6. června 2018 • 13:10

Sranda skončí! Showman Kayamba baví Opavu z dovolené, ulovil i Vrbu

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po postupu mezi elitu se o něj zajímají zavedené ligové kluby. Konžského štírka Joela Kayambu (26) ze Slezského FC Opava by mimo jiné chtěla Olomouc. Nevysoký útočník má ovšem smlouvu v Opavě a klub jej pouštět nehodlá. A zaječí úmysly nemá ani oblíbený bavič a showman. I na dovolené s rodinou stále žije postupem, posílá úsměvné pozdravy fanouškům. A s pohárem pro nejlepší tým FNL se s ním vyfotil i Pavel Vrba, trenér mistrovské Plzně.



„Užíváme dovolenou, pošli pozdrav Eliote, heja Opava, heja Opava,“ vybízí Kayamba malého synka v náručí u bazénu v turecké Alanyi. „Slezsky, Slezsky! Zdravím váš všechny, tohle je poslední dovolená a potom už nebude žádná sranda, budeme pracovat. Jako vždycky, bojujeme pro Slezský FC. Uvidíme se brzo, nazdáár.“

Opavané začnou přípravu na nový ročník příští středu. Mezi elitu se vrátili po třinácti letech. Kayamba k postupu pomohl deseti góly, jeho zářijovou trefu proti Vlašimi (3:1) zvolili fanoušci za nejhezčí gól podzimní části Fortuna národní ligy. Fanoušky i spoluhráče si získal fotbalovými kousky i věčně vysmátou náladou. „Dejte mi balon a já vás pobavím, takový on je,“ popsal Kayambu trenér Roman Skuhravý.

V Česku je pátým rokem, než přišel do Opavy vystřídal Kayamba postupně Hlinsko, Příbram, Hradec Králové a Pardubice. Po úspěšné sezoně se o něj zajímají další kluby, chtěla jej například Olomouc.

„Slyším nějaké šumy, ale Kayamba i Kuzmanovič (nejlepší střelec Opavy) jsou pod smlouvou,“ říká generální manažer Alois Grussmann. „Postoupili jsme a nemíním nikoho pouštět. I oni vědí, že ligu začnou určitě v Opavě.“

173 centimetrů vysoký útočník rozhodně nevypadá, že by chtěl měnit dres. Opavu propaguje, kde se dá. Když byl s pohárem pro nejlepší tým FNL na Slovensku a potkal trenéra mistrovské Plzně Pavla Vrbu, okamžitě se fotil i s ním. „Krátce jsme si i popovídali. Já jsem byl v Pohorelé na chatě u kamaráda, dobrý relax,“ upřesňoval Kayamba.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud