25. října 2023 • 16:50

Liga očima fanoušků: Chudák Tvrdoň. Kuchta je nahrávač, Slavia bez krásy

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
1
  • Video se připravuje ...

    Nejvyšší česká fotbalová soutěž má za sebou 12. kolo. Zatímco obě pražská „S“ ve FORTUNA:LIZE získala vítězství s nulou, bez vstřeleného gólu zůstala Plzeň. Navíc se nepovedl ani záskok za zraněného brankáře Jindřicha Staňka a Západočeši prohráli s Libercem 0:3. Jak krutý neúspěch viděl fanoušek Viktorie? Co chybělo Slavii a čím překvapuje sparťan Jan Kuchta? Přečtěte si tradiční sloupky příznivců vybraných českých klubů.

  • SPARTA PRAHA

    Šance pro Karabce, z Kuchty je nahrávač

    Byť nás Budějovice prvních dvacet minut docela trápily, celkově nám to hodně usnadnily, a výsledek je jednoznačný. A to jsme ještě několik vyložených šancí neproměnili. Ale zkusme konkrétně. Skoro plný dům na tohoto soupeře, to jsem už dlouho nezažil! Potěšil stále gradující výkon Panáka, ale vůbec celé stoperské trojice – a to i bez LK 37. Zejména proto, že skotští chasníci do nás asi půjdou hlava nehlava.

    Opětovné zařazení Karabce do základu mi potvrdilo, že trenér je dobrý stratég, že šance stále trvá. Adamovy přihrávky „mají oči“ a hráčů s jedovatou levačkou není mnoho. Vlastně máme ještě jednoho v Pardubicích, který s pokorou bojuje o návrat do našeho týmu. Nejvíc překvapil „přerod“ Kuchty ze zakončovatele na nahrávače, z čehož těžil zejména Pešek. Dvě přihrávky do běhu byly opravdu lahůdkové. Jen pozor, Rangers budou úplně jiný soupeř a Boleslav, byť inkasovala pět kousků od Zlína, nás prověří trochu více. Zakončím spokojeností s prodloužením smlouvy s trenérským štábem, až s neobvyklou, tříletou délkou.

    Miloš Kolář. 72 let, fotbalový důchodce

    SESTŘIH: Sparta - České Budějovice 4:0. Krása trestala nádheru, zářili Karabec a Kuchta
    Video se připravuje ...

  • SLAVIA PRAHA

    Výhra bez fanfár. V Římě na maximum?

    Slávisté vydolovali doma další tři body ze zápasu, který moc krásy nepobral. Slovácko přijelo do Edenu s pasivním blokem a od začátku dávalo najevo, že primárním cílem pro něj je mít míč co nejdéle mimo hru. Poslepovaná sestava Slavie tomu šla v první půli hodně naproti, souhra chyběla a míče létaly až příliš často mimo hřiště. S příchodem Oscara a Douděry se obraz hry zlepšil a do té doby nepřesvědčivý Jurásek rozhodl o výhře pěknou střelou k tyči. Zabránil tak blamáži, ale těžko tuto výhru hodnotit lépe než jen jako splnění povinnosti.

    Do další repre pauzy čeká Slavii ještě pět těžkých zápasů. Po roce a půl v Římě nastoupí konečně zase proti soupeři, který je papírově silnější než ona. V těchto zápasech trenér Trpišovský často dokázal z týmu dostat maximum a těším se, co vymyslí tentokrát. O tři dny později v Ďolíčku to bude úplně jiná písnička a mám obavy, jak se hráči vyrovnají s cestováním a krátkou regenerací. Případná výhra na Bohemce bude obrovsky cenná.

    Ondřej Kreml. 40 let, vědecký pracovník

    SESTŘIH: Slavia - Slovácko 2:0. Jurásek opět udeřil v klíčovou chvíli
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ

    Staňkovo zranění bolí, chudák Tvrdoň

    Jo jo, když se prostě leze moc vysoko, tak holt někdy spadneš. Nám se to stalo v Liberci, kde skončila velká série výher. Nemluvme o tom, že zklamali jednotlivci, selhali jsme jako tým. Jinak je rozsekáme 5:3, a je klid. Útočnou sílu na to máme, stačí ji jenom odšpuntovat. Bohužel druhý takový blázinec jako ve Zlíně by byl na jedno kolo moc. Hlavně nás musí bolet zranění Jindry Staňka, to je náš stavební kámen.

    Chudák Tvrdoň… Nejenom, že se dosud do branky podíval pouze sporadicky, ale teď mu to navíc vůbec nevyšlo, a navrch ještě zranil Durosinmiho. Tomu se říká pech. Nežehrám ale nad odchodem Jedličky do Bohemians. Pokud chtěl ten kluk chytat, musel jít jinam. Nedá se nic dělat. Prostě to byl den blbec, hoďte to za hlavu, nejlépe už zítra ukažte, co umíte. Jezdit po pr…, kombinace, krásné branky. Na hřišti na to určitě máte. Jestli na Dinamo Záhřeb máme i v hledišti? Těžko říct. Já to absolvovat nebudu. Minulá návštěva zde mi stačila. Podruhé už opravdu ne, děkuji. Čest královně Viktorce, zvykejme si. Dobře už tady bylo…

    Kovi. 55 let, podnikatel

    SESTŘIH: Liberec - Plzeň 3:0. Tvrdoň nepodržel Viktorii, Slovan konečně vyhrál
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905

    Neptají se jak, ptají se kolik

    Nedělní podvečer na jablonecké Střelnici přilákal do ochozů 2613 diváků. Když nemám návštěvnost, tak napálím vstupné, třeba se někdo chytne, vždyť je to logické. Z principu musím říct, že nemám úplně problém s lístky za 400 korun, ale očekávám adekvátní program a servis úměrný ceně. V Jablonci se ale oproti letům předešlým nezměnilo absolutně nic kromě dvojnásobné cenovky a to mě jako fanouška uráží. Až tam bude po hřišti běhat Bergkamp, pojďme se bavit klidně o vyšších sumách.

    Ve druhé půli vyběhl alespoň Pepa Jindřišek a připsal si rekord nejstaršího hráče ligové historie. Fotbal se hrál pouze na jednu bránu, ve které fenomenálně operoval Martin Jedlička. Jak z jeho příchodu nejsem úplně na větvi, tak hlavní zásluhu na importu tří bodů do Ďolíčku má jednoznačně on. Muži v černém si vytvořili jedinou zajímavou akci, kterou po ose Beran – Kozák s přehledem zakončil Erik Prekop, a jak řekl jeden exligový hráč: „Za tři dny si nikdo nevzpomene jak.“ No bodejť, ptají se kolik! „Klokani“ bojují!

    Vít Lukeš. 31 let, živnostník

    SESTŘIH: Jablonec - Bohemians 0:1. Jediný gól zařídil Prekop, domácí dál u dna
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA

    Almási snad protrhl střeleckou smůlu

    Psal jsem to tady před repre pauzou: Ztracené body z utkání s Pardubicemi musíme přivézt zpátky, nejlépe hned z Teplic. A povedlo se! Vyhrát na severu Čech není nikdy jednoduché a je jedno, na kterém místě v tabulce „skláři“ zrovna jsou. Letos tam ztratila body i nejsilnější trojka. Samotný výkon našeho týmu měl do dokonalosti daleko. Bylo očividné, že reprezentační přestávka nám opět spíš uškodila. Chyběly mi hlavně větší klid na míči a mezihra. Často a zbytečně jsme si pomáhali dlouhými nákopy, na které v případě absence Almásiho nemáme vepředu hráče. Přesto jsme si vytvořili šance, díky kterým jsme se mohli dostat do vedení už v první půli. Utkání ovlivnilo vyloučení domácího Mičeviče, dle pravidel to byla správně udělená červená. Zápas nakonec rozhodl Almási, který snad nadobro prolomil střeleckou smůlu, o které se mu muselo i zdát.

    Příště k nám přijede Jablonec, který se pomalu zvedá, nicméně povinnost nám velí získat další tři body a vyvinout tlak na Olomouc popřípadě třetí Plzeň.

    David Liveč. 42 let, vedoucí prodeje

    SESTŘIH: Teplice - Baník 0:1. Rozhodl Almási i sporné vyloučení
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud