25. července 2023 • 10:30

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Ogbu v pořádku, spor v Boleslavi. Co penalta pro Baník?

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
8
  • Video se připravuje ...

    Hned první kolo přineslo pro sudí celou řadu zapeklitých situací, které nebyly jednoznačně na jednu či druhou stranu. A velkou část z nich rozhodčí zvládli. Hlavně ve velkých zápasech, kdy se šlo cestou zdravého rozumu a správně se vyhodnotily situace okolo Ladislava Krejčího nebo Igoha Ogbua. Naopak bolestivě a ještě bez penalty ze zápasu v Teplicích vyšel Lukáš Hejda. A co sporný pokutový kop pro Baník nebo gól Boleslavi?

  • Ladislav Szikszay 8

    Sparta – Olomouc 2:0

    Pohodlný vstup do sezony pro mistra, a podobně i pro sudího. Nejsložitější situaci řešil v úvodu, kdy po střetu s Krejčím padl k zemi Vodháněl a dožadoval se penalty (13.). Souboj byl podezřelý, sparťanský stoper si v něm počínal nešikovně, ale forvard hostů propnul pravé chodidlo a začal padat ještě před kontaktem. O minutu předtím řešil další Krejčího souboj, tentokrát ve vápně Sigmy, ale s Ventúrou se drželi navzájem. Juliš byl ve velké šanci ve 36. minutě v těsném ofsajdu, pak před ním v klíčové chvíli těsně stačil zasáhnout Panák (68.).

    SESTŘIH: Sparta - Olomouc 2:0. Pohodlný start mistra zařídil skvělý Haraslín
    Video se připravuje ...

  • Daniel Vokoun 7

    Karviná – Zlín 4:1

    Prvoligový debut v zápase, který může mít na konci sezony velký vliv v boji o záchranu. A sudí ho zvládl velmi slušně. S jediným kazem. Ve 14. minutě nechal hru pokračovat i poté, co Fantiš ve středu pole nešetrně zboural Boháče. Zlínští měli po rychlém kontru šanci. Složitou situaci řešil, když Lapeš po Vukadinovičově odehraném míči trefil protihráče (77.). Hraniční moment v šedé zóně, ale penalta konkrétně po tomto střetu by byla přísná. Hosté reklamovali ruku Boháče těsně před vápnem, ale ten hrál kolenem (7.).

    SESTŘIH: Karviná - Zlín 4:1. Triumfální návrat řídil skvělý Budínský
    Video se připravuje ...

  • Jan Všetečka 7

    Slavia – Hradec Králové 2:0

    Hlavní situaci sudí řešil při druhé brance domácích (70.). Těsně před ní se Ogbu snažil vymanit z držení a v souboji trefil Kodeše do zátylku. Tím, že se jednalo o vzájemný souboj a Ogbuův zákrok nebyl vyloženě za hranou, nebyl zásadní důvod odvolávat gól. Vlčkův zákrok na Kučeru naopak byl ostrý a především se zřejmě jednalo o podražení (63.). Zafeiris svému pádu ve vápně po letmém kontaktu s Klímou výrazně přidal (68.). Čechův zákrok na Lingra byl velmi tvrdý, nicméně vypíchl míč a pak došlo ke kontaktu tělem, spíš v pořádku (89.).

    SESTŘIH: Slavia - Hradec Králové 2:0. Sešívaní skolili strašáka, Chytil se poprvé trefil
    Video se připravuje ...

  • Dalibor Černý 7

    Teplice – Plzeň 1:0

    Těžký zápas pro sudího, který odpískal celkem 31 faulů a udělil šest žlutých (4 pro Plzeň). Když Hejda trefil ve vápně unikajícího Filu (26.), bez váhání nařídil penaltu. Chvíli poté plzeňský kapitán padl v teplickém vápně po přišlápnutí od Chaloupka (32.). O pokutový kop se nemohlo jednat ani po přezkumu VAR, střet se odehrál těsně předtím, než Kalvach rozehrál standardku. I tak to byl dosti hraniční zákrok. Došlápnutí bylo nešťastné a nezaviněné, Chaloupek se v souboji „věnoval“ někomu jinému a oba hráči se připletli do cesty. To nic nemění na tom, že tak Chaloupek způsobil stoperovi Viktorie zranění.

    SESTŘIH: Teplice - Plzeň 1:0. Viktoria se na úvod trápila, rozhodl Trubač z penalty
    Video se připravuje ...

  • Pavel Orel 6

    Mladá Boleslav – Jablonec 3:1

    V 8. minutě Júsuf naremploval jabloneckého Hurtada, který zůstal v souboji ležet, sudí nechal hru plynout a z následné akce padl gól. Dostupné záběry nasvědčují, že se spíš měl odpískat nedovolený zákrok. V 38. minutě po letmém přišlápnutí Kratochvíla ze strany Kostky chtěli hosté penaltu, Orel ale nechal správně situaci plynout. Ve druhé půli udělil správně dvě žluté karty. Nejprve hostujícímu Slávikovi po ostrém skluzu na Kušeje v 58. minutě a následně v 81. minutě viděl žlutou i domácí Pulkrab za loket v obličeji Tekijaškiho.

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Jablonec 3:1. Krásné góly a vítězná Kuličova premiéra
    Video se připravuje ...

  • Tomáš Batík 6

    Pardubice – Bohemians 0:1

    Do nejtežší chvíle se dostal ve 25. minutě, kdy Bohemians přežili trojšanci domácích. Brankář Reichl i jeho spoluhráči zasahovali na brankové čáře, Pardubičtí se hlásili o gól. Po poradě s videokolegou Batík rozhodl, že branka nepadla. Jde o to, zda byly záběry dostatečné průkazné… Jinak zápas zvládal slušně, pouze nechával dlouze držet hostujícího brankáře míč při rozehrávce v rukavicích. Vrcholem byla 42. minuta, kdy Reichl nepoložil balon na zem sedmnáct vteřin.

    SESTŘIH: Pardubice – Bohemians 0:1. Na šance bohaté utkání rozhodl hlavou Hůlka
    Video se připravuje ...

  • Dominik Starý 5

    Slovácko – České Budějovice 4:1

    Žlutou kartu oproti rozhodcovským poučkám tasil už ve 3. minutě, tahle ale byla taxativní pro Havla za přerušený brejk. Napomínat na druhé straně úplně nemusel po půlhodině hry, kdy Trávník v normálním souboji o míč vzal i Čermákovu nohu. Sudí byl přímo u situace, která mohla zblízka působit tvrději, opakované záběry tomu ale moc nenasvědčují. V 51. minutě si nevšiml ruky, kterou Vecheta zahrál ve zdi při přímáku Hory, penaltu nařídil až po přezkumu VAR Černého. Krátce nato chtěli penaltu domácí (55.), ale Čmelíkova ruka byla u těla, Čermák si chránil tělo.

    SESTŘIH: Slovácko – České Budějovice 4:1. Domácí uspěli i bez Svědíka, zářil Petržela
    Video se připravuje ...

  • Jan Petřík 5

    Liberec – Baník 3:1

    Celkově nejistý výkon. Místy přehlédl jasné záležitosti, třeba zatažení Kulenoviče Bitrim (22.). Byť se ještě bosenský hráč dostal k centru, už byl zpomalen. Sudí měl přerušit hru, dát Slovanu standardku a soupeře napomenout. Klíčová situace se odehrála hned po pauze (46.). Sudí pískl penaltu poté, co šel Chaluš do krkolomného skluzu a Tanko přes něj vyskočil a přepadl. Z žádného dostupného záběru není vidět, že by liberecký stoper protivníka doopravdy trefil. Je otázka, zdali měl VAR Kocourek prokazatelný záběr, ze kterého by vyčetl, že se kontakt stoprocentně neodehrál.

    SESTŘIH: Liberec - Baník 3:1. Ostravská obroda? Spíš bída, Slovan kombinačně zářil
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud