Bartoloměj Černík
Premium
6. ledna 2024 • 16:00

Neobroušený a zbrklý talent Diouf. Novinář popsal slávistickou posilu

Vstoupit do diskuse
11
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už počtvrté za poslední rok se Slavia při výběru posily podívala do Norska. Tentokrát to je senegalský levý wingbek El Hadji Malick Diouf. Za devatenáctiletý talent poslali „sešívaní“ do Tromso přes 2 miliony euro. „Fyzický aspekt jeho hry je působivý. Je ale stále velmi, velmi neobroušený,“ říká Josh Butler, britský novinář specializující se na norský fotbal. Zároveň popsal, co tamní hráče z Eliteserien na české lize láká.



El Hadji Malick Diouf přestupuje na svůj věk za relativně vysokou částku. Je v Norsku považován za top talent, který to může dotáhnout hodně daleko?
„Objevil se trochu z ničeho nic, za obrovský talent zatím ještě v Norsku považován není. Jeho premiérová sezona v první lize byla dost nevyrovnaná. Norská liga začíná v březnu a do června nenastoupil v základní sestavě. Párkrát se objevil jako náhradník, v obou případech dostal žlutou kartu. Když se dočkal prvního startu, byl vyloučen. V druhé polovině sezony si ale v Tromsø přivlastnil post levého obránce a odehrál většinu zbývajících zápasů.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
11

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud