25. srpna 2016 • 19:25

Dvě kontumace a konec! Blšany nedohrají sezonu v krajském přeboru

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ostudy končí, Blšany dohrály. Slavná exligová fotbalová víska zabalila sezonu v Ústeckém krajském přeboru. Po dvou kontumačních prohrách se vedení „chmelařů“ rozhodlo ukončit trápení. „Před dvěma hodinami nám sekretářka klubu oznámila, že klub v soutěži končí. Písemně nám podklady teprve pošlou,“ řekl Miloš Vitner, sekretář Ústeckého fotbalového svazu.



Klub, který si zahrál i nejvyšší soutěž, od jara chřadl. Po rozkolu ve vedení klubu skončila spolupráce s Českou asociací fotbalových hráčů a od té chvíle je to bída. Na jaře Blšany několik zápasů prohrály kontumačně, do dalších nastupovaly v neúplném počtu hráčů a prohrávaly rozdílem třídy, jako například v Modré 0:24.

Ani v letní pauze se kdysi slavný klub nedal dohromady a skrečoval úvodní dva mistrovské zápasy sezony. „Kdyby teď nehráli potřetí, stejně by následovalo vyloučení ze soutěže. Blšany samy odstoupily a dostanou paušální pokutu,“ dodal Vitner s tím, že jsou „chmelaři“ prvním sestupujícím.

Teď záleží jen na vedení klubu, jak se situací naloží a zda se povede blšanský fotbal znovu nastartovat. Praxe je momentálně taková, že pokutu za klub uhradí FAČR a sama ji bude po blšanském klubu vymáhat.

„Postupovat se bude podle řádů. Pokud klub fotbalové asociaci nezaplatí, pokuta se zvýší o patnáct procent, pak bude mít klub zastavené přestupy a následoval by i případný bodový odečet. To by ale mělo smysl jen ve chvíli, kdy by Blšany další sezonu rozehrály,“ nabízí možný scénář fotbalový funkcionář.

Nejhorší možnou variantou by pak bylo vyškrtnutí klubu z listiny FAČR. Na tyto černé scénáře je ovšem ještě brzy. „Je nám samozřejmě líto, jak to v Blšanech dopadlo. Je to přece jenom klub s ligovou historií. Je škoda, že nebylo jasno před startem soutěže, protože takhle bude přebor neúplný a jeden z týmů bude mít vždy volno. V rozjeté sezoně se budou těžko hledat soupeři pro přátelské zápasy,“ míní sekretář krajského svazu.

Na druhou stranu uznává, že nemělo cenu, aby Blšany do zápasů nastupovaly nekompletní a inkasovaly třeba třicet branek. „Samozřejmě je nepříjemné, že Blšany odstoupily a soupeři nadávají. Kdyby ale došlo k situaci, kdy by dostávaly třeba pětadvacet branek, tak by to také bylo určité znevážení soutěže,“ hlásí Vitner.

Dosavadní dvě kontumační porážky Blšan budou anulovány.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud