2. června 2013 • 16:45

Válka „klokanů“! Vršovickým kontrolovali prádlo i osobní věci

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Šejba hattrickem vystřelil zlato. Věřím, že se to zase povede, říká mistr světa z roku 1985
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle tu ještě nebylo. Fotbalisté vršovických Bohemians Praha 1905 museli před zápasem druhé ligy s Bohemians Praha, které se hrálo v sobotu v Příbrami, projít důkladnou osobní prohlídkou a to včetně osobních věcí. Z Vršovic zní: To jsme ještě nezažili. Šéf střížkovského soupeře Karel Kapr na nařízení ale nevidí nic divného.



Ten zápas byl zvláštní od samého počátku. Místo v hlavním městě na Střížkově se na žádost pořadatelů hrálo druholigové utkání v Příbrami. To ale nebyl poslední šok, který na vršovický tým čekal. Po příjezdu do Příbrami prošli hráči klubu i celý realizační tým důslednou osobní prohlídkou.

„Nikdy jsem nic podobného nezažil, co si asi pořadatelé mysleli, že u sebe máme?“ kroutil hlavou fotbalista Jiří Ptáček.

VIDEO: Jak hodnotí vršovičtí "klokani" derby s Bohemians Praha

V podobném tónu pokračoval i trenér Jozef Weber. „Mohli nám říct dopředu, že budeme absolvovat takovou prohlídku, pak jsme mohli klukům říct, aby si vzali nějaké svátečnější prádlo, aby se chlapci u prohlídky pokochali,“ konstatoval kouč vršovického týmu.

Ten byl sice rozladěný z počínání pořadatelů, ale víc ho štvalo, že jeho tým ztratil zápas, kdy vedl 2:0 a nakonec prohrál 2:3. „Ty věci okolo mě můžou nadzvednout, můžu nad nimi kroutit hlavou, ale nezměním nic. Ale o výsledku tohle nerozhodlo,“ dodává.

Ředitel vršovického klubu Ladislav Valášek také připustil, že zápas byl v mnohém specifický.

„Bylo to něco výjimečného. Jsou ale určité regule FAČR a my jsme je respektovali. Samozřejmě je zvláštní, když tímhle vším projde jen jeden z týmů. Nikdy jsem se s takovými prohlídkami nesetkal. Byli jsme šokováni a bude se vším zabývat i klubové představenstvo. O všem budeme rozhodovat s chladnou hlavou,“ říká Valášek.

Šéf „domácích“ Karel Kapr na počínání pořadatelů nevidí nic divného. „Sáhli jsme k tomu kroku čistě z bezpečnostních důvodů, aby někdo nepronášel na stadion pyrotechniku. Chtěli jsme předejít tomu, abychom pak museli platit pokutu,“ vysvětluje Kapr s tím, že kontrolou prošli všichni lidé, co šli na stadion. „Tedy s výjimkou našich hráčů.“

Kapr připustil, že nešlo o standardní krok. „Není to běžné, ale když si přečtete, jak nám jejich fanoušci nadávají a vyhrožují, co nám provedou, tak jsme byli opatrní. Určitě jsme nikoho nechtěli urazit,“ pokračuje šéf střížkovského klubu.

Zároveň přiznává, že nikdo z ochranky u hráčů a realizačního týmu soupeře nic problematického nenašel. „Nenašli jsme nic. Ale nikdo mi nemůže mít ty kontroly za zlé, chtěli jsme jen předejít případným problémům,“ hájí se funkcionář.

Nicméně je jasné, že až na sebe Bohemky zase v budoucnu ve fotbalovém klání narazí, bude o náboj střetnutí postaráno a atmosféra bude vyhrocená.

I do Příbrami dorazili fanoušci Bohemians 1905 v hojném počtu
I do Příbrami dorazili fanoušci Bohemians 1905 v hojném počtu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud