Michal Koštuřík
12. ledna 2012 • 19:20

Blažka přesunuli na trávu. Ať padá do měkkého, smál se boss Jihlavy

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako Tomáš Řepka v Budějovicích. Takové postavení čeká na devětatřicetiletého Jaromíra Blažka, který se upsal na rok druholigové Jihlavě. „Je to velké jméno, velký brankář s obrovským srdcem,“ prohlásil Zdeněk Tulis, boss ambiciózního klubu. Devětatřicetiletý gólman nastoupí zřejmě poprvé příští středu v Tipsport lize proti Olomouci.



Druhá liga startuje až za sedm týdnů, ale už teď je na 99 procent jisté, že v jarní premiéře na stadionu lídra z Ústí nad Labem nastoupí v brance Jihlavy exsparťan Jaromír Blažek.

Pokud mu vydrží zdraví, těžko do sestavy vpustí Lotyše Maxima Uvarenka, podzimní jedničku Vysočiny.

„Maxim podával velmi dobré výkony, ale v létě mu končí smlouva a on ji nechce prodloužit. Jeho slabší stránkou je koučing mužstva, trenér všechno od lajny nezvládne. A nejde ani tak o jazykovou bariéru. Jarda Blažek tohle v sobě má, obranu organizovat umí,“ uvedl trenér Roman Pivarník.

Slovenský stratég samozřejmě neprohlásí naplno, že je Blažek jasnou jedničkou pro jarní odvety. Ovšem připouští, že ne všichni hráči stojí na stejné startovní čáře.

„Jsou hráči klíčoví a ti, co začínají. Bojovat o místo musí každý, ale čtrnáct dní před startem sezony určíme jedničku a za tou se pak stojí,“ objasnil strategii Pivarník.

Jihlava získala nejzajímavějšího hráče ve své historii, borce s reprezentační minulostí. Boss Zdeněk Tulis je jako bývalý brankář šťastný, že klub angažoval právě Blažka.

„Je to osobnost, takovou jsme hledali,“ sdělil spokojeně po podpisu smlouvy, která je oficiálně na rok, ale po jarní sezoně může být rozvázána. Anebo naopak prodloužena o dalších šest měsíců.

Jaromír Blažek a Tomáš Řepka v dresu Saprty v roce 2006
Jaromír Blažek a Tomáš Řepka v dresu Saprty v roce 2006

„Máme gentlemanskou dohodu. Po sezoně si sedneme a Jardovo angažmá vyhodnotíme,“ řekl Tulis. „Musí se sejít hodně aspektů, aby se podařilo získat do Jihlavy takového hráče.“

Právě kvůli nové posile prý klub ve čtvrtek přesunul trénink z umělé trávy na přírodný povrch, což je v lednu neobvyklé. „Jarda má svoje roky, chtěli jsme, ať nejsou jeho pády tak tvrdé,“ usmíval se Tulis.

„Teď potřebuju hlavně trénovat. Od šestého prosince jsem nesáhl na balon,“ líčil Blažek, který dost možná na Vysočině ukončí aktivní kariéru. Nejradši by byl, kdyby se tak stalo až za rok a půl.

„Uvidíme v létě. Třeba se Jarda rozhodne, že začne hrát golf,“ konstatoval s úsměvem ředitel Vysočiny.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud