19. dubna 2013 • 04:02

Šumský vyšuměl. Maradona z Ďolíčku hraje třetí ligu za Kladno

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je sešup. Když se před necelými dvěma lety upsal talentovaný ofenzivní záložník Nicolas Šumský vršovickým „Klokanům“, byl kolem toho velký humbuk. Tehdy sedmnáctiletý talent se vrátil z Jižní Ameriky a provázela ho pověst, jako by přijížděl do Čech nový Maradona. Realita je jiná. Mladík hraje třetí ligu za SK Kladno, který je farmou klubu z Ďolíčku.



„Nehledejte v tom žádnou senzaci, byl tam už třikrát. Využíváme toho, že Kladno je naší farmou a on potřebuje herní vytížení. Když se třetí liga nehrála, tak pro změnu kopal za juniorku,“ okomentoval situaci Tomáš Mutinský, tiskový mluvčí klubu.

Všem je ale jasné, že Šumského brali „klokani“ jako vycházející hvězdičku a slibovali si od něj víc. Hráč ale nepředváděl výkony, jaké se od něj čekaly, a postupně ztrácel na lesku.

Nicolas Šumský přicházel do Bohemians Praha 1905 jako hvězda, teď hraje jen za klubovou farmu, třetiligové KladnoFoto Barbora Reichová

Srovnat šikovného sebevědomého mladíčka musela i kabina. „Nicolas to bere jako profesionál, žádné problémy nemá. Normálně trénuje s áčkem,“ vykládá Mutinský.

Při dotazu, zda tedy je šance, že příště si drobný fotbalista vyslouží pozvání do prvního týmu, v pozitivech zbrzdí. „Tohle je otázka pro trenéra, to nedokážu říct,“ řekl Mutinský. Sportovní sekretář Libor Koubek pak jen dodal, že je pravděpodobné, že spíš na Šumského čeká kladenský třetiligový dres.

Do ciziny odešel talentovaný klučina už v deseti letech a prošel mládežnickými výběry Monaka, Cannes, River Plate či Argentinos Juniors. Dokonce ho do své akademie chtěla slavná Barcelona.

„Po zkušenostech z Jižní Ameriky se nebojím ničeho. Když jsem se svým stylem prosazoval tam, tady by to mělo jít také. V Jižní Americe jsou totiž obránci pohyblivější,“ tvrdil sebevědomě po podpisu „klokanům“. Teď ale válí ve třetí lize a lze jen těžko věřit, že by se s touhle soutěží spokojil. Určitě mu to není „šumák“.

Nicolas Šumský z Bohemians 1905 obchází sparťana Jiřího Jarošíka, ty doby jsou už dávno pryč. Nyní talent z Ďolíčku hraje třetí ligu za Kladno
Nicolas Šumský z Bohemians 1905 obchází sparťana Jiřího Jarošíka, ty doby jsou už dávno pryč. Nyní talent z Ďolíčku hraje třetí ligu za Kladno

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud