30. května 2023 • 11:35

Bohemians řeší stadion pro poháry. Fousek navštíví Ďolíček, Eden ze hry

Autor: ČTK, krm
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Po 36 letech se fotbaloví Bohemians dočkali úspěchu, kterému možná ani sami nevěřili. Čtvrté místo v lize znamená účast v evropských pohárech, konkrétně ve druhém předkole Konferenční ligy. Jenže kde očekávaný zápas odehrát? Jestli to půjde v Ďolíčku, zatím není jasné. Projděte si, jak to aktuálně je s možnostmi, které Bohemians řešili a řeší.

  • Ďolíček

    „Náš domácí stadion má velkou řadu limitů a omezení. V pátek očekáváme návštěvu z FAČR včetně pana předsedy Petra Fouska, abychom objektivně zhodnotili, zda je vůbec možné v Ďolíčku poháry hrát,“ uvedl v pondělí pro klubový web ředitel Bohemians Darek Jakubowicz.

    V Ďolíčku je nyní uzavřená část protilehlé tribuny a za bránou v „kotli“ jsou místa na stání, která ale UEFA nepovoluje. „Uzavření sektoru v takovém případě nechceme mít jako variantu. Jsme připraveni sedadla do kotle vrátit. Musíme ale zhodnotit celkový stav i sportovní a ekonomickou stránku věci,“ vysvětlil Jakubowicz.

    Euforie v Ďolíčku, Bohemians jsou zpátky v pohárové EvropěFoto ČTK

  • Letná

    Pokud to v Ďolíčku neklapne, záložní varianta je připravená. Bohemians podepsali smlouvu se Spartou o případném využití Letné. „Hledali jsme stadion v Praze, který by parametry splňoval a byl by blízko a s větší kapacitou. Slavia s námi do jednání vstoupit ani nechtěla, naopak se Spartou jsme domluvení,“ popsal Jakubowicz.

    Fanoušci Bohemians v zápase na LetnéFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Eden

    „Klokani“ zvažovali i variantu setrvání ve Vršovicích, jen o dvě tramvajové zastávky vedle. Slavia však odmítla, což na Twitteru vysvětlil její šéf Jaroslav Tvrdík. „V Edenu jsou koncerty a nový trávník potřebuje přiměřený čas na zakořenění. Hrát na něm v termínu druhého předkola by znamenalo nepřiměřené riziko. Stačí si vzpomenout na loňský rok. Jinak bychom Bohemians také vyhověli,“ napsal Tvrdík s narážkou na podzimní část, kdy byl stav hrací plochy v Edenu často terčem kritiky.

    Hráči Bohemians během děkovačky s hostujícími fans v EdenuFoto Michal Beranek / Sport

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud