1. března 2011 • 19:00

Berger: Hráče po pařbě poznám, léčil jsem se

Autor: Radim Trusina
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍLOHA ČESKÝ FOTBAL - Když hrál, lidé šíleli nadšením. Pokud se šlo v 80. letech na fotbalovou Spartu, tak hlavně na Jana Bergera. Výborný fotbalista se stal legendou, po konci kariéry se dal na trenérskou dráhu. Na lavičce se ale ještě nikde výrazně neprosadil. Nejvýš to dotáhl do třetí ligy, v níž vedl Vyšehrad.



Ovšem pouze pět kol, než byl kvůli špatným výsledkům odvolán. „Nikam se necpu,“ říká 55letý Berger, proč nebyl nikdy nevedl tým v profesionální soutěži.

Na jaře bude trénovat Hořovicko, tedy tým, který se zachraňuje v divizi A, čtvrté nejvyšší soutěži u nás. S touto úrovní je spojený fakt, že hráči někdy vynechají trénink, i když k tomu nemají důvod. Prostě se jim nechce. Stát se může i to, že zcela stoprocentně nedodrží správnou životosprávu.

Co pak? „Stalo se mi to. Řekl jsem tomu klukovi, že ho postavím, ale ať se s tím kouká poprat. Když ne, vystřídám ho a dám mu pokutu. Ty já ale dávám nerad. Hráči jsou pak naštvaní, ale když se kousnou a o víkendu vyhrajeme, tak ho pochválím a peníze mu vrátím,“ tvrdí Berger, který podobné prohřešky bezpečně pozná.

„Byl jsem na léčení U Apolináře, takže vím, jak se tělo v takových stavech chová. Rychle se potíte, máte špatnou reakci. Poznám to zaručeně. Kdyby mi někdo takhle přišel, pošlu ho domů vyspat. Ti kluci to ocení. Nejsou to profíci, tam musí být lať, a tvrdá lať. Když vám takhle přijde kluk v týdnu, skousnete to, když před zápasem, tak se to musí řešit jinak.“

Velký rozhovor s Janem Bergerem o trénovaní v amatérských soutěžích čtěte ve středečním vydání deníku Sport v nové příloze Český fotbal, která se věnuje nižším fotbalovým soutěžím.

Jan Berger a Jozef Chovanec
Jan Berger a Jozef Chovanec

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud