Pavel Hartman
4. března 2024 • 16:00

Proč v derby nepadl gól: Sparta nevyužila nabídku, Slavia zpomalila

Vstoupit do diskuse
13
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proč bylo ligové derby bez branek? Protože Sparta nedokázala potrestat kombinaci osobního a zónového bránění Slavie a červenobílí ztratili největší zbraně, kterými před pár lety udivovali v Lize mistrů – rychlost a rotaci hráčů.  



Nejprve si ukážeme zranitelnost hlubšího slávistického obranného bloku. Trenér Jindřich Trpišovský se pro něj rozhodl po neúspěchu s riskantně provedeným vysokým presinkem v pohárovém utkání se Spartou. Také tenhle způsob bránění však v sobě skrýval riziko, domácí jen této nabídky nevyužili. Teď konkrétně.

Slávisté použili (pod Trpišovským ne poprvé) mix zónového a osobního bránění. Krajní beci Bořil s Vlčkem praktikovali osobní obranu na Birmančeviče a Haraslína, což jsou základní pilíře sparťanské ofenzivy.

Když přistoupíte k osobce, má to jedno úskalí: protihráč vás může vytáhnout z vašeho prostoru a tím vznikne v defenzivě zajímavá díra, do které soupeř může spustit blesk. Stačí náběh do volného okna a rázem může být gólová akce na světě.

Analýza derby 1

Na prvním snímku vidíte, kam beka Bořila vylákal Birmančevič. Preciado udělal totéž s Dioufem, čímž plocha zívající za nimi ještě narostla.

Jenže sparťané se toho

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud