Michal Koštuřík
2. září 2021 • 12:50

Vyhazov opory v Opavě! Za Instagram i starou rvačku: Byl nepohodlný

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest let stará rvačka před barem, podpora bývalého spoluhráče Pavla Zavadila na Instagramu, celkově neprofesionální chování. Vedení druholigového SFC Opava našlo důvody, proč vypovědět smlouvu se záložníkem Janem Schaffartzikem (33). „Byl jednoduše nepohodlný, tak na něho vytáhli starou špínu,“ uvedl zdroj Sportu.   



Už během jara skončil sportovní manažer Pavel Zavadil . Po sezoně pak trenér Radoslav Kováč . Teď se kácí i v hráčském kádru. Opava se rozloučila s odchovancem Janem Schaffartzikem, jedním ze strůjců postupové jízdy mezi elitu v ročníku 2017/2018. Před sezonou mu přitom dala nový kontrakt…

Vedení si vystačilo s krátkou zprávou, bez konkrétních podrobností. „Z důvodu opakovaného neprofesionálního jednání hráče v minulosti se Slezský FC Opava ke dni 31. 8. 2021 rozhodl ukončit smlouvu hráči Janu Schaffartzikovi. Bližší informace k této záležitosti klub momentálně nebude sdělovat,“ stojí v prohlášení na oficiálním webu.

Jak to číst? Šéfové klubu, v němž drží majoritní balík akcií město, možná mimoděk přiznali, že jde o Schaffartzikovy „hříchy“ z předchozích let. Tedy nic aktuálního. „Já jsem s ním žádný problém neměl, pracoval dobře,“ uvedl jeden z bývalých koučů týmu.

Jan Schaffartzik v opavském dresu končí
Jan Schaffartzik v opavském dresu končí

Záminkou k rozchodu prý byla i událost z 22. listopadu 2015. Tehdy se trojice hráčů SFC David Mikula, Zbyněk Pospěch a Jan Schaffartzik (čtvrtý přítomný Nemanja Kuzmanovič se od všeho distancoval) při zakončené podzimní sezony aktivně zúčastnila rvačky v Safari baru a jeho okolí. Jeden z „civilistů“ si z potyček odnesl zlomený nos, údajně po úderu útočníka Pospěcha. Opavský soud o téměř dva roky později vynesl za výtržnictví peněžité tresty, Schaffartzik však nemusel platit nic a byl zcela zproštěn viny. Trestný čin ublížení na zdraví nikomu z hráčů nakonec prokázán nebyl.  

Další přitěžující okolnost? „Šafa“ letos v květnu na svém instagramovém účtu vyjádřil podporu spoluhráči a kamarádovi Zavadilovi, jenž musel po čtyřech měsících skončit ve funkci sportovního manažera. „Hodnotím to jako špatný vtip. A ta hořkost není jen u mě,“ napsal Schaffartzik, jenž mezi elitou odehrál za tři sezony 62 utkání. V nich vstřelil jeden gól a na dva přihrál. Všeho mohlo být víc, jenže často ho zastavovala zranění.

Letos následoval sešup o patro níž. Součástí neúspěšného mužstva byl i Schaffartzik, jenž ale v minulém ročníku nastoupil jen osmkrát. „Pavel mohl posouvat rekordy ligy, ale v zimě skončil, aby se s realizačním týmem pokusil zachránit potápějící se loď. Protože fotbalem žije a situace mu není jedno. Cíl se nepodařilo naplnit, což je voda na mlýn pro nezainteresované nefobalové experty. Neumí si představit následky tohoto jednání, které můžou být fatální,“ shrnul ve svém příspěvku.

Také tyhle věty byly rozbuškou k tomu, aby se Opava rozhodla bývalé opory zbavit. Na podzim Schaffartzik ve druhé lize nehrál, doléčoval zranění. Už je fit, naskočil za béčko. Další starty v žádném týmu SFC nepřidá. Od září je bez angažmá.

Ekonomicky na tom není klub dobře, ambice na rychlý návrat do FORTUNA:LIGY nejsou na místě. Za šest kol získal výběr trenéra Romana Westa jen pět bodů a je v tabulce dvanáctý.

Opava - Příbram: Po standardce Zavadila hlavičkoval přesně Schaffartzik a otevírá skóre, 1:0
Video se připravuje ...

SFC Opava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
4

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud