Radek Špryňar
23. července 2023 • 05:00

Slavia proti Hradci: noční můra pryč, Chytil v laufu i průměrné hvězdy hostů

Vstoupit do diskuse
15
  • Video se připravuje ...

    Obavy z Hradce Králové se ukázaly jako zbytečné. Slavia, největší favorit FORTUNA:LIGY, vstoupila do ročníku bezproblémovým vítězstvím 2:0. „Chvíli jsem přemýšlel, jestli bylo na zápase něco negativního, ale kromě řešení některých útočných akcí, jsem nic nenašel,“ pochvaloval si trenér vítězů Jindřich Trpišovský. Co všechno ukázal zápas prvního kola?

  • Noční můra zaplašena

    Když los určil Slavii pro první kolo Hradec, v Edenu nadšením nevýskali. Východočechy nedokázali v lize třikrát za sebou porazit, dvakrát tím prakticky přišli o mistrovský titul. V sobotu to ale byl zcela jiný příběh. Slavia dala bleskurychle první branku a kontrolovaným výkonem od první do poslední minuty bezpečně dovedla zápas k prvnímu vítězství v nové sezoně. Hradeckou noční můru slávisté zaplašili.

    Slavia - Hradec Králové: Senzační Vlčkův balon Schranz nachystal Van Burenovi, 1:0!
    Video se připravuje ...

  • Vichr z lavičky

    Hra Slavie ve druhém poločase trochu nudila, k tomu obří tutovka hradeckého Krejčího. Trenéra Trpišovského to evidentně vystrašilo a do hry poslal trojici Provod, Chytil, Lingr. Všichni tři pomohli skvělým výkonem k pohodlnému vítězství 2:0. Chytil dal uklidňující druhou branku, Lingr se namotal do mnoha nebezpečných akcí, tvrdou hlavičkou málem urazil ruku gólmanovi Bajzovi, Provod si zase bezchybně odehrál pozici na levé straně. I pro aktuální sezonu platí, že slávistická lavička má extrémní sílu a střídající hráči mohou změnit charakter i vývoj utkání.

    Slavia doma porazila HradecFoto Michal Beránek/Sport

  • Chytilův debut s gólem

    V dvaašedesáté minutě si to přikvačil na hřiště a za osm minut emotivně slavil první branku v sešívaném dresu. Mojmír Chytil, ofenzivní posila z Olomouce, se během premiérové půlhodiny v novém působišti uvedl náramně. Mohl vstřelit ještě jeden gól, ale bodlem o kus minul. To však nic nemění na působivém představení plném snahy, chuti a správných řešení v okolí i uvnitř šestnáctky. Pokud bude takto pokračovat, za chvíli bude atakovat místo v základní sestavě.

    Slavia - Hradec Králové: Chytilova euforie! Nová posila má první gól za sešívané, 2:0
    Video se připravuje ...

  • Průměrné hradecké hvězdy

    Na jejich start se netrpělivě čekalo. Ladislav Krejčí a Václav Pilař však v Edenu předvedli jen průměrné představení. „Ví, že umí zahrát lépe,“ přisadil si trenér Jozef Weber. První jmenovaný se do zápasu dostal více až ve druhém poločase. Za stavu 0:1 navíc selhal v tisíciprocentní tutovce, kdy z malého vápna nastřelil gólmana Koláře. Hradecký odchovanec Pilař zůstal o poločase v kabině. Weber překvapivý tah vysvětlil snahou o změnu typologie při napadání. Je pravdou, že po příchodu mladého Juliše byli „votroci“ v presinku účinnější.  

    Slavia - Hradec Králové: Neskutečná dvojšance exsparťanů! Krejčí i Gabriel v tutovkách selhali
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

Vstoupit do diskuse
15

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud