Jiří Fejgl
21. června 2023 • 14:45

Hradec musí hledat stopera, cílí na jméno z Itálie. Přijde restart kariéry?

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud by se akce podařila, prospěch by měly obě strany. Takzvaně win win situace, jak se říká. Fotbalový Hradec Králové postrádá muže do středu obrany, proto se vyptává, zda by nebyl k dispozici David Heidenreich, hráč Atalanty Bergamo, který poslední sezonu strávil na výpůjčce v Jablonci.



V Itálii fotbalově vyrůstal, přičichl k prvnímu týmu, zahrál si i Serii B. Kopal za národní mužstvo do jedenadvaceti let. Poslední sezony mu však kvůli covidu i zdravotním lapáliím nevyšly podle představ. Stoper David Heidenreich se měl v Jablonci rozjet, ukázat se, vždyť se o něm vždy tvrdilo, že má potenciál pro velké kluby i soutěže.

„Hledali jsme klub, ale vlastně dva roky jsem nehrál. Pak se naskytla tato možnost, mám to blízko domů, trenér Horejš mě chtěl. Sedlo si to krásně a já věřím, že dostanu dost prostoru. Jablonci chci vrátit důvěru a pomoci klubu, aby se tady hrál zase fotbal, na který byli zvyklí,“ vykládal na začátku ročníku.

Podzim byl ještě v pořádku, Heidenreich patřil do základní sestavy. Přišly však zdravotní problémy a jaro bylo marné. Od dubna naskočil jen čtyřikrát, pouze dvakrát v základní sestavě, nastřádal jen 165 minut. Kvůli tomu, a také proto, že odešel trenér David Horejš, už v Jablonci pokračovat nebude.

Místo Severočechů se přihlásil Hradec. „Odešel nám nečekaně Filip Čihák. Měl hostování na dva roky, ale Plzeň si ho stáhla,“ vysvětlil trenér Jozef Weber, proč „votroci“ hledají dalšího borce na post stopera.

Heidenreich je jejich favorit. Do přípravy se zatím nezapojil, je v Itálii, kde s klubem řeší budoucnost. Původně se měl vrátit do Bergama, běží mu smlouva, po nevydařeném roce však musí dumat také o jiných cestách.

FC Hradec Králové Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud