19. května 2023 • 11:22

Pravděpodobné sestavy: Sparta změní obranu, Zafeiris tentokrát v základu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
10
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po třetím kole nadstavby může být jasno o mistrovi i jistém sestupujícím. Sparta po precizním defenzivním výkonu v derby hostí Bohemians a jiný soupeř se projeví na její sestavě. I sešívaní budou rotovat složením základní jednáctky, což pošle do úvodní jedenáctky i norský talent.



SKUPINA O TITUL

  • Sigma nesmí pro zachování alespoň matematické šance na zisk 4. místa prohrát. Na Slovácku končí její zápasy často remízově. Z posledních 10 utkání se tak stalo hned 5x. Z posledních 4 výjezdů do Uherského Hradiště přivezli Hanáci 3 body za 3 remízy 0:0.
  •  Poslední 3 domácí zápasy Slovácka nabídly dohromady pouhé 4 góly (výhra, remíza, prohra). V posledních 3 venkovních duelech Sigmy však padlo hned 9 branek (2 výhry, 1 remíza).

  • Pokud Sparta získá v zápase s Bohemians více bodů než Slavia v utkání s Plzní, stane se mistrem FORTUNA:LIGY. Na 37. titul čekají Letenští od roku 2014, kdy se stali šampiony naposledy.
  • Hlavní sudí Ladislav Szikszay pískal i poslední vzájemné měření sil obou soupeřů, když Sparta v únoru přejela „klokany“ v Ďolíčku 6:2. Duel tehdy zvládl bez chyby.

  • Slavia porazila Plzeň hned 8x z posledních 10 vzájemných měření sil v Edenu. Ve zbylých 2 zápasech vyválčili viktoriáni vždy bod za remízu. Plzeň navíc prohrála 4 z posledních 5 utkání venku.
  • Nejproduktivnějším hráčem v dresu Slavie je v aktuální ligové sezoně Stanislav Tecl. Dvaatřicetiletý útočník nasázel 11 gólů a přidal k nim 6 asistencí. Společně s Petrem Ševčíkem je tak nejlepším nahrávačem týmu.

SKUPINA O UMÍSTĚNÍ

  • Jde o teprve 4. finále v historii „prostřední skupiny“. Vůbec poprvé se v něm nepředstaví Mladá Boleslav, která tuto skupinu v minulosti 2x opanovala. Liberec ji ovládl 1x a to před 3 roky.
  • Slovan na „votroky“ umí. Porazil je v posledních 3 vzájemných zápasech. Hradec dokázal Liberec porazit naposledy v květnu 2011. Od té doby Slovan 12 duelů v řadě neprohrál.

SKUPINA O ZÁCHRANU

  • Pokud Jablonec neprohraje a zároveň získá více bodů než Pardubice v utkání se Zlínem, Severočeši se již s jistotou zachrání. Na Střelnici jsou navíc letos neporaženi (2 výhry, 4 remízy).
  • Brno by se v případě vítězství ve spojení s porážkou Zlína v Pardubicích již definitivně vyhnulo přímému sestupu. Zbrojovka ovšem letos venku nevyhrála (5 proher, 3 remízy).

  • Výhra by byla jak pro Baník, tak pro „skláře“ extrémně sladká. Znamenala by totiž definitivní jistotu záchrany. Baníku stačí i remíza, která by vyhovovala i Teplicím, pokud Zbrojovka ani Pardubice nevyhrají svá utkání. V případě prohry musí Teplice spoléhat na to, že budou oba rivalové přinejlepším pouze remizovat.
  • Poslední 4 vzájemné duely těchto týmů vždy vítězně ovládl venkovní celek.

  • Poslední 2 duely těchto týmů ovládl domácí celek a v obou případech poměrem 2:1. Pokud by toto pravidlo opět platilo, a zároveň Brno zvítězilo v Jablonci, vrátí se Zlín po 8 sezonách v nejvyšší soutěži do druhé ligy.
  • Pardubice na novém stadionu podlehly pouze pražským „S“. Jinak zde slavily 4 výhry a 1 remízu. Ševci naopak letos venku nevyhráli (5 proher, 3 remízy).

Vstoupit do diskuse
10

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud