Jonáš Bartoš
4. května 2023 • 16:35

Hráči, kterým v Plzni končí smlouva: varianta Baník, Pilař může domů

Vstoupit do diskuse
3
  • Video se připravuje ...

    Nejenom jednání o prodeji klubu, ale i řešení kádru na další sezonu… Boss Viktorie Plzeň Adolf Šádek má napilno, nicméně o pětici hráčů, kterým v létě končí smlouva, už má zřejmě jasno. Odejde tak zřejmě zkušený bek, zraněná opora či šikula, kterého si kouč Michal Bílek příliš neoblíbil. Šanci by měl naopak dostat mladý objev z Karviné.

  • Radim ŘEZNÍK (34, obránce)

    Zápasy: 0
    Minuty: 0
    Bilance: 0+0

    Zkušený krajní bek od léta řešil zdravotní problémy, až v posledních čtyřech kolech se dostal na lavičku. Řezník se s rodinou usadil v Plzni, nová smlouva ale vzhledem k dlouhým zdravotním trablům na obzoru není. Ve 34 letech ještě s vrcholovým fotbalem končit nechce. Variantou může být i návrat do Baníku, odkud na západ Čech zamířil před dlouhými jedenácti lety.

    Plzeň - Baník: Řezník upadl ve vápně po souboji s Fleišmanem, o faul nešlo
    Video se připravuje ...

  • Filip KAŠA (29, obránce)

    Zápasy: 8
    Minuty: 493
    Bilance: 0+0

    Vysoký stoper už byl na odchodu v zimě, nakonec se vrátil do základní sestavy Viktorie. Alternuje za zraněného Pernicu, jaro absolvoval bez zdravotních trablů. Splňuje rychlostní kritéria, ale nepatří mezi Bílkovy oblíbence. Kašova budoucnost se vyřeší poté, co bude v Plzni jasno o trenérovi na příští sezonu, což je zase odvislé od případného vstupu nového majitele.

    Zlín - Plzeň: První šance a hned gól! Kaša trefil břevno, Beauguel dorazil do odkryté sítě, 1:1
    Video se připravuje ...

  • Luděk PERNICA (32, obránce)

    Zápasy: 21
    Minuty: 1796
    Bilance: 1+1

    V duelu s Jabloncem mu odešlo koleno, zkušený bek musel na operaci. Jednu z opor čeká dlouhá pauza. Pernica momentálně chodí podporovat své parťáky na zápasy o berlích, minimálně celý podzim bude ještě mimo hru. Variantou je „džentlmenská“ dohoda mezi hráčem a Adolfem Šádkem - Pernica zůstane rehabilitovat v Plzni s poníženou smlouvou a ve chvíli, kdy se dá zdravotně do pořádku, si obě strany řeknou, jak pojmou další spolupráci. 

    Jablonec - Plzeň: Pernica po souboji s Patrákem musel střídat
    Video se připravuje ...

  • Václav PILAŘ (34, záložník)

    Zápasy: 16
    Minuty: 528
    Bilance: 1+1

    Na návrat do Plzně se těšil, v závěru kariéry z ambic ani nesporných fotbalových kvalit neslevuje. Trenér Bílek ho ale během jara využíval velmi málo. Pilař si navíc proti Zlínu, kde odehrál velmi dobrý zápas, poranil klíční kost a sezona pro něj skončila. Budoucnost v Plzni je opět spojená s tím, kdo mužstvo v nové sezoně povede. Pilařovi vyhovuje kombinační styl, zejména v domácích zápasech dokáže týmu velmi pomoct. Bílkova strategie mu ale příliš nesedí, v případě setrvání stávajícího kouče by Pilařovo pokračování v Plzni nedávalo velký smysl. Možný je i letní přesun do mateřského Hradce.

    Dal jsem góóól! Jejda, Hradci… Pilař zařadil zpátečku. Co na to Siegl?
    Video se připravuje ...
  • Rafiu DUROSINMI (20, útočník)

    Zápasy: 10
    Minuty: 337
    Bilance: 1+0

    Vysoký, pohyblivý a perspektivní, dostává čím dál víc prostoru. Proti Spartě krásně otevřel skóre, ukazuje nesporný potenciál. V létě mu vyprší hostování z Karviné. Je ale velmi pravděpodobné, že Plzeň na něj uplatní opci, ať bude mužstvo trénovat kdokoliv. 

    TOP góly 29. kola: Durosinmiho obstřel i Chramostova vracečka
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud