Michal Koštuřík
19. května 2023 • 14:49

Brno a Zlín na hraně sestupu. Logický propad klubů bez progresu a vizí

Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MICHALA KOŠTUŘÍKA | Už jen tři zápasy mají fotbalisté Zlína a Brna na to, aby odvrátili blamáž. Čili přímý sestup do druhé ligy. Dost možná se rozhodne v tom posledním, kruciální duel moravských rivalů hostí příští neděli ve 35. kole stadion v Srbské ulici. Druhé největší město dlouho čeká na opravdu velký zápas. Tak tady je!



Ale třeba už v něm o nic moc nepůjde a soupeř dorazí jako jistý sestupující. Vrbova parta nedrží v rukou žádné trumfy, čtyřbodové manko vypadá děsivě a v případě nedělní porážky v Pardubicích s ní bude na 95% amen. Každopádně je takřka jisté, že z nejvyšší soutěže spadne jeden tradiční prvoligový klub z východu republiky. Zlín mezi smetánkou funguje osm let v kuse, nicméně poslední čtyři sezony stagnuje a bývá „happy“ za záchranu. Letos už to vyjít nemusí.

Pardubice, byť mají stejně bodů jako Zbrojovka, záměrně vynechávám. U nich prostě cítíte progres, na hřišti i v zákulisí. Východočeši někam směřují a nevypadá to na slepou uličku. Mají nový stadion, sponzoři se skládají na plat hvězdného brankáře Nity, oporami týmu jsou borci v produktivním věku (záložníci Janošek, Hlavatý) nebo účastníci nadcházejícího EURO U-21 (stopeři Vlček, Hranáč). Kováčova parta půjde do baráže a tam bude mít velkou šanci proti nadrženému druholigistovi uspět.

Horší pohled je na zbylé dva odpadlíky v tabulce. Brno a Zlín jsou nejhorší celky jara, Zbrojovka o parník (11 - 16 bodů). Nepomohla jí výměna trenéra, Martin Hašek s Dostálkovým realizačním týmem (podivnost, co?) výkonnost ani výsledky nikam neposunul. V přímém přenosu vidíte, jak to vypadá, když přestane dávat góly Jakub Řezníček. Prostě je po Brnu. Nemá v ofenzivě co nabídnout. Řezníčkovi přestaly chodit přihrávky do vápna, nejlepší snajpr soutěže je otrávený, a když se má chytnout penaltami, obě proti Pardubicím zazdí. Tohle smrdí…

Do toho se proflákne, že končí

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud