Michal Koštuřík
25. srpna 2023 • 19:35

Slávista měl nabídku z Ligue 1, ale přestup krachl. Vyjde Ázerbájdžán?

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V tichosti mohla Slavia výhodně prodat do zahraničí dalšího fotbalistu. Takového, jehož nepotřebuje. Křídelník Ubong Ekpai (27) byl kousíček od angažmá ve francouzském FC Méty! Dostal se do finálního výběru dvou hráčů, stál o něj samotný kouč Lászlo Bölöni. „Rozhodovalo se mezi Ubongem a Joelem Asorem,“ informovala pro iSport.cz hráčova agentka Alexandra Vuová. Účastník Ligue 1 nakonec koupil za 1,2 milionu euro (cca 30 milionů korun) z Djurgaardenu o tři roky mladšího Švéda nigerijského původu.



Pro Ekpaie, s nímž už Slavia po návratu z hostování v Mladé Boleslavi, nepočítá, by šlo o angažmá snů. Potřebuje svou kariéru znovu nakopnout. V minulém ročníku naskočil jen do dvanácti utkání v nejvyšší soutěži a ani jednou neskóroval. Už tehdy mu o fous utekla štace v cizině. „Stál o něj Istanbulspor,“ uvedla Vuová. „Jenže jeho trenér se ozval hned poté, co jsme podepsali hostování v Boleslavi,“ pokrčila rameny.

Teď to nevyšlo s Métami, kde trénuje sedmdesátiletá rumunská legenda Bölöni. V průběhu srpna přišel do týmu také Benjamin Tetteh z anglického Hullu City, bývalý útočník Sparty či Slovácka. K němu se místo Ekpaie přidal švédský reprezentant Asoro, který už prošel Swansea, FC Janov, Groningenem či Sunderlandem. Slávistovi ve finále uškodilo právě nižší zápasové vytížení v posledních měsících.

Takže se jedná dál. Agentka má na stole výzvu z FK Sumgayit, celku z ázerbájdžánské ligy. Zatím ale nezná finanční podmínky, což je zásadní věc. Ve hře jsou i týmy z druhé turecké. Slavia za Ekpaie, jenž prožil nejlepší éru v Liberci a ve Zlíně, nežádá „majlant“, hráč má v Edenu smlouvu do léta 2024. „Přestupová částka nebude problém,“ soudí Vuová. Pokud k dohodě nedojde ani na jedné adrese, připadá v úvahu další hostování v Česku. „Hlavně už potřebuje hrát,“ dodává jeho zástupkyně.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud