29. března 2024 • 17:10

Krejčí má hodnotu 150 milionů, Oscar či Zafeiris jsou výš. Nejdražší by byl…

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
26
  • Video se připravuje ...

    Český klubový fotbal na podzim zaznamenal velký úspěch – Slavia, Sparta a Plzeň se protlačily do jarní části evropských pohárů. Což se nyní projevilo i na cenovce (nejen) jejich klíčových mužů. Renomovaný server Transfermarkt aktualizoval odhady tržní hodnoty hráčů v nejvyšší české soutěži. V „nejdražší“ desítce jsou tři „sešívaní“ a pět členů letenského týmu. Na špici je 21letý talent.

  • Rafiu Durosinmi (Plzeň)

    126,5 milionu korun (5 milionů eur)

    V zimě už byl jednou nohou v bundesligovém Frankfurtu, který za nigerijského střelce nabídl sumu kolem desíti milionů eur (asi 250 milionů korun). Všechno ztroskotalo na zdravotní prohlídce. Přesto si stále drží hodnotu pěti milionů eur (poslední aktualizace loni v prosinci).

  • Angelo Preciado (Sparta)

    126,5 milionu korun (5 milionů eur)

    V evropských pohárech bavil. Letenské postrčil dvěma góly přes Galatasaray do osmifinále Evropské ligy a v Turecku vzbudil poprask: „Takového hráče chceme!“ zaznělo od tamějších novinářů. Je zřejmé, že nyní by Sparta na ekvádorském reprezentantovi vydělala. V létě ji stál asi 2,5 milionu eur.

  • Pavel Šulc (Plzeň)

    126,5 milionu korun (5 milionů eur)

    V domácím poháru a v Evropě dal po dvou gólech, v české lize je se čtrnácti zásahy nejlepším střelcem soutěže. Třiadvacetiletý blonďák za poslední půlrok raketově vystřelil. Z Plzně se prodral až do první nominace Ivana Haška, trenéra národního týmu. Logicky se dostavil i nárůst cenovky o dva miliony eur.

  • Lukáš Haraslín (Sparta)

    126,5 milionu korun (5 milionů eur)

    Podle žebříčku Sport Magazínu se stal aktuálně nejlepším fotbalistou ligy. Pro letenský tým je momentálně nepostradatelný, což dokazuje jeho slušná produktivita. Góly střílí a připravuje. I proto v 27 letech dosáhl dosud na nejvyšší individuální hodnotu, zlepšil se o půl milionu eur. Se Spartou nedávno podepsal nový víceletý kontrakt.

    Koho fotbaloví experti zvolili jako nejlepšího hráče Fortuna ligy?
    Video se připravuje ...

  • Veljko Birmančevič (Sparta)

    151,8 milionu korun (6 milionů eur)

    Další letní trefa od českého mistra. Srbský křídelník na Letné rozkvetl natolik, že Sparta uplatnila opci a francouzskému Toulouse poslala sumu přesahující 50 milionů korun. Birmančevičova aktuální hodnota ukazuje, že zdaleka nešlo o přemrštěnou částku.

  • Matěj Jurásek (Slavia)

    151,8 milionu korun (6 milionů eur)

    Ivan Hašek, trenér národního týmu, ho v minulých týdnech označil za „nejtalentovanějšího chlapce za poslední období českého fotbalu“. Je rychlý, technický, kreativní, přesný… Což dokázal i v evropských zápasech proti AC Milán. „Sešívaní“ zkrátka drží v kádru borce, kterého mohou brzy výhodně zobchodovat.

    Haškův nejtalentovanější chlapec: Juráskovi jsem říkal „samograj“, říká Páník
    Video se připravuje ...

  • Ladislav Krejčí (Sparta)

    151,8 milionu korun (6 milionů eur)

    Spolu s Birmančevičem je druhým nejhodnotnějším hráčem sparťanské kabiny. A i když není v posledních týdnech ve formě, dá se přepokládat, že v létě se bude řešit jeho možný přesun do zahraničí. Čtyřiadvacetiletý stoper či defenzivní záložník od podzimu podražil o další milion eur.

  • Christos Zafeiris (Slavia)

    177 milionů korun (7 milionů eur)

    Nalepily se na něj zdravotní trable, proto na jaře zasáhl pouze do dvou zápasů. Přesto od prosince vyrostl o další dva miliony eur. Fotbal umí, má drajv i perspektivu. Vždyť v únoru oslavil teprve jednadvacáté narozeniny.

  • Oscar (Slavia)

    202 milionů korun (8 milionů eur)

    Nepostradatelný muž „sešívané“ zálohy. Liberijský reprezentant po hřišti doslova létá. A i když se mu nedostává takové pozornosti jako útočným ligovým hvězdám, hodnotou je výrazně nad nimi. „Je to rozhodně jeden z nejdůležitějších prvků hry Slavie,“ chválil ho Pavel Hoftych, bývalý trenér Liberce.

    Pan nepostradatelný. Oscar je klíčový, v čem má limity?
    Video se připravuje ...

  • Martin Vitík (Sparta)

    226,8 milionu korun (9 milionů eur)

    Ošlehal se těžkými zkouškami v české lize i v Evropě. Obstál, stabilizoval výkony a odstranil viditelné nedostatky. Proto je zřejmé, že 21letý stoper bude letní hit. Už v zimě se objevil na radaru italské Neapole, ovšem nabídka do letenských kanceláří nedorazila. Pokud v následujícím období přijde, měla by být výrazně vyšší než před pár měsíci.

  • Nejhodnotnější ligová jedenáctka

    Jindřich Staněk (Slavia, 3,5 milionu eur)

    Martin Vitík (Sparta, 9 milionů eur)
    Igoh Ogbu (Slavia, 4 miliony eur*)
    Ladislav Krejčí (Sparta, 6 milionů eur)

    Angelo Preciado (Sparta, 5 milionů eur)
    Christos Zafeiris (Slavia, 7 milionů eur)
    Oscar (Slavia, 8 milionů eur)
    Conrad Wallem (Slavia, 3 miliony eur)

    Matěj Jurásek (Slavia, 6 milionů eur)
    Rafiu Durosinmi (Plzeň, 5 milionů eur)
    Veljko Birmančevič (Sparta, 6 milionů eur)

    * stejnou hodnotu mají David Zima a Tomáš Vlček ze Slavie

Vstoupit do diskuse
26

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud