5. listopadu 2015 • 15:28

Duel rivalů ve FNL. Tentokrát zachvátí Třinec a Frýdek-Místek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jejich souboje vždy patří mezi ty nejlepší. Vzájemná rivalita, velký zájem fanoušků, dramatické bitvy. V rámci třináctého kola Fotbalové národní ligy se utká Třinec s Frýdkem-Místkem. A tato soutěž se tak znovu dočká Duelu rivalů.



„Tím, že oba kluby působí blízko sebe, je jasné, že vzájemný souboj je extrémně důležitý pro nás i pro soupeře. Je to derby a všichni očekáváme zajímavý zápas,“ říká třinecký útočník René Dedič.

„Strašně dlouho jsme je neporazili. Pro mě je nejhorší vzpomínka dva roky starý duel, kdy jsme měli skvěle rozjetou sezónu a zápasem s Třincem jsme se přibrzdili. Měli jsme jasně navrch. Navíc na nás přišlo asi sedm tisíc lidí,“ svěřuje se Ondřej Prepsl, brankář Frýdku-Místku.

Speciální kulisa, exkluzivní videa i grafiky. Fotbalová národní liga v této sezóně zažije hned čtyři „Duely rivalů“. Tím prvním bylo utkání Varnsdorfu a Ústí nad Labem. Následovat bude právě bitva Třinec – Frýdek-Místek a na jaře pak duely Pardubice – Hradec Králové a Táborsko – České Budějovice.

VIDEO | Duel rivalů ve Fotbalové národní lize

„Proti Frýdku-Místku to nebude jednoduchý zápas. Myslím si, že se proti nám ještě o to více vyhecují. Bude to nesmírně těžký souboj,“ uznává Benjamin Vomáčka, bývalý hráč Slavie a nyní opora Třince.

„Věřím, že nás fanoušci přijedou podpořit v hojném počtu a budou nás povzbuzovat po celý zápas. I pro ně bychom to chtěli v Třinci prolomit a zvládnout,“ konstatuje Dalibor Vešenda, záložník MFK Frýdek-Místek.

Foto Synot liga

„První Duel rivalů mezi Varnsdorfem a Ústím nad Labem přinesl velmi kladné ohlasy. Jak u obou týmů, tak u fanoušků. Věřím, že bitva mezi Třincem a Frýdkem-Místkem bude stejně tak skvělým zážitkem pod hlavičkou Duelu rivalů,“ říká Daniel Hajný, ředitel komunikace profesionálních soutěží.

Statistiky:

* Poslední vítězství FM v derby se datuje do 8. 5. 2004, kdy v MSFL skončilo utkání FM - Třinec 1:0 (Jediným pamětníkem je hráč Frýdku Petr Literák). Ve 2. lize to bylo naposledy na jaře 1998, kdy Frýdek vyhrál v Třinci 2:0.
* Třinec na jaře r. 2013 slavil ve Frýdku-Místku vítězstvím 3:1 návrat do 2. ligy
* Na podzim 2013 zvítězil Třinec ve Frýdku-Místku 2:1 (v poháru FAČR) a 1:0 (ve FNL). Druholigový souboj sledovalo 7246 diváků.

Vzájemné zápasy

5.11.2014
Třinec – Frýdek-Místek 3:1 (1:1)

24.5.2015
Frýdek-Místek – Třinec 1:2 (1:1)

7.9.2013
Frýdek-Místek – Třinec 0:1 (0:0)

5.4.2014
Třinec – Frýdek-Místek 0:0 (0:0)

Foto Synot liga

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud