23. srpna 2021 • 17:19

Šéf Líšně: Pokuta pro Silného nebude, výtržníky známe. Co reakce trenéra?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druholigová Lišeň vydala prohlášení k incidentu, ke kterému došlo v nedělním derby se Zbrojovkou Brno (1:2). Domácí hráč Jan Silný byl vyloučen po fyzickém střetu s fanouškem hostů, který vnikl na hřiště a napadl pořadatele. Předseda Líšně Karel Hladiš pro klubový web uznal, že žádná pokuta Silného nečeká, a že se vyjasnila situace mezi hráčem a koučem Valachovičem.



„Totální zkrat našeho útočníka,“ prohlásil trenér Milan Valachovič po zápase. „Ani se mi nechce říct jeho jméno. Hodně mě naštval.“

Reakce domácího trenéra mnoho lidí překvapila, Jan Silný zpacifikoval fanouška jen proto, že bránil napadeného pořadatele. Situace se ale evidentně narovnala a trenér své stanovisko přehodnotil.

„Reakce trenéra Valachoviče ihned po utkání byla ovlivněna jednak prohrou v nastavení, jednak tím, že neměl možnost se seznámit s videem. Poté uznal, že Silný se ničeho proti předpisům nedopustil, hráči žádná pokuta udělena nebude. Celá situace byla dořešena na schůzce Hladiš – Valachovič – Silný a tímto je uvnitř klubu uzavřena,“ stojí v prohlášení předsedy představenstva Karla Hladiše.

„Dále SK Líšeň podává protest proti udělení červené karty s cílem dosáhnout nulového trestu pro další zápasy pro Silného. Klub dokládá, že byly splněny všechny náležitosti ohledně zabezpečení utkání,“ pokračuje Hladiš. „Známe již jména pachatelů, kteří byli policií zadrženi. Z důvodu vedení trestního řízení není možno jména zveřejnit. Policie s oběma výtržníky zahájila trestní řízení, k němuž se připojili jak SK Líšeň, tak poškození pořadatelé i hráč. Věříme, že dojde k exemplárnímu potrestání viníků, aby se tyto případy v budoucnu neopakovaly.“

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud