12. února 2024 • 05:00

Divočina v Edenu: první volba Wallem, sto „mega“ na lavičce i zmar Jablonce

Vstoupit do diskuse
28
  • Video se připravuje ...

    Takovou divočinu Slavia na úvod jara dlouho nezažila. Pro Pražany to všechno ale nakonec mělo šťastný konec, gólem za minutu dvanáct rozhodl o výhře 4:3 nad Jabloncem Václav Jurečka. Ačkoliv Radoslav Látal označil svůj pocit po brance jako „beznaděj“, neutrálního fanouška musel dramatický šlágr potěšit. Co ještě nedělní utkání odtajnilo? Například pozici Conrada Wallema, Aleše Mandouse nebo Davida Zimy.

  • Nejlepší zápas sezony? 

    Až se bude v květnu po sezoně vybírat nejlepší zápas ročníku 2023/24, nedělní večer v Edenu bude vážně aspirovat na hlavní cenu. První jarní kus v podání odvážného a houževnatého Jablonce a nezdolné Slavie nabídl totální drama. Favorit třikrát vedl, hosté pokaždé po báječných akcích srovnali. Dva boxeři se od vyrovnání Jakuba Martince v osmačtyřicáté minutě přetahovali mezi provazy dál. Dlouhé minuty to bylo nerozhodně, pořád 3:3… Z bojiště postupně mizeli totálně vysílení borci, přicházeli noví plní sil. A vše se blížilo k brutálnímu rozuzlení v sedmé minutě nastaveného času. Roh Slavie a důraz Václava Jurečky rozštípl nádherný duel. Sestava Jindřicha Trpišovského si oddechla, případná ztráta dvou bodů mohla mít v urputném boji o titul nedozírné důsledky.

    Slavia - Jablonec: Jurečkův gól platí, sešívaní v poslední chvíli urvali výhru! 4:3
    Video se připravuje ...

  • Wallem je nalevo první volbou

    Málokdo by to před začátkem sezony řekl: norskou hvězdou a tahounem Slavie není Christos Zafeiris, ale Conrad Wallem. V zápase s Jabloncem opět naskočil na post levého wingbeka a to i v konkurenci Ondřeje Zmrzlého a El Hadjiho Malicka Dioufa. Obranu terorizoval náběhy, Michalu Černákovi se o něm bude zřejmě zdát. Působí navíc nesmírně sebevědomě, dovolí si patičky i zidanovky, je neustále v pohybu a umí skvěle zahrát hlavou. A co teprve, kdyby byl kondičně stoprocentní… „Jeho výkon byl limitován kondičním výpadkem. Měl na sebe dva hráče a musel se dostávat hodně hluboko. Na levého wingbeka je teď první volbou. Má slušný centr levou nohou a největší plus je doplnění ve vápně,“ řekl Jindřich Trpišovský. Tomu se určitě ale nelíbilo pár nepozorností dozadu. Zatímco na třetině soupeře Wallem čaroval a dal dva góly, na druhé straně po jeho pozičních zaváháních Slavia dvakrát inkasovala.

    Slavia - Jablonec: Skvostný pas Ševčíka, Wallem otevírá hned v úvodu skóre! 1:0
    Video se připravuje ...

  • Mandousův nejistý start

    Osud si s Alešem Mandousem v zimě dost zahrával. Nejdřív Slavia přivedla Jindřicha Staňka, reprezentačního gólmana, který měl být pro domácí zápasy jedničkou. To se kouše těžko. Ale následně se Staněk zranil a Mandousovi se naskytla ojedinělá šance. Kdyby v únoru vychytal několik nul a podržel výrazně svůj tým, následné dosazení Staňka do brány by byla těžko obhajitelné. Asi nikdo ale nečekal, že proti Jablonci bude lovit míč ze sítě třikrát. Ano, nešlo o vyložené chyby, ale přeci jen… u dvou branek prošel balon na střelce malým vápnem. Královstvím gólmana. V první půli navíc jednatřicetiletý brankář ukázkově namazal Janu Chramostovi a jeho zakončení do prázdné brány z dálky musel na poslední chvíli zachraňovat. V boji o pozici jedničky zkrátka moc nepředvedl.

    Slavia - Jablonec: Mandousovu nejistou rozehrávku málem potrestal Chramosta!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Posila za sto mega na lavičce

    Po příchodu do Edenu zapsal stomilionový David Zima jen třicet minut v generálce proti Zlatým Moravcům. Jarní ligovou premiéru s Jabloncem celou proseděl na lavičce. Ve středu hraje Slavia ve Zlíně, v neděli v Karviné. Dostane konečně prostor i proto, že trojka vzadu ve složení Masopust – Ogbu – Holeš nevypadala zrovna kompaktně? Možné to je. „Proti Jablonci klidně mohl hrát. Na tréninku vypadá dobře, po příchodu měl ale podle krevních testů měl velké únavové markery. Skupina nehrajících hráčů v Turíně totiž trénovala trochu jinak. Zimič se ještě ladí s týmem,“ vysvětlil slávistický kouč.

    David Zima sklidil při rozcvičování ovace fanouškůFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Beznaděj Jablonce

    Pětihvězdičková euforie na jedné straně, nepopsatelný zmar na té druhé. Po vítězné trefě Václava Jurečky v 97. minutě se válečníci ze severu svalili v zoufalství k zemi, takové finále si nezasloužili. Kouč Radoslav Látal propadl doslova beznaději, po závěrečném hvizdu sudího Dominika Starého se beze slova otočil a zmizel do místnosti pro trenéry. „Potřeboval jsem být sám. Až jsem se uklidnil, tak jsem se do kabiny vrátil a kluky pochválil za výkon,“ smutně popisoval.

    Jablonec nakonec odjíždí z Edenu bez bodůFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vstoupit do diskuse
28

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud