Štěpán Filípek
30. ledna 2024 • 15:35

Torpédo Kušej podruhé na radaru Slavie. Co se dělo v divokém půlroce?

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle drzý chlapík, který si na hřišti dovolí lecjaké kousky, je terno. Není divu, že o Vasila Kušeje už v létě usilovala Slavia, mladoboleslavské ofenzivní eso by se náramně hodilo do její vysoké hry. Třiadvacetiletý hráč už se dokonce fotil v jejím dresu, jenže zničehonic velký přestupový deal padnul. Nyní v zimě se červenobílí ozvali znovu a nebyli sami. Kušej při tom sám znovu uvažoval o odchodu. „Přišly zajímavé nabídky pro něho i pro nás,“ říká generální ředitel klubu z Mladé Boleslavi David Trunda. Jak se jednání před půl rokem i nyní odvíjela a proč Kušej (zatím) zůstal ve svém týmu s výhledem na EURO v Německu?



Tyhle kaufy Boleslav umí. Z druholigového Prostějova získala už Davida Juráska, Kušej byl loni v lednu dalším cenným úlovkem, který se během pouhého půlroku ukázal natolik, že přilákal zájem velkoklubů. „Je to neskutečně pracovitý hráč. Všechny nás přesvědčil o tom, že když jsme ho získali, byl to výborný krok,“ mne si ruce Trunda. Loni v létě nebylo daleko k tomu, aby šel Kušej v Juráskových stopách a nejen v jeho: do Edenu po trase z Mladé Boleslavi přifrčeli i Ewerton, Daniel Fila, David Douděra či David Pech. „Slavia už byla v jednáních velmi daleko, nabídka byla jasně daná. Komunikovali jsme s jejím vedením, se kterým máme, věřím, velmi dobré vztahy – i vzhledem k minulým transferům,“ líčí Trunda.

Až přišel den D, kdy se mělo vše v Edenu finalizovat. Podle informací serveru iSport.cz už byly oba kluby dohodnuté. Kušej dokonce zapózoval pro klubového fotografa, chystala se velkolepá prezentace přestupu. „Jednání byla dlouhá, trvala celý den,

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud