29. srpna 2018 • 13:55

Rána pro Jihlavu. Urblík jde do Maďarska, klub ztrácí další oporu

Autor: koš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krvácení Jihlavy asi nemá konec. Klub po sestupu z nejvyšší soutěže přichází o další oporu. Podle důvěryhodného zdroje iSport.cz odchází klíčový záložník Jozef Urblík do maďarského týmu Puskás Akadémia! Dvaadvacetiletý odchovanec Nitry se stane posilou finalisty Maďarského poháru, který skončil v minulém ligovém ročníku na šestém místě. A hlavně, je záložním mužstvem mistrovského Videotonu Székesféhervár, adepta na účast v Lize mistrů. Vysočina by měla podle dostupných informací vyinkasovat 7-8 milionů korun. Část peněz ale připadne i jako výchovné Nitře.



Urblík byl ve Videotonu v létě na zkoušce, ovšem neprošel zdravotními testy. Jeho koleno je však v pořádku, ve FNL nastupoval pravidelně a byl stěžejním hráčem Svědíkova souboru. Naposledy pomohl dvěma brankami v závěru k remíze s Vítkovicemi 2:2. Další starty za Vysočinu však už nepřidá, nenastoupil už ani v úterním pohárovém duelu v Dolním Benešově. Celý ho proseděl na lavičce náhradníků. Dnes by měl v Maďarsku podepsat smlouvu. 

Před sezonou opustili Jihlavu důležití borci jako Rakovan, Buchta, Dvořák, Ikaunieks či Mara. Na konci minulého týdne se sbalil i německý bek Till Schumacher, jehož koupili Bohemians 1905. Nyní mizí i Urblík.  

I s oslabeným kádrem hraje tým na špici FNL, v šesti kolech zapsal čtyři výhry a dvě remízy. Kádr schopného trenéra Martina Svědíka však dostal další drsnou ránu. Postupové plány se v tuhle chvíli zdají být jako nereálná vize. Ekonomická situace klubu je neutěšená.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud