16. července 2020 • 10:22

Brno cílí na postup. Jsem rád, že liga směřuje k dohrání, říká manažer Zbrojovky

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naděje na návrat mezi českou fotbalovou elitu se zvyšuje. Sportovního manažera Zbrojovky Brno Tomáše Požára potěšila zpráva o negativních kontrolních testech hráčů Karviné na koronavirus, které byly základním předpokladem dohrání první ligy a následné baráže o dvě místa v novém ročníku nejvyšší soutěže. Návrat mezi tuzemskou elitu je cílem Zbrojovky.



„Musíme ale vyčkat na páteční ligové grémium, aby se vše potvrdilo a jasně řeklo, jak to bude dál i vzhledem k dalšímu ligovému ročníku,“ řekl Požár ČTK. Zbrojovka skončila v druhé lize na druhém místě a v baráži by se měla utkat s patnáctým celkem první ligy.

Pokud by se skupina o záchranu, v které jsou ohroženy vedle Karviné ještě Opava a Příbram, nedohrála, podle aktuálních řádů by z nejvyšší soutěže nikdo nesestoupil. Z druhé ligy by postoupily mezi elitu jen vítězné Pardubice a baráž by se zrušila. Na to by doplatilo Brno a také v tabulce třetí Dukla.

„Od začátku se všeobecně deklarovalo, že obě profesionální soutěže by se měly dohrát a jsem rád, že to směřuje k dohrání,“ uvedl Požár po zveřejnění výsledků karvinských kontrolních testů. Pro Brno to znamená, že sezona mu ještě neskončila a naopak směřuje k vrcholu, kterým má být po celou sezonu avizovaný návrat mezi elitu.

Zbrojovka prošla druholigovým jarem ve výtečné formě, doma ani jednou neprohrála a nestačila jen na Pardubice. Hráči dostali nyní čtyři dny volno a od pondělí se sejdou k závěrečné přípravě, „Po dokončení druhé ligy jsme nevěděli, jestli máme slavit, či být utrápení. Teď mohu být rád, že se můžeme chystat na baráž,“ řekl trenér Miloslav Machálek.

Stále však může být ve hře varianta, že se sice dohraje liga, ale už ne baráž, ať už v jakékoliv fázi. Pro Zbrojovku by se teoreticky otevírala možnost postoupit bez boje do rozšířené ligy, o které se spekulovalo. „Byly tu nějaké varianty, které se tady spustily, ale uběhlo pár měsíců, během nichž se situace nějak vyvinula a může se vyvíjet dál. Nechci předbíhat, v pátek zasedá ligové grémium a po něm se zase posuneme dál třeba i v otázce příští sezony,“ uvedl Požár.

Změny v Baníku: Jak se vyplatí posily, a kdo ještě odejde?
Video se připravuje ...

INSIDER: Koncovka nebyla hodna Sparty, ve Slavii by mě zajímal Malinský
Video se připravuje ...

Všech 69 gólů Slavie: Podívejte se na Hušbauerovy rakety a další parádičky
Video se připravuje ...

TOP 10 gólů Plzně: Centry za obranu i individuální perly Kopice, Kovaříka, nebo Kalvacha
Video se připravuje ...

TOP 10 gólů Sparty: Kangovy i Hložkovy parády. Zaujal Karlssonův obstřel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud