24. května 2023 • 22:10

SESTŘIH: Teplice - Brno 1:1. Hosté jsou poslední, hrozí pád. Srovnal Fila

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přímý sestup visí ve vzduchu. Brno na trávníku Teplic ve 4. kole skupiny o záchranu ve FORTUNA:LIZE uhrálo pouze remízu 1:1, Zlín je rázem v tabulce před Zbrojovkou. Za tu sice v 17. minutě otevřel skóre Jiří Texl, jenže po přestávce využil volnou ránu teplický střelec Daniel Fila. Zbrojovka už nemá kam uhnout, v závěrečném kole bude muset v přímém souboji porazit Zlín. Přivítá ho na domácím hřišti. Nejzajímavější VIDEA z utkání v Teplicích sledujte na iSport.cz.



Fotbalisté Brna ve čtvrtém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu remizovali 1:1 v Teplicích a po vítězství Zlína nad Ostravou se propadli na poslední místo tabulky. Zbrojovka vedla od 17. minuty po gólu Jiřího Texla, v 58. minutě ale srovnal Daniel Fila. I čtvrtý vzájemný duel v sezoně skončil po 90 minutách remízou.

Brno bodovalo v lize po čtyřech prohrách, přesto má před nedělním závěrečným kolem nejhorší výchozí pozici. Svěřenci trenéra Martina Haška ztrácejí na předposlední Zlín bod a v přímém souboji o odvrácení sestupu potřebují doma „Ševce“ porazit, jinak je čeká pád do druhé ligy. Tepličtí ve třetím domácím utkání v nadstavbě poprvé ztratili, už před zápasem ale měli jistotu záchrany. V tabulce zůstali třináctí.

Trenér Hašek překvapivě nenasadil brankářskou jedničku Berkovce a poprvé v ligové sezoně dal příležitost Hrubému. Osmatřicetiletý gólman Zbrojovky nastoupil v nejvyšší soutěži po více než 14 měsících, naposledy chytal vloni v březnu ještě za Jablonec proti Českým Budějovicím. Dnes si odbyl ligový debut za klub, ve kterém vyrůstal.

V prvním poločase neměl Hrubý příliš práce, ačkoliv Tepličtí vstoupili do utkání aktivně. Nebezpeční byli ale pouze hosté. V páté minutě brankář Mucha riskantně vyběhl proti Allimu, jehož střelu vykopl až na poslední chvíli skluzem.

V 17. minutě už se nigerijský útočník mohl se spoluhráči radovat. Po rohovém kopu zpracoval Alli míč ve vápně, nabídl ho přímo proti noze Texlovi a ten trefil horní roh Muchovy brány. Brněnský záložník si připsal druhou trefu v ligovém ročníku a po čtyřech zápasech ukončil čekání Zbrojovky na gól.

Zvýšit mohl krátce před pauzou Endl, poloodkrytou bránu ale vysoko přestřelil. Neujala se ani Součkova „dělovka“ z přímého kopu, a tak přišel úder na druhé straně. V 58. minutě napřáhl Fila z 20 metrů a poslal míč nechytatelně k tyči. Brněnský odchovanec svůj čtvrtý gól v ligové sezoně z úcty k bývalému klubu neslavil.

Po vyrovnávací brance se hra otevřela a více než tři tisícovky diváku na teplických Stínadlech viděly v závěrečné půlhodině atraktivní fotbal, byť si oba celky vypracovaly po jediné velké šanci. Alliho křižnou střelu vykopl těsně před brankovou čárou skluzem Kučera, na druhé straně trefil Fila z voleje jen boční síť.

Pro Zbrojovku byl vzhledem k průběžnému stavu utkání Zlín - Ostrava bod málo, její situaci v tabulce by nezměnila ani porážka. Vítěznou branku ale proti nejhorší ligové obraně vstřelit nedokázala a venku v nejvyšší soutěži neuspěla podvanácté za sebou.

Góly

Domácí: 58. Fila

Hosté: 17. Texl

Sestavy

Domácí: Mucha – Chaloupek, Hora (55. Knapík), Mičević – Hybš, Trubač (C), Mareček (66. Jukl), Kučera, Radosta (55. Núr) – Gning (75. Vachoušek), Fila.

Hosté: V. Hrubý – Hlavica, F. Souček, Endl, Hrabina – Fousek (68. Ševčík), Falta, Texl (89. Nečas), Alli – Řezníček (C), Hladík.

Náhradníci

Domácí: Grigar, Dramé, Jukl, Knapík, Urbanec, Vachoušek, Núr, Žák

Hosté: Berkovec, Šiman, Blecha, Divíšek, Granečný, Koželuh, Matejov, Nečas, Ševčík

Karty

Domácí: Mucha, Vachoušek

Rozhodčí

Starý, Vyhnanovský, Kotalík, Vokoun; VAR – Hocek, Slavíček

Stadion

AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice

Teplice - Brno: Fila nádherně utaženou střelou k tyči pokořil svůj bývalý klub, 1:1
Video se připravuje ...

Teplice - Brno: Endl v tutovce minul!
Video se připravuje ...

Teplice - Brno: Texl se trefil technicky a Zbrojovka vede, 0:1
Video se připravuje ...

Teplice - Brno: Zbrklý Muchův výběh nepotrestal Musa Ali
Video se připravuje ...

FK Teplice Vše o klubu ZDE

FC Zbrojovka Brno Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
11. Ostrava 35 11 9 15 53:50 42
12. Teplice 35 11 9 15 45:67 42
13. Jablonec 35 10 10 15 49:63 40
14. Pardubice 35 11 4 20 38:63 37
15. Zlín 35 7 13 15 43:60 34
16. Brno 35 8 9 18 41:64 33

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud