoperech.



Netřeba obsáhle znovu připomínat, že transfer Mojmíra Chytila je hotovou, podepsanou záležitostí. V létě se bude reprezentant hlásit Jindřichu Trpišovskému v Edenu, kluby dohodu oficiálně oznámí velmi pravděpodobně až po sezoně.

Tedy pár (tý)dnů po vzájemném zápase na konci května, kde může Chytil ještě Slavii zkomplikovat boj o titul, což by mu entrée ve Vršovicích asi moc neulehčilo, ale i to fotbal přináší.

Podstatný je fakt, že Sigma bude brzy bez nejlepšího útočníka a střelce dvanácti gólů v této ligové sezoně. Bez chlapíka, jehož přítomnost na hřišti na sebe vždy váže pozornost několika protihráčů, z čehož těží parťáci. Bez spolehlivého exekutora penalt. Bez fotbalisty, který si šanci umí vytvořit sám. Bez přirozeného lídra na trávníku i v kabině. Bez dobrého hlavičkáře v obou vápnech.

Roli ofenzivního tahouna má přebrat Antonín Růsek, rovněž borec s nadstandardní kvalitou, byť ne takovou lokomoční rychlostí a produktivitou. Pro srovnání: Chytil za poslední dvě sezony zapsal bilanci 20+3, Růsek v 57 olomouckých zápasech nasbíral 10+9, nicméně nastupuje o řadu níž.

Tedy nastupoval... Poslední dva měsíce, kdy marodí se zády, ukázaly, jak je pro útočnou fázi důležitý. „Velmi,“ přikývl trenér Václav Jílek. „Byl schopen dotahovat se do finále, případně góly připravovat. Bez Tondy jsme změnili způsob hry, zpomalili a přestali být tak efektivní.“

Každopádně bude kouč podle informací iSport.cz pravděpodobně bez dalších dvou útočníků.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud