8. srpna 2015 • 14:35

Horváth poprvé vedl tým ve třetí lize: Po lajně běhal jako hráč

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tolik toho na lajně možná nenaběhal, ani když hrál. Pavel Horváth v roli trenéra Domažlic nevydržel při premiéře sedět na lavičce. Každou chvíli byl na hraně území vymezeného pro trenéry, často ale suploval na lajně asistenta sudího, až tak ho zápas pohltil. „Samozřejmě, že tam byly emoce,“ usmíval se poté, co jeho tým vyhrál na půdě Loko Vltavín po penaltovém rozstřelu.



Dobře věděl, že by bylo fajn, kdyby jeho tým zabral. Domažlice totiž vypadly z pohárové soutěže hned v prvním kole v Karlových Varech, což se nečekalo.

Horváth v roli trenéra
Video se připravuje ...

„V poháru to byl z naší strany celkově špatný zápas, tady na Vltavínu máme bod navíc, snad jako odměnu za bojovnost,“ oddechl si. Do zápasu nastoupil v modrém triku i šortkách, stylově tak doplnil kombinaci domažlických „blues“.

Od první minuty utkání prožíval. Tu bezmocně máchl rukou při pokažené akci Domažlic, jindy ticho prořízla hláška směrem k sudím. „To si děláš srandu,“ počastoval po pár minutách arbitra. A o chvíli po přísně odpískaném trestném kopu přitvrdil. „To si děláš prdel,“ hulákal na sudího. Všechno bylo marné, verdikt pochopitelně nezměnil.

Většina pokynů ale pochopitelně letěla směrem k hráčům Domažlic. Ani tam mnohdy nepochodil a jen bezmocně rozhazoval rukama. „Teď se to láme, perte se,“ burcoval tým před pauzou, kdy jeho tým vedl 1:0, ale musel odolávat tlaku Vltavínu. Všechno bylo marné, domácí vyrovnali. „Byly chvíle, kdy jsem byl vytočenej a taky jsem v emocích rozbil tužku,“ popsal Horváth.

Po přestávce Pražané pokračovali v tlaku, stejně jako domažlický kouč v povzbuzování mužstva, kdy neúnavně piloval lajnu… Až při penaltovém rozstřelu si sedl na lavičku. „Tam už trenér nemůže nic ovlivnit,“ vysvětlil, proč se stáhl do stínu.

Nakonec byl ale spokojený. „Penalty jsou skvělá věc. Je to super. Když se lidi třeba nedočkají normálně gólu, tak tady mají jistotu,“ tvrdil, sotva si jeho tým připsal bonusový bod za úspěch v rozstřelu.

„Máme co zlepšovat, ale byly tam i chvíle, kdy jsem byl šťastnej. Prostě všechno, co jsem prožíval na hřišti jako hráč, jsem si užil i tady. Jen jsem byl za lajnou,“ dodal.

To bylo radosti. Trenér Pavel Horváth se objímá s Pavlem Fořtem po utkání na půdě Vltavínu. Pražané prohráli po penaltovém rozstřelu.
To bylo radosti. Trenér Pavel Horváth se objímá s Pavlem Fořtem po utkání na půdě Vltavínu. Pražané prohráli po penaltovém rozstřelu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud