Bartoloměj Černík
9. března 2024 • 16:46

Slavia oprášila systém, kterým dřív dobývala Evropu. Minusy vyřeší Vlček

Vstoupit do diskuse
8
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tři, nebo na čtyři vzadu? Toto téma mezi slávistickými fanoušky ale i experty rezonuje delší dobu. Trpišovský rozestavení rád mění, od loňského jara ale primárně využívá variace na 3-5-2. Poslední dvě utkání na Spartě a v Miláně ale trenér sáhl po tom, co Slavii zdobilo v nejúspěšnějších sezonách. „Ve čtyřce jsme hráli celý život a chtěli bychom v tom pokračovat,“ naznačil.



Dříve to bylo dogmatem. Trpišovský ze svého 4-5-1 ustupoval jen vzácně. A Slavia drtila ligu, úspěšně dobývala i Evropu a k tomu atraktivním fotbalem. Pak začaly experimenty. Pražané začali s formací šíbovat dle soupeře a brzy se začali přizpůsobovat tak, že šla jejich původní identita do pozadí.

„Spousta týmů za poslední dobu změnila způsob bránění a zakládání akcí. Pro nás je obrovský rozdíl, když hrajeme proti týmu, co má jednoho hrotového hráče a dva hrotové hráče. Od toho se odvíjí zbytková obrana a zajišťování hráčů,“ vysvětloval Trpišovský využívání systému na tři stopery.

K tomu začal pravidelně sahat během jarní části minulé sezony. Nereagoval tak jen na vývoj napříč ligou, snažil se i využít hráčů, co měl k dispozici. Ve formaci 3-5-2 či 3-4-3 se totiž nehraje na klasická křídla. Ta Slavii v kádru

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud