Radek Špryňar
28. května 2023 • 10:25

Svědíka by Plzeň lákala, ale: Musí si něco dořešit, teď myslím na Slovácko

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou letech končí Slovácko hůř než čtvrté, v pohárové v Evropě bude chybět. Pro smutnou definitivu si dojelo na Slavii, kde ztroskotalo 0:4. V tabulce setrvá páté. V klubu cítí, že přebudování kádru je nutností. Dostat do kabiny, potažmo na hřiště, více mládí, energie a nadšení je zcela zásadním letním úkolem pro vedení klubu. Otázkou je, zda se na uvažovaném průvanu bude podílet trenér Martin Svědík. V zákulisí se čile debatuje o interesu Plzně. „Sportovně by mě nabídka z Viktorie lákala,“ pokýval hlavou.



Ve Slovácku je Svědík pátým rokem. Skromný klub, který před jeho příchodem jen složitě hledal identitu a hlubší smysl práce, vystřelil mezi ligovou smetánku a velká zvířata v Česku naučil mít hrůzu z výjezdů do Uherského Hradiště. Sestavil odolný tým, úspěšný tým. Triumfující v domácím poháru a hrající v Evropě.

Svědík odvedl, a stále odvádí, fantastickou práci. Slovácko se díky jeho náročnosti a neústupnosti dotklo sportovního stropu. V prostředí si získal pověst velmi schopného trenéra. Už několik let se čeká, kdo z tuzemské svaté trojice osmačtyřicetiletému odborníkovi nabídne džob.

Před dvěma lety o něm uvažoval Tomáš Rosický, sportovní ředitel Sparty, nakonec dal přednost Pavlu Vrbovi. Nyní se k akci rozhoduje Plzeň. Končí Michal Bílek, trenérské místo je volné.

„Sportovně by mě nabídka určitě lákala,“ odvětil Svědík na dotaz iSport.cz.

Na Slovácku nedávno prodloužil smlouvu. V klubu s ním počítají na další dva roky, byť uvnitř dokumentu je uložena výstupní klauzule v hodnotě přibližně deseti milionů korun.

„Podívejte, mám to nastavené tak, že mám ještě dva roky smlouvu ve Slovácku. Samozřejmě vím, že v letním období se může stát cokoliv, ale věřte mně, přemýšlím pouze o Slovácku a o skladbě kádru pro příští rok,“ ubezpečil.

Sám však přiznává, že věci se můžou změnit a v červnových dnech nabrat na průraznosti. Pro Svědíka je prý zcela zásadní, aby případný odchod ze Slovácka do Plzně dával sportovní smysl. Jinými slovy, pokud na západě Čech nepředá Adolf Šádek klub do rukou nového majitele, jen těžko bude Svědík bouchat na Slovácku dveřmi.

„Kdyby nabídka přišla, říkám ano, lákalo by mě to, sportovně by to bylo velmi zajímavé, to je snad každému jasné. Na druhou stranu v Plzni vědí, že si musí dořešit nějaké věci, aby sami dobře fungovali. Je to jejich záležitost, jejich věc a do toho já nemám co mluvit. A ani nechci. Mám teď starosti na Slovácku. To je pro mě priorita,“ uzavřel Svědík téma o Plzni.

V příštích týdnech bude jasněji.

Hašek: Nevím, zda Plzeň najde lepšího kouče. Na Svědíkovi se mi líbí důslednost
Video se připravuje ...

Z V R P Skóre B
1. Sparta 35 23 9 3 76:33 78
2. Slavia 35 24 6 5 98:31 78
3. Plzeň 35 18 7 10 60:38 61
4. Bohemians 35 15 7 13 56:58 52
5. Slovácko 35 13 11 11 40:46 50
6. Olomouc 35 12 12 11 53:47 48

1. FC Slovácko Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud