Martin Vait
21. července 2023 • 05:00

Dresy na novou sezonu: bomba Sparty, Slavia a mentol. Které se (ne)povedly?

Autor: Martin Vait
Vstoupit do diskuse
38
  • Video se připravuje ...

    Nejvyšší fotbalová FORTUNA:LIGA je zpět, sezona 2023/24 se rozjela. Proto je potřeba se podívat, v čem v novém ročníku vyběhne na trávník váš oblíbený tým. A co soupeři, zajímají vás i dresy protivníků? Tak jste tu správně. Přinášíme velký přehled dresů pro nadcházející sezonu. Domácí, venkovní a leckdy i třetí sadu trikotů všech 16 týmů navíc hodnotíme na škále od 1 do 100 %. Každému klubu věnujeme jednu stránku našeho přehledu.

  • SPARTA / ADIDAS

    Domácí - venkovní: Jedinou změnou oproti minulé sezoně je výměna sponzora z Tipsportu za Betano. Spartě se podařilo vyjednat, aby sázková kancelář umístila na hruď své logo v jednobarevné kombinaci tak, aby ladil se zbytkem dresu. Výsledek je znovu velmi povedený.

    Hodnocení iSport.cz: 80 %

    Generální ředitel František Čupr se zástupci společnosti Betano a dresem pro sezonu 2023/24 Generální ředitel František Čupr se zástupci společnosti Betano a dresem pro sezonu 2023/24Foto Blesk:Alexandr Malachovsky

    Třetí: Absolutní bomba. Jeden z nejpovedenějších dresů v českém fotbale za hodně dlouhou dobu. Hodně rozruchu přinesl poněkud opulentní způsob představení, ten by ale neměl odvést pozornost od samotného precizního provedení trikotu. Vidět je to na detailech. Třeba na způsobu, jakým je zkombinována černá s pale gold, lehce vybledlou zlatou barvou. Ať už jde o jednoduchý kruhový límec nebo alternativní použití písmene „S“ jako loga klubu. Ale nejlépe dotaženost vynikne na logu sponzora. Po světě najdeme spoustu ikonických dresů, kde Betano výsledek výrazně hyzdí. Sparťanskému týmu se ale podařilo sponzora přesvědčit k barevnému provedení, které nejen že nepůsobí rušivě, ale ke všemu ještě dotváří dojem z celého dresu. A ten vypadá přesně tak, jak chce Sparta být vnímána - budí respekt a autoritu. Světový výsledek a pro klub další plus, které se projevilo už na prodejích. Černé dresy jsou teď obecně v oblibě, pro fanoušky jsou velmi snadno nositelné i mimo zápasové dny jako casual oblečení.

    Hodnocení iSport.cz: 100 %

    Brian Priske a Ladislav Krejčí ukázali nový alternativní sparťanský dres Brian Priske a Ladislav Krejčí ukázali nový alternativní sparťanský dresFoto Pavel Mazáč / Sport

  • SLAVIA / PUMA

    Domácí: Minipiktogramy z orloje letos nehledejte. Slavia až na pár výstřelků u domácích dresů v zásadě neexperimentuje, a je to správně. Na základní sešívané barevné kombinaci zkrátka není co pokazit. U límce naprosto stačí jednoduchost - a retro „V“ límec s přeložením dodává dresu styl. A když se to podaří, je už třeba jen dotáhnout sladění se sponzorem a čísly. Ačkoliv kryptobyznysová estetika loga Etoro nepatří mezi skvosty grafického designu, na dresu nepůsobí nijak rušivě.

    Hodnocení iSport.cz: 90 %

    Slavia ukázala nové dresy. Překvapila zelenou
    Video se připravuje ...

    Venkovní: Mentol a zlaté dřevo je v jakékoliv souvislosti poměrně odvážná kombinace, kterou by nebylo jednoduché precizně dotáhnout, ani kdyby ji měli na starost trendsetteři typu Juventusu. Natož (jakkoliv elitní) celek z menšího trhu v rámci Evropy. A podle toho bohužel slávistický venkovní dres vypadá. Šablona s límcem, kterou Puma vyvedla mimo jiné u venkovního dresu PSV, nepatří mezi povedenější pokusy této oděvní firmy v nadcházející sezoně. Límec působí obrovsky a disproporčně vůči zbytku dresu, hodil by se spíš k taláru. Samotná mentolová barva na dresu v zásadě nepůsobí vůbec lacině, naopak je poměrně stylová a nevadí ani linie a prvky hvězdy v tmavším odstínu. Podařilo se i barevné sladění s logem sponzora a zlatými konturami. U extravagantnějších dresů je ale třeba vše dotáhnout, aby celek dokonale ladil, jinak se výsledek velmi snadno rozplizne.

    Hodnocení iSport.cz: 40 %

    Domácí i venkovní dresy Slavie pro sezonu 2023/24Foto SK Slavia Praha

  • PLZEŇ / MACRON

    Domácí: Poněkud výhružný výraz Tomáše Chorého na hlavní promo fotce bude asi nejednoho potenciálního nákupce dresu budit ze spaní. Ale nejen ten může i odradit od pořízení dresu. Při pohledu na něj se nelze divit Bayernu, který v 90. letech ustoupil od červenomodré kombinace a zaměřil se na dresech primárně na červenou. Viktoria zkouší různé nápady, jak odlišit jeden domácí dres od druhého, aby přiměla fanoušky k nákupu, ale méně je občas více. Detaily cihel evokující Katedrálu svatého Bartoloměje působí příliš doslovně jako marketingový tah na sílu. Největší rozpaky ale budí vyvedení pruhů nad hruď do stran. Podivně nedotažený je i tmavší pruh po straně. 

    Hodnocení iSport.cz: 45 %

    Rafiu Durosinmi, Tomáš Chorý a Milan Havel představili nové dresy Plzně pro sezonu 2023/24 Rafiu Durosinmi, Tomáš Chorý a Milan Havel představili nové dresy Plzně pro sezonu 2023/24Foto FCVP

    Venkovní: Tady ale Plzeň trefila do černého, doslova. Doma katedrála, venku neony - jak příznačné. Na fotografiích zepředu možná dres není tak výrazný, skvěle se ale klubu podařilo dotáhnout barevnou podobu čísel na zádech, tyrkysovou lemuje stylový růžový obrys. Dobře je doplňují detaily na rukávu stejně jako logo v textuře. K dokonalosti chybí maličkosti - lepší rozestupy jednotlivých prvků, plastičtější vyvedení límce, a loga partnerů také v modré barvě. Ale výsledek je i tak velmi blízko ideálu.

    Hodnocení iSport.cz: 85 %

    Rafiu Durosinmi, Tomáš Chorý a Milan Havel představili nové dresy Plzně pro sezonu 2023/24 Rafiu Durosinmi, Tomáš Chorý a Milan Havel představili nové dresy Plzně pro sezonu 2023/24Foto FCVP

    Třetí: V českých podmínkách vůbec není jednoduché přijít každý rok se třemi sadami dresů, které by byly originální a zároveň dotažené. Paradoxně se Plzni místo domácího dresu podařily spíš dvě alternativní verze. Třetí trikot Viktorie v bílé variantě s černošedým vzorem na rukávu možná nebude tak výrazný jako venkovní černá, ale je neméně povedený. Nikoho asi neodstřelí do stratosféry, ale nudný taky není, stylové je provedení límce a rukávů. Dobrá práce. I když Tomáš Chorý vás tady bude strašit taky.

    Hodnocení iSport.cz: 70 %

    Rafiu Durosinmi, Tomáš Chorý a Milan Havel představili nové dresy Plzně pro sezonu 2023/24 Rafiu Durosinmi, Tomáš Chorý a Milan Havel představili nové dresy Plzně pro sezonu 2023/24Foto FCVP

    Brankářské dresy Viktorie Plzeň pro sezonu 2023/24 Brankářské dresy Viktorie Plzeň pro sezonu 2023/24Foto FCVP

  • BOHEMIANS / PUMA

    Domácí: Domácí verze zůstává stejná jako v minulé sezoně.

    Venkovní: Vzor dresu s jemným pruhováním je velmi podobný tomu, který na domácí i venkovní variantě použije Baník. Klokanům se ale podařilo barevnou kombinaci dotáhnout do precizního tvaru, který drží pospolu. Černá barva výborně ladí s tmavě zelenými prvky, pochvalu si zaslouží i jednobarevné bílé provedení loga sponzora. Stylovka.

    Hodnocení iSport.cz: 85 %

    Venkovní dres Bohemians pro sezonu 2023/24 Venkovní dres Bohemians pro sezonu 2023/24Foto Bohemians Praha 1905

  • SLOVÁCKO / PUMA

    Domácí: Stačilo mít o jednoho sponzora méně a dresy by byly perfektní. Škoda obřích log partnerů. Klub se přitom spolehl de facto na stejný šablonovitý podklad na přední straně jako Mladá Boleslav na svém domácím dresu, a bílý základ s černým pruhem, který zase Středočeši použijí jako svou venkovní verzi. U Slovácka to ale funguje o něco lépe, bílá verze s podkladem působí stylověji a dotaženěji.

    Hodnocení iSport.cz: 70 %

    Domácí dres Slovácka pro sezonu 2023/24 Domácí dres Slovácka pro sezonu 2023/24Foto 1. FC Slovácko

    Venkovní: Klub zveřejní příští týden.

  • OLOMOUC / ADIDAS

    Domácí: I modré dresy Sigmy dlouhodobě patří k těm nejpěknějším, stačí si vzpomenout na famózní deset let starou modrozlatou kombinaci. Co na tom, že v ní klub sestoupil. Tentokrát je kapkovitý design s úhledným límečkem a bílým pruhem po straně v základu taky velmi povedený. Naštěstí se alespoň podařilo sladit loga sponzorů do jednotné bílé barvy, nicméně jejich nahodilé rozmístění po celé přední straně s poněkud bizarním nelogem Bazoše je dost nešťastné. Stejně jako prapodivný štítek města Olomouc na spodku dresu. 

    Hodnocení iSport.cz: 60 %

    Domácí dresy Sigmy Olomouc pro následující sezonu Domácí dresy Sigmy Olomouc pro následující sezonuFoto SK Sigma Olomouc

    Venkovní: Jedná se o takřka inverzní variantu domácího dresu v základu s bílou barvou, nápisy jsou ovšem místo modré v černé barvě. Znovu se ale jedná v zásadě o povedený model (až na celou řadu sponzorů), ještě víc cool by bylo provedení znaku Sigmy v černobílé variantě.

    Hodnocení iSport.cz: 60 %

    Venkovní olomoucké dresyFoto Twitter/SK Sigma Olomouc

    Alternativní verze: Zůstává žlutá kombinace z minulé sezony.

  • LIBEREC / NIKE

    Domácí: Liberecký vysoký standard. Celomodré provedení ke klubu patří jako Ještěd ve znaku klubu. Oproti minulým letům, kdy dresy Slovanu kolikrát patřily k nejlepším v lize, ten letošní není zrovna nejvýraznější - límec je trochu fádní, dva odstíny modré na přední straně a na rukávu nejsou úplně nejšťastnější. Liberecký minimalismus vždy podtrhlo stylové logo partnera Preciosy, poslední roky se k němu ale přidal i Tipsport, a tak musí klub na dres vměstnat dva sponzory, což není ideální, ale výsledek patří k povedenějším v lize.

    Hodnocení iSport.cz: 65 %

    Domácí dresy Liberce pro sezonu 2023/24 Domácí dresy Liberce pro sezonu 2023/24Foto fcslovanliberec.cz

    Venkovní: Klub bude používat stejnou bílou sadu jako v minulé sezoně.

  • HRADEC KRÁLOVÉ / JAKO

    Domácí: Nový stadion je krásný, nová vizuální identita odvážná a velmi slušně dotažená. Ale nové dresy trpí dlouholetou bolestí českých klubů. Pokud jste malý klub a nastavíte si systém partnerství tak, že musíte řadu sponzorů uchlácholit místem na dresech, pak bude výsledek vždy na půli cesty. Možná ještě tím spíš, pokud máte grafickou identitu, která pracuje s odvážnými prvky a nebojí se kombinovat více barev a vzorů. Zákonitě pak dojdete k přeplácanému a nekonzistentnímu výsledku. Nový hradecký domácí dres je toho smutným důkazem. Loga sponzorů nesjednocená do klubových barev. Co víc, bezmyšlenkovitě rozesetá do všech „nezaplněných“ bílých míst. To přímo křičí proti logice, že i kus čistého prostoru plní svůj účel. Díky tomu, že je zdánlivě prázdný, vynikají všechny další výrazné prvky. Samotný dres přitom mohl být velmi povedený, jak ukazovala i promovidea - bylo tu o jednoho partnera na hrudi míň, loga sponzorů (až na město) byla barevně sjednocena. Možná, že fanouškům bude umožněno koupit dres bez sponzorů jako v minulých letech, což ale znovu jde proti logice toho, proč vůbec chtějí partneři místo na dresech, zachází se s nimi pak jako s nutným zlem. Obyčejný divák či fanoušek to ale na první dobrou nezjistí, na homepagi webových stránek Hradce se do eshopu proklikává extrémně složitě, dres ani nejde předobjednat online.

    Hodnocení iSport.cz: 55 %

    Venkovní: Žlutá barevná kombinace je jednoduchá, střídmá, ale znovu trpí množstvím sponzorů. Konkrétně logo Strabagu v obdélníku je klasický prohřešek proti estetickým zásadám. Který nebohý grafický designér v Česku nemusel někdy na popud klienta na dres instalovat obdélníček... Mimochodem, o něco konzistentnější by bylo barevné provedení v odstínu zlaté barvy, které by souznělo s novou vizuální identitou. Smutně o tom svědčí i fotografie vedle klubové tabule. Ať už je realita jakákoliv, takto to bohužel na první působí, že dodavatel neměl pro klub k dispozici jinou než žlutou barevnou kombinaci.

    Hodnocení iSport.cz: 40 %

    Posily Hradce Ladislav Krejčí (vpravo) a Václav Pilař Posily Hradce Ladislav Krejčí (vpravo) a Václav PilařFoto ČTK / Taneček David

  • FK MLADÁ BOLESLAV / PUMA

    Domácí: Podobně jako Zlín i Mladá Boleslav dlouhodobě vsázela na jednoduchost, která se jí vyplácela. Střídmost barev a vzorů v kombinaci s ikonickým logem Škody v mnohých sezonách fungovala skvěle a stylově, pokud zrovna klub nesáhl k bizarním variantám s umístěním loga do bílého obdélníku. Tentokrát přišla poměrně radikální změna. Jednak klub vyměnil dodavatele dresů, jednak své logo vyměnila i automobilka. A na dres ke všemu putoval další sponzor. Výsledek není úplně špatný, ale přece jen trochu rozpačitý. Vzor na dresu či jeho „příběh“ zůstal klubem nevysvětlený. Dresy by na propagačních fotografiích neměly vypadat zmačkaně. Loga partnerů jsou rozeseta po celé přední straně dresu až k pupku, zbytečně obrovité textové logo automobilky, i když by daleko stylovější bylo obrazové. Alespoň byly všechny prvky provedeny v jednolité bílé barvě. Další poznámka - na eshopu by měl být dostupný alespoň k předobjednání i dres. Zvlášť když je tam stále v prodeji na hlavní stránce třeba rouška, trumpeta nebo tleskačka.

    Hodnocení iSport.cz: 55 %

    Venkovní: Nadějné prvky na venkovním dresu hatí nedotažené detaily. Mnohem víc by se dalo vyhrát s límcem, lemem rukávu. Pokud se sjednotily barvy sponzorů na domácím dresu, nedává smysl, že tomu tak nebylo i u venkovního, ačkoliv tu tmavě zelená není natolik rušivá.

    Hodnocení iSport.cz: 50 %

    Mladá Boleslav představila dresy pro novou sezonu Mladá Boleslav představila dresy pro novou sezonuFoto FK Mladá Boleslav

  • SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE / ADIDAS

    Domácí a venkovní: Klub představil novou sadu dresů až v pátek po vydání tohoto textu, Dynamo každopádně zůstává věrné tradičním barvám.

    Nové dresy českobudějovického DynamaFoto Twitter/SK Dynamo České Budějovice

  • FC BANÍK OSTRAVA / PUMA

    Domácí: Doslova sfáraný dres, který hráči vyvezli nahoru ze šachty. A základní bílá verze s jemnými modrými pruhy je opravdu slušná. Vkusné a na úrovni, skoro škoda se v něm umazat, ale přesně to budou hráči od fanoušků čekat v sezoně daleko víc než loni. Na rozdíl od Teplic či Mladé Boleslavi se Baníku přesně podařilo trefit velikost sponzorů, aby byla důstojná, ale nerušivá. Jednu z mála výtek lze směřovat k rozmístění loga klubu, které by mělo být jednoznačně u srdce, ne uprostřed na úkor loga města. Ještě lépe by dres fungoval, kdyby pruhy byly okolo log sponzorů a klubu přerušené - třeba jako přednedávnem u Brightonu. 

    Hodnocení iSport.cz: 75 %

    Venkovní: Totéž v bledě modrém. Tedy vlastně doslova. Klasická venkovní modrá verze, na které zase není co zkazit, v invertovaném provedení. Límec a konce rukávů jsou bílé, stejně jako loga sponzorů. Najdete ale jeden rozdíl - a zároveň drobnost k výtce? Zatímco u bílého dresu jde pruh symetricky skrze prostřední výkřičník, u modrého už stejná souměrnost chybí. Stejně ale jde o povedený kus.

    Hodnocení iSport.cz: 70 %

    Třetí: Jako by si ho Baník jedna ku jedné vzal od některého z klubů ze spodku tabulky Premier League. Tedy ne proto, že by úplně bezmyšlenkovitě vzal křiklavý vzor a ten si narouboval na svůj dres. Idea tu byla, a sice zpracovat v moderním pojetí motivy šachty v klasických hornických barvách, tedy zelené a černé. Jde spíš o samotné zpracování, které pokulhává. Dotáhnout přechody mezi jednotlivými prvky a obrazci, i částmi dresu. Vyladit i barvu tak, aby měla dostatečnou hloubku. Takhle totiž i dobrý záměr nakonec vyznívá spíš jako poněkud generický a ne zrovna zapamatovatelný motiv a připomíná pokus, se kterým se vytasila Plzeň před šesti lety. A znovu - pokud jdete ven s něčím odvážným, je třeba to dotáhnout se vším všudy.

    Hodnocení iSport.cz: 40 %

    Dresy Baníku pro nadcházející sezonu Dresy Baníku pro nadcházející sezonuFoto FC Baník Ostrava

  • FK TEPLICE / MACRON

    Domácí: I Skláři se vytasili s novou vizuální identitou, ke které se s výměnou dodavatele přímo nabízelo precizně dotáhnout i nový dres. Na jeho podobě klub spolupracoval s Karlem Hejkalem, který na sítích publikuje příspěvky na účtu dresblog.cz. A výsledek je slibný. Sytě žlutá a modrá korespondují s odstínem klubových barev, velmi povedené jsou i bílé lemy na rukávech. Bolehlav s četným množstvím klubových partnerů na dresu je vyřešen relativně střídmě a elegantně, i když loga mohla být ještě o něco menší. Znovu ale nastal problém, když se ještě nadto návrháři s podobou dresů snaží přicházet s výraznými prvky. A límec s velkým bílým V je už zbytečný krok navíc.

    Hodnocení iSport.cz: 65 %

    Domácí dres Teplic pro sezonu 2023/24 Domácí dres Teplic pro sezonu 2023/24Foto FK Teplice

    Venkovní: Opět černá varianta a opět velmi jednoduché provedení. Neurazí, nenadchne, aspoň je dodržena jednobarevnost u log partnerů. I když by tu velmi pomohla jejich menší velikost. Otázka je, co bylo při jednáních se sponzory průchozí, jejich případná větší vstřícnost by ale pomohla i jim samotným. Více je v jejich očích zkrátka více, i když to má blíž k vizuálnímu smogu než stylovce. Místo čistě bílého potisku by příště bylo možné uvažovat i o offwhite nebo světle šedé variantě, která by ještě lépe ladila se zbytkem černého dresu.

    Hodnocení iSport.cz: 50 %

    Venkovní dres Teplic pro sezonu 2023/24 Venkovní dres Teplic pro sezonu 2023/24Foto FK Teplice

  • JABLONEC / CAPELLI

    Domácí: Uff. Zase loga partnerů v různých barvách po celém dresu, jak to bohužel u Jablonce bývá zvykem jak na stadionu, tak na dresu. Přitom by vizuální prezentace klubu mohla být v obou směrech na mnohem vyšší úrovni, což dokazuje třeba grafická identita na webu i sítích. A jakkoliv obskurní může pro leckoho být dodavatel Capelli, nedá se mu upřít, že samotné vybavení většinou provádí na velmi slušné úrovni. Firma umí být nápaditá v detailech a zároveň výsledek nepřekombinovat. A vidět je to i na domácím dresu, který má sám o sobě obrovský potenciál, na dresu se skvěle povedlo trefit odstín zelené a ze všech týmů v lize má nejlepší provedení límce. Jen škoda toho smogu.

    Hodnocení iSport.cz: 60 %

    Jablonecký dres pro novou sezonu Jablonecký dres pro novou sezonuFoto FK Jablonec

    Venkovní: Lekce, jak vymyslet vzor, který není fádní, ale zároveň laciný. Fosforeskní zelená k dresu ladí dobře, tady se klubu naštěstí podařilo přesvědčit sponzory. Výsledek ale bohužel znovu končí trochu vzdálený ideálu - loga partnerů jsou příliš velká a nesouměrná na to, aby člověk na první dobrou vnímal povedené detaily. A další nedostatek - představit dresy na sítích jen po hruď nestačí, zvlášť když nejsou ve chvíli představení k objednání na fanshopu a chybí o nich zmínka na oficiálních stránkách.

    Hodnocení iSport.cz: 65 %

    Jablonecký dres pro novou sezonu Jablonecký dres pro novou sezonuFoto FK Jablonec

  • FK PARDUBICE / JOMA

    Domácí, venkovní a alternativní: Verze dresů budou stejné jako v loňské sezoně.

    Pardubický dres zůstává stejný i pro sezonu 2023/24 Pardubický dres zůstává stejný i pro sezonu 2023/24Foto FK Pardubice

    Pardubický dres zůstává stejný i pro sezonu 2023/24 Pardubický dres zůstává stejný i pro sezonu 2023/24Foto FK Pardubice

    Pardubický dres zůstává stejný i pro sezonu 2023/24 Pardubický dres zůstává stejný i pro sezonu 2023/24Foto FK Pardubice

  • FC ZLÍN / ADIDAS

    Domácí: Drolící se sektor hostů, polotribuna, záchody bez světel… Pojďme si říct, že domácí dresy jsou ze všech vizuálních aspektů, kterými se zlínský klub prezentuje, to zdaleka nejpovedenější. Žlutomodrá kombinace opět nevybočuje z trendu minulých let, ale je velmi střídmá a znovu povedená. Ocenění si zaslouží sjednocení modrých barevných prvků límce, loga dodavatele i klubu, stejně jako města a F:L. Stejně tak ale mohl na tentýž odstín přistoupit i Tipsport, sponzor na hrudi. Je velká škoda, že zůstává v černé barvě, která nedává smysl tím spíš, že samotné barvy společnosti mají velmi blízko k těm zlínským. 

    Hodnocení iSport.cz: 80 %

    Venkovní: Opět černá kombinace, zde by se žluté prvky přímo nabízely i s trendem oděvních společností, které ve světě sázejí zlatou či žlutou na dresy hlava nehlava. Černé provedení s bílými prvky je čisté, možná trochu suché, ale klubové logo vyobrazené v bílé barvě na černém podkladu vypadá výborně. A střídmost je ve skromných podmínkách nakonec vždy lepší varianta.

    Hodnocení iSport.cz: 60 %

    Zlínské dresy pro novou sezonu Zlínské dresy pro novou sezonuFoto FC Zlín

  • MFK KARVINÁ / JOMA

    Domácí: Domácí verzí zůstane stávající bílý.

    Třetí sada: Klub ji zveřejní v horizontu dvou týdnů.

    Venkovní: Jedna věc, která se Karviné nedá upřít, je její vizuální prezentace. Ať už příjemným a útulným stadionem, nebo dlouhodobě velmi pohlednými dresy. I nový venkovní trikot je na české poměry poměrně originální, když pracuje s odstíny antracitové, zároveň dobře pracuje se siluetou těla. Jen mohl být ještě dotaženější přechod mezi vzorem na přední straně dresu a bílou na stranách. Škoda, že ho nelze objednat na stránkách - stejně jako ten domácí.

    Venkovní dresy Karviné Venkovní dresy KarvinéFoto MFK Karviná

    Hodnocení iSport.cz: 70 %

  • DODAVATELÉ DRESŮ PRO JEDNOTLIVÉ KLUBY

    Puma - 5x (Baník, Bohemians, Mladá Boleslav, Slavia, Slovácko)

    adidas - 4x (České Budějovice, Olomouc, Sparta, Zlín)

    Macron - 2x (Plzeň, Teplice)

    Joma - 2x (Karviná, Pardubice)

    Capelli - 1x (Jablonec)

    Jako - 1x (Hradec Králové)

    Nike - 1x (Liberec)

    BAREVNÁ PROVEDENÍ JEDNOTLIVÝCH DRESŮ

    Bílá - 8x (Baník H, Karviná H, Liberec A, Mladá Boleslav A, Olomouc A, Pardubice A, Plzeň 3, Slovácko H)

    Černá - 8x (Baník 3, Bohemians A, Jablonec A, Karviná A, Plzeň A, Sparta 3, Teplice A, Zlín A)

    Modrá / tyrkysová / mentolová - 5x (Baník A, Mladá Boleslav H, Liberec H, Olomouc H, Slavia A)

    Žlutá - 4x (Hradec Králové A, Sparta A, Teplice H, Zlín H)

    Červená/rudá - 2x (Pardubice H, Sparta H)

    Zelená - 2x (Jablonec H, Karviná 3)

    Černobílá - 2x (Hradec Králové H, České Budějovice H)

    Červenobílá - 1x (Slavia H)

    Červenomodrá - 1x (Plzeň H)

    Zelenobílá - 1x (Bohemians H)

    Fialová - 1x (Pardubice 3)

    ještě se neví - Slovácko A, České Budějovice A

    *vysvětlivky: H - home/domácí, A - away/hostující, 3 - alternativní třetí sada

Vstoupit do diskuse
38

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud