Pavel Šťastný
9. dubna 2024 • 05:00

Ztráta nervů i vášně, výpadky ve středu. Pět důvodů, proč Sparta ztrácí

Vstoupit do diskuse
48
  • Kapitán Sparty Ladislav Krejčí diskutuje s rozhodčím Karlem RoučkemKapitán Sparty Ladislav Krejčí diskutuje s rozhodčím Karlem RoučkemFOTO: Beranek / Sport

    Byl to zpackaný nedělní večer. To jednoznačně. Otázka je, jak moc toho budou sparťané ve výsledku litovat. Český mistr teprve podruhé v tomto ligovém ročníku ztratil body na Letné, s Mladou Boleslaví remizoval 1:1 a poprvé od konce října se propadl za Slavii. Deník Sport vybral pět důvodů, proč spadl z prvního místa.

  • Ztráta nervů

    Sparta je neklidná, ztrácí nervy. Jedenáct červených karet, z toho v lize devět! V pěti případech šlo o fauly nebo záchrannou brzdu, což pochopitelně není omluva. Jenže Ladislav Krejčí, Adam Karabec a dvakrát Angelo Preciado vyletěli po úletu, neudrželi emoce pod kontrolou. To je varování a fakt, s nímž je třeba zatočit. Šílená bilance může být v součtu na konci května klíčová.

    „Je to vždycky o osobní odpovědnosti hráče, nesmíme se nechat vyprovokovat.“

    • Filip Panák

    Sparta - Mladá Boleslav: Další Preciadův zkrat. Loktem oplácel Sakalovi. Vyloučení!
    Video se připravuje ...

  • Unavené období

    Letenský tým se dostal do fáze, v níž působí mdle, unaveně. Strádá v pohybu a intenzitě. V posledních zápasech převažují momenty, kdy vypadne z tempa. Proti Mladé Boleslavi Sparta promrhala celý první poločas, v němž hýřil aktivitou snad jen Veljko Birmančevič, Preciado a s přimhouřeným okem Jan Kuchta. Na tým dolehla únava, ze které je nutnost se bleskově dostat.

    10.

    Tolikátý ligový gól v tomto ročníku vstřelil Veljko Birmančevič, jeho branka proti Mladé Boleslavi znamenala bodový zisk.

    Sparta - Mladá Boleslav: Krejčího hlavičku do břevna dorazil Birmančevič, 1:1
    Video se připravuje ...

  • Zabrždění střelci

    Pořád je nejlepším ligovým střelcem mužstva. To ano. Přesto Lukáš Haraslín upadl, naposledy se trefil 25. února a od té doby zapsal jedinou asistenci. „Je jedním ze sparťanů, kteří ztratili formu,“ souhlasil Zdeněk Ščasný, zkušený trenér a expert deníku Sport. Kromě slovenského reprezentanta snížil gólový přínos i Jan Kuchta. V nejvyšší české soutěži se po zimní pauze prosadil jen dvakrát.

    8

    Tolik soutěžních zápasů čeká Lukáš Haraslín na gól ve Spartě.

    Sparta - Mladá Boleslav: Emoce na Letné. Kušej přišlápl Haraslína
    Video se připravuje ...

  • Výpadky ve středu

    Už v Českých Budějovicích (1:0) to byl viditelný trabl. Spartě spadl řetěz, hráči ve středu hřiště propadli, vypadli z tempa, z čehož ve druhé půli plynul tlak Dynama. Mezera se objevila i proti Mladé Boleslavi, za zraněného Qazima Laciho zaskočil Markus Solbakken. Znovu nepřesvědčil. „Laci chyběl, hrálo to roli. Solbakken nepodal výkon, který od něj Sparta očekává,“ řekl Ščasný.

    277

    Tolik ligových minut dosud odehrál norský středopolař Markus Solbakken ve sparťanském dresu.

    Markus Solbakken Markus SolbakkenFoto ČTK

  • Bez vášně

    Ladislav Krejčí si v televizním rozhovoru nemohl vzpomenout, jak česky pojmenovat aspekt, který letenský tým opustil. „Passion,“ řekl kapitán mužstva. Což se dá přeložit jako vášeň. To Spartě schází. Pravda. Týmem během hry létají nechápavá gesta, výčitky. Dřív se vzájemně dokázali nastartovat. Po bodové ztrátě sklopili hlavy, byli duševně zranění.

    „Poslední co chci, je, abychom se z toho pos*ali.“

    - Ladislav Krejčí po bodové ztrátě

    Sparta - Mladá Boleslav: Krejčího jedovku vyrazil Mikulec na roh
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
48

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga







Články odjinud


Články odjinud