Jonáš Bartoš
6. listopadu 2023 • 17:15

Koubkovy tahy: odvaha s helmou, posazení kapitána i Šulcovy emoce

Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    Přelstil trenéra, který je v Česku považovaný za nejlepšího ve svém oboru. Miroslav Koubek dokázal Plzeň se svými kolegy skvěle připravit na duel na Slavii. Proti Jindřichu Trpišovskému umí, obral ho o tři body potřetí za sebou. Západočeši v neděli večer zvítězili 2:1, Eden vyplenili po více jak devíti letech. Co zkušenému šéfovi západočeské lavičky vyšlo, aby vyzrál na velkého konkurenta?

  • Sázka na Staňka

    Pečlivě utajovaný plán klapl. Jindřich Staněk začal na začátku týdne s tréninkem a postupně zvyšoval zátěž. Doktoři neměli nic proti, 27letý gólman je známý tím, že chodí do všeho naplno. V Edenu nasadil speciální helmu a ve stylu Petra Čecha vlétl na plac. Těžký zápas zvládl výborně, ustál i závěrečný tlak, kde perfektně vytáhl Zafeirisovu dělovku. Reprezentační gólman dal svému týmu potřebný klid, obránci si s jedním z nejlepších brankářů v Česku v zádech mnohem víc věřili.

    3 tolika střelám čelil proti Slavii, pustil jen hlavičku Micka van Burena

    Staněk jako další gólman s helmou: jaký detail nedomyslel Petr Čech?
    Video se připravuje ...

  • Posazení kapitána

    Poskládat jedenáctku bez zdravého kapitána Lukáše Hejdy? V Plzni dlouhé roky nemyslitelná varianta. Jenže na Slavii začali hosté bez svého lídra. Trenéři upřednostnili Václava Jemelku, který odehrál velmi slušně poslední zápasy. Hejda naopak proti Karviné neměl svůj den, třeba v soubojích měl jen padesátiprocentní úspěšnost. Pohybliví slávisté mu mohli dělat problém, proto trenéři ukázali na mladšího ryšavého leváka. Jemelka společně s Hranáčem a Dwehem po rozpačitějším startu odehráli výborné utkání a pomohli uhlídat slávistickou ofenzivu.

    7 v tolika zápasech sezony chyběl Hejda v základu Plzně

    Slavia - Plzeň: Dweh zkosil Juráska, ten po pár minutách musel vystřídat
    Video se připravuje ...

  • Střídání emotivního Šulce

    Blonďatý záložník pracoval v Edenu velmi dobře. Spolu s Erikem Jirkou napadali rozehrávku, rozjížděl plzeňské ofenzivní akce. Jenže v koncovce se nedokázal srovnat. Trenér dobře navnímal vývoj hry a vypustil na závěrečnou půlhodinu Matěje Vydru. Mladší Šulc neodcházel z trávníku nadšený. „Beru to, jsou v tom emoce. Šulc je dobrý na balonu, ale cítil jsem, že se těžko prokousává do šancí. Potřebovali jsme tam echt útočníka s energií, Matěj dokonce nahrál na gól,“ vysvětlil Koubek. Zápas bohužel kvůli poranění kolene nedohrál ani Vydra.

    53/21 do tolika akcí zasáhl Šulc proti Slavii, úspěšnost měl 40%

    Slavia - Plzeň: Šulc reklamoval ruku Oscara ve vápně, marně
    Video se připravuje ...

  • Prostor pro Jirkův expres

    Dvakrát vlétl do zakončení a dvakrát suverénně proměnil. Rychlík z Trnavy ovládl zápas proti týmu, který po něm toužil v létě. Viktoria neprodala a teď si může mnout ruce. „V Plzni byl trochu utajovaný,“ přiznal Koubek.  Pro rtuťovitého rychlíka vymyslel se svými kolegy zajímavou roli. Pod Tomášem Chorým mu to ve spolupráci s Pavlem Šulcem náramně sedí. Odběhá mraky kilometrů, spousty metrů ve sprintu. Přesně to, v čem vyniká a kde uplatní své kvality. Jirka vstřelil v sezoně už pět branek, po klíčové penaltě proti Dritě se ukázal v dalším velkém zápase.

    5+1 Jirkova bilance v rozběhnuté sezoně

    Slavia - Plzeň: Vydra luxusně poslal Jirku do sóla, ten otočil na 1:2
    Video se připravuje ...

  • Taktika na Trpišovského

    Miroslav Koubek přelstil mladšího kolegu potřetí za sebou, poprvé na plzeňské lavičce. Vymyšlený scénář klapl, Viktoria slavila ve Vršovicích po více jak devíti letech. Hráči plnili pokyny k aktivní hře, náročnému celoplošnému napadání. A vydrželi celý zápas. Naopak slávisté byli zejména ve druhé půli jak opaření. Nejsou zvyklí, aby je před vyprodaným Edenem někdo přehrával. Stačí pohled na základní statistiky – Plzeň se téměř vyrovnala v držení míče (53:47), v počtu útoků (111:107) i nebezpečných útoků (66:58) a vyhrála na střelecké pokusy (10:7).   

    „Moc si ho vážím, je to skvělý a možná trochu nedoceněný trenér.“ Jindřich Trpišovský o Miroslavu Koubkovi

    Slavia? Po přestávce jsem neviděl systém. Stopeři kupí chyby, míní Uhrin
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud